Jak zpívám LIVE je zdá se mi to čisté
Pravidla fóra
Jak zpívám LIVE je zdá se mi to čisté
Ahoj, jak zpívám LIVE je zdá se mi to čisté ale jak se nahraju do PC přes mikrofon u sluchátek tak mi to příjde falešný, nerovný. Jakto ? Čím to je ?
Re: Jak zpívám LIVE je zdá se mi to čisté
Protoze kdyz zpivas, tak se slysis jeste pres hlavu (kosti, dutiny), nejen usima. A navic se tolik nesoustredis na poslech (ale na zpev), takze ti asi leccos unikne. Je to normalni. Kdyz nam naposledy ve studiu pustili, co z nas leze ven, tak to 3/4 orchestru chtely zabalit
Vzdycky mas neco, o cem nevis, ze to delas, dokud ti to nekdo nerekne (treba nadmerny pouzivani ukazovacich zajmen, at uvedu priklad na sobe). Noa v hudbe ti toho hodne rekne nahravka a jeste vic nekdo, kdo te poslechne (=ucitel).
fretless a 6tka od Petra Minaříka, jazzbass od Jardy Ubla, hlavy Peavey MAX160 a Eden WTX260, 2x box Hocke 1x12", mulťák Zoom B2.1u, trombon King 3B
http://bandzone.cz/sunday4
http://bandzone.cz/sunday4
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Právě proto to chce u jakéhokoli muzicírování mít reference - a když tě neposouchá učitel nebo zkušenější kamarád, chce se to nahrávat a hledat chyby.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Díky za rady
. Jinač, od 1. září nastupuji na ZUŠ
. Doteď jsem měl soukromého učitele, který mi neporadil nic, tak to teď zkusím na ZUŠ.
Počkej, takže když se slyším na nahrávce falešně, nebo se mi to nelíbí, tak se mi to zdá ? A nebo je to opravdu špatné ?heczis píše:Protoze kdyz zpivas, tak se slysis jeste pres hlavu (kosti, dutiny), nejen usima. A navic se tolik nesoustredis na poslech (ale na zpev), takze ti asi leccos unikne. Je to normalni. Kdyz nam naposledy ve studiu pustili, co z nas leze ven, tak to 3/4 orchestru chtely zabalitVzdycky mas neco, o cem nevis, ze to delas, dokud ti to nekdo nerekne (treba nadmerny pouzivani ukazovacich zajmen, at uvedu priklad na sobe). Noa v hudbe ti toho hodne rekne nahravka a jeste vic nekdo, kdo te poslechne (=ucitel).
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Když to zní na nahrávce špatně, je to špatně skutečně 
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
..... Aha ... DíkyNero píše:Když to zní na nahrávce špatně, je to špatně skutečně
Jo, ségra měla podobnej problém. Chtěla zpívat v jedný kapele od nich ze školy, a mně se to moc nezdálo, ale akorát mi nadávala, že tomu nerozumim. Ale pak to nahrála, a poslechla si to, a přišlo jí to nakonec taky ňáký divný. Tak se šla poradit s jedním známym, kterej učí v hudebce, a ten jí teda řek, že to nic moc neni, ale že na tom může pracovat, tak teď tu denně zpívá, a ze začátku sem myslel, že se odstěhuju do sklepa... Ale fakt se zlepšila a teď už se to i dá poslocuhat. 
-
woro90-1
To je prostě málo vycvičený sluch. Stává se to každému, odstranit se to dá cvičením, posloucháním se, zpíváním věcí, kde máš dlouhé tóny, s doprovodem - tak nejlépe uslyšíš, že ti to neladí, a máš čas ten tón dorovnat. Pak přejdeš postupně na rychlejší tempa, ale tak, abys to pořád stíhal zaregistrovat a opravit. A musíš si také vycvičit přesnou ónovou představoivost, musíš přesně ovládat intervaly, a ono to půjde.
No to já mám taky takový problém. Já mám hlavně problém s tím, že hodně songů si automaticky házím o oktávu výš nebo tak... to je tím, že se snažím zpívat tak vysoko jako slavní zpěvácí (deryck ze SUM41, Tom z Blink atd...) chce to hlavně trening asi a znát techniku.
Jinak můžu opravdu ze svých zkušeností říct, že když hrajem ve zkušebně a zdá se to dobré, tak potom na koncertové nahrávce to je na kulku do palice
možná bych poradil zpěv přímo do uší?? (zpěv do sluchátek) Teď mě tak napadlo
Jinak můžu opravdu ze svých zkušeností říct, že když hrajem ve zkušebně a zdá se to dobré, tak potom na koncertové nahrávce to je na kulku do palice
A přesně kvůli tomuhle si raději skládám svý věci pro svou polohu hlasu, aby to pak nedopadlo takhle...Stealer píše:Já mám hlavně problém s tím, že hodně songů si automaticky házím o oktávu výš nebo tak... to je tím, že se snažím zpívat tak vysoko jako slavní zpěvácí (deryck ze SUM41, Tom z Blink atd...)...
To mě taky napadlo, zkusit doma bejkat do mikrofonu a mit pusteny zaroven do sluchatek (takovej odposlech)... jsem ve fazi realizace...Stealer píše:...možná bych poradil zpěv přímo do uší?? (zpěv do sluchátek) Teď mě tak napadlo
Pak tu nahravku i tak musis poslechnout pro kontrolu i bez bejkani...
TMiky