Jak zpívám LIVE je zdá se mi to čisté

Technika zpěvu, zpěvová aparatura, efekty, ...
Odpovědět
kostek

Jak zpívám LIVE je zdá se mi to čisté

Příspěvek od kostek »

Ahoj, jak zpívám LIVE je zdá se mi to čisté ale jak se nahraju do PC přes mikrofon u sluchátek tak mi to příjde falešný, nerovný. Jakto ? Čím to je ?
heczis

Re: Jak zpívám LIVE je zdá se mi to čisté

Příspěvek od heczis »

Protoze kdyz zpivas, tak se slysis jeste pres hlavu (kosti, dutiny), nejen usima. A navic se tolik nesoustredis na poslech (ale na zpev), takze ti asi leccos unikne. Je to normalni. Kdyz nam naposledy ve studiu pustili, co z nas leze ven, tak to 3/4 orchestru chtely zabalit :-) Vzdycky mas neco, o cem nevis, ze to delas, dokud ti to nekdo nerekne (treba nadmerny pouzivani ukazovacich zajmen, at uvedu priklad na sobe). Noa v hudbe ti toho hodne rekne nahravka a jeste vic nekdo, kdo te poslechne (=ucitel).
fretless a 6tka od Petra Minaříka, jazzbass od Jardy Ubla, hlavy Peavey MAX160 a Eden WTX260, 2x box Hocke 1x12", mulťák Zoom B2.1u, trombon King 3B
http://bandzone.cz/sunday4
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Právě proto to chce u jakéhokoli muzicírování mít reference - a když tě neposouchá učitel nebo zkušenější kamarád, chce se to nahrávat a hledat chyby.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
kostek

Příspěvek od kostek »

Díky za rady :). Jinač, od 1. září nastupuji na ZUŠ :). Doteď jsem měl soukromého učitele, který mi neporadil nic, tak to teď zkusím na ZUŠ.
kostek

Příspěvek od kostek »

heczis píše:Protoze kdyz zpivas, tak se slysis jeste pres hlavu (kosti, dutiny), nejen usima. A navic se tolik nesoustredis na poslech (ale na zpev), takze ti asi leccos unikne. Je to normalni. Kdyz nam naposledy ve studiu pustili, co z nas leze ven, tak to 3/4 orchestru chtely zabalit :-) Vzdycky mas neco, o cem nevis, ze to delas, dokud ti to nekdo nerekne (treba nadmerny pouzivani ukazovacich zajmen, at uvedu priklad na sobe). Noa v hudbe ti toho hodne rekne nahravka a jeste vic nekdo, kdo te poslechne (=ucitel).
Počkej, takže když se slyším na nahrávce falešně, nebo se mi to nelíbí, tak se mi to zdá ? A nebo je to opravdu špatné ? :D
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Když to zní na nahrávce špatně, je to špatně skutečně :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
kostek

Příspěvek od kostek »

Nero píše:Když to zní na nahrávce špatně, je to špatně skutečně :wink:
..... Aha ... Díky :)
Džej Ár

Příspěvek od Džej Ár »

Jo, ségra měla podobnej problém. Chtěla zpívat v jedný kapele od nich ze školy, a mně se to moc nezdálo, ale akorát mi nadávala, že tomu nerozumim. Ale pak to nahrála, a poslechla si to, a přišlo jí to nakonec taky ňáký divný. Tak se šla poradit s jedním známym, kterej učí v hudebce, a ten jí teda řek, že to nic moc neni, ale že na tom může pracovat, tak teď tu denně zpívá, a ze začátku sem myslel, že se odstěhuju do sklepa... Ale fakt se zlepšila a teď už se to i dá poslocuhat. :wink:
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

To je prostě málo vycvičený sluch. Stává se to každému, odstranit se to dá cvičením, posloucháním se, zpíváním věcí, kde máš dlouhé tóny, s doprovodem - tak nejlépe uslyšíš, že ti to neladí, a máš čas ten tón dorovnat. Pak přejdeš postupně na rychlejší tempa, ale tak, abys to pořád stíhal zaregistrovat a opravit. A musíš si také vycvičit přesnou ónovou představoivost, musíš přesně ovládat intervaly, a ono to půjde.
Stealer

Příspěvek od Stealer »

No to já mám taky takový problém. Já mám hlavně problém s tím, že hodně songů si automaticky házím o oktávu výš nebo tak... to je tím, že se snažím zpívat tak vysoko jako slavní zpěvácí (deryck ze SUM41, Tom z Blink atd...) chce to hlavně trening asi a znát techniku.

Jinak můžu opravdu ze svých zkušeností říct, že když hrajem ve zkušebně a zdá se to dobré, tak potom na koncertové nahrávce to je na kulku do palice :) možná bych poradil zpěv přímo do uší?? (zpěv do sluchátek) Teď mě tak napadlo
TMiky

Příspěvek od TMiky »

Stealer píše:Já mám hlavně problém s tím, že hodně songů si automaticky házím o oktávu výš nebo tak... to je tím, že se snažím zpívat tak vysoko jako slavní zpěvácí (deryck ze SUM41, Tom z Blink atd...)...
A přesně kvůli tomuhle si raději skládám svý věci pro svou polohu hlasu, aby to pak nedopadlo takhle... :lol:
Stealer píše:...možná bych poradil zpěv přímo do uší?? (zpěv do sluchátek) Teď mě tak napadlo
To mě taky napadlo, zkusit doma bejkat do mikrofonu a mit pusteny zaroven do sluchatek (takovej odposlech)... jsem ve fazi realizace... ;)
Pak tu nahravku i tak musis poslechnout pro kontrolu i bez bejkani... ;)
TMiky
Odpovědět

Zpět na „Zpěv“