Kde si nechat postavit aparát?

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Re: Kde si nechat postavit aparát?

Příspěvek od mmjuz »

Samozřejmě že vše jde postavit. Ovšem pokud dáš cca 27 000,- za kombo, do kterého si ještě sám přikoupíš repro, tak jsi skoro na 30 000,-. Za tyhle peníze bys určitě našel i nějaký vhodný tovární výrobek, na který bys nemusel 4 měsícš čekat. Rozhodně bych se na Tvém místě zeptal, jaký výstupák Horký do Tvého komba použije. Je to nejdůležitější a nejdražší komponent z celého zesu. Slyšel jsem o případech, kdy majitelé měli v kombu HOT nějakou motaninu, kterou si údajně Horký nechává ( nechával ) vinout na obyčejné plechy za pár kaček v motorovce ve Vlčnově. Nemusím říkat, jak spokojení majitelé byli. Předělával jim to kamarád právě z Uherskohradištska. Osobně to nemohu potvrdit, proto ber s rezervou, je to zprostředkovaná informace, ale z hodnověrného pramene. Nicméně za zeptání nic nedáš, doporučil bych trvat na nějakém trafu od renomované firmy ( nejlépe Mercury Magnetics, snad něco z vyšších řad od Hammond, Weber, Dagnall Electronic....), za tyhle prachy bys to snad měl dostat. Dále trochu nechápu použití GZ34 ve zdroji pro 15W zesilovač v áčku. GZ34 je velice výkonná a tvrdá dvojitá dioda, tuším zvládne až třičtvrtě ampéry. To by utáhlo skoro pět takových 15W komb. Prakticky to pro Tebe znamená to, že takto tvrdý zdroj se bude chovat v podstatě jako polovodičový a celá A třída Ti bude k hounu. Když si projdeš na netu schemata různých slavných výrobců aparátů, nejspíš nikde nenajdeš v takto slabém aparátu GZ34. Nech si tam dát třeba EZ81, budeš mít při plném vybuzení ten krásný komprimovaný zvuk áčka s elkou ve zdroji a ještě ušetříš. Osobně bych se na Tvém místě s 30 000,- v kapse důkladně prošel po prodejnách hudebnin, než bych přistoupil k takovéto objednávce.
gondis
Bandzone: Feel the Fire, Vodopaad, Nekrolog

Příspěvek od gondis »

S tou diodou jak říkáš, něco na tom bude, ale můstek oproti GZ je hodně znát, jinak jich asi Horký má dost na skladě :lol: já jsem si nechával motat trafa v Litoměřicích. Maj NF plechy super ceny a i přístup.
Fuckub
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fuckub »

mmjuz:

Zajímavé.....díky a beru v úvahu.Nejsem odborník a tolik tomu nerozumim, ale to co říkáš dává smysl, a vypadá to že víš o čem mluvíš. Jako kupovat to asi nebudu, jen přemýšlím nad variantami.To co bych chtěl nikdo neprodává a v obchodech nenajdu.Asi to pořeším zas kompromisem.
Gibson Les Paul Standard 2005
Gibson Les Paul studio
Zakázková celomasivní elektroakustika
gondis

Příspěvek od gondis »

No ještě je tu jeden co by to zvládnul :) a tím je mocný Rozdall :lol:
Naposledy upravil(a) Smrťokvítek dne 25.08.2010 11:40, celkem upraveno 1 x.
Důvod: smazán doublepost
Fuckub
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fuckub »

gondis píše:No ještě je tu jeden co by to zvládnul :) a tím je mocný Rozdall :lol:
Od něj třeba nějaký ty Marsh kopie i docela hrajou, ale to fakt radši továrnu. Navíc se obávám že ještě nespotřeboval českou zásobu koberců a bude tím dál strašit. Koupit nějakýho kobercáka nebo podobný věci ....to bych se styděl mít snad i v garáži, i když vím že na to to nehraje
Gibson Les Paul studio
gondis

Příspěvek od gondis »

Hele tady máš jednu továrnu!
Celolampa 18W s reverbem
teď mě to trklo :D
Fuckub
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fuckub »

gondis píše:Hele tady máš jednu továrnu!
Celolampa 18W s reverbem
teď mě to trklo :D
Vim o tom. Šasí je totálně HNUSNÁ, a měl jsem čest s dvěma aparáty Hocke a ani jeden se mi nelíbil, a to tak, že ani trochu.TO bych si radši snad nechal Valvestata než nějakého ROzdalla nebo Hocke (tím nechci urážet, jen o je to názor) .Holt Engl musel jít do světa aby byl Standard :)
Gibson Les Paul studio
amadeus

Příspěvek od amadeus »

A co třeba Blackstar HT-5 podle toho co píšeš tak by to splňovalo má tam ten poťák na britskej/americkej zvuk, oddělený korekce pro každej kanál (2 kanály), ef. smyčku, je to 5w a lampama kombo verze se u nás pohzybuje kolem 9,5tis. co chtít víc hezkej čistej zvuk, zkreslení to má až až, případně už to můžeš dotvořit nějakou adekvátní krabičkou.
Fuckub
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fuckub »

amadeus píše:A co třeba Blackstar HT-5 podle toho co píšeš tak by to splňovalo má tam ten poťák na britskej/americkej zvuk, oddělený korekce pro každej kanál (2 kanály), ef. smyčku, je to 5w a lampama kombo verze se u nás pohzybuje kolem 9,5tis. co chtít víc hezkej čistej zvuk, zkreslení to má až až, případně už to můžeš dotvořit nějakou adekvátní krabičkou.
HT 5 je pro mne nouzový řešení
Gibson Les Paul studio
gondis

Příspěvek od gondis »

asi se ti nelíbí ten předek... :) mě taky ne, dal bych tam průzvučnou tkaninu, a možná chromovaný rohy. Zvuk jsem taky řešil u Hockeho a nakonec to vyhrála mírná přestavba. Přidaly se 2 x ECC83 a zvuk je nakonec uplně jinde.. ukázka upravený Hockejky
amadeus

Příspěvek od amadeus »

Fuckub píše:
amadeus píše:A co třeba Blackstar HT-5 podle toho co píšeš tak by to splňovalo má tam ten poťák na britskej/americkej zvuk, oddělený korekce pro každej kanál (2 kanály), ef. smyčku, je to 5w a lampama kombo verze se u nás pohzybuje kolem 9,5tis. co chtít víc hezkej čistej zvuk, zkreslení to má až až, případně už to můžeš dotvořit nějakou adekvátní krabičkou.
HT 5 je pro mne nouzový řešení
Tak když to bereš jako nouzový řešení, tak už nevím co by si chtěl hraje to pěkně a na doma si myslím, že je to dost velký luxus. Každej máme ucho pro něco jinýho aletím Blackstarem určitě chybu neuděláš. Pak je ještě možnost něco od Blackhearta, ale ten Blackstar má daleko větší výbavu, mám ho doma a můžu doporučit. Ale dávat 30 i 15 litrů za 15w kombo, který bude jen na doma je blbost. Tou už snad z principu bych si vzal něco většího továrního a dal k tomu nějakou kvalitní brzdu. :D
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

gondis píše:asi se ti nelíbí ten předek... :) mě taky ne, dal bych tam průzvučnou tkaninu, a možná chromovaný rohy. Zvuk jsem taky řešil u Hockeho a nakonec to vyhrála mírná přestavba. Přidaly se 2 x ECC83 a zvuk je nakonec uplně jinde.. ukázka upravený Hockejky
Nemáš nějakou kvalitnější nahrávku? Takhle to ale zní docela jako brutalita...
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Nejsem muzikant, spíš se na tyhle věci dívám z pozice zvukaře, nebo technika, ale nenapadlo Tě zkusit nějaký ten model od Mesa Engineering? Mně osobně třeba jejich čistý zvuk přijde o třídu lepší, než Engl. To zkreslení podle chuti, nemá cenu o tom polemizovat, věc každého ucha. Mají více modelů s přepínáním na malé výkony. Nero na něco takového myslím hraje a určitě to bude znát. Je to trochu dražší hračka na doma, ale zase poctivá mašina.
Ahá, tak Horký má zásobu GZ34? A mně vrtalo hlavou, proč to strká i do těch 5W mrňousků, které nabízí na foukačku.... O té litoměřické firmě už jsem slyšel spoustu dobrých věcí. Nemáš jejich přesný název, nebo přímo adresu na stránky? Prosím, pošli mi to SZ. Dík
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
gondis

Příspěvek od gondis »

Já už nemám ani tu hlavu, to byla jen ukázka, jak pak zněla. Jinak ten zvuk před tím nebyl pěknej, takovej jak na Bigbít. Ale Hocke dělá tu elektroniku docela rozumě a dá se v tom štourat... Ber to jen jako inspiraci :-) :D
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Použití GZ34 je v zahraničí docela běžné i ampů s malým výkonem, třeba celá produkce od Matchless nebo Bad Cat má GZ34 rectifier a ty aparáty mají od 5 do 20w, EZ81 u nich člověk vůbec nenajde. Osobně tomu nerozumím, ale asi bych v tom neviděl takový problém, že to používá Horký, když to takhle dělají už roky u Matchless.

Na trafa bych si dal samozřejmě bacha, ony ty součástky zase nejsou tak drahé, abych se nevešel do 30t. s pořádnýma trafama a musel tam mít nějakou hroznou motaninu z Horní Dolní. Ty jeho součástky jsou v dnešním světě butique aprátů naprostý stand. a způsob zpracování těch aparátů není taky nějak ojedinělý, zase z něj nemusíme být tak na větvi. Osobně mu velice fandím, ale určitě si nemyslím, že nám tady za pár korun snáší z nebe nějaké nenapodobitelné úžasnosti. Spíš vidím výhodu v tom, že si člověk může říct, co tam chce a jak chce, aby to hrálo, to je pro mě to hlavní plus. V dnešní době se dá sehnat za rozumný peníz (20-30t.) i starší malý Matchless, Bad Cat, Cornford, Cornell, Blackstar Artisan atd., když chci prostě plnohodnotný butique, handwired a pořádnýma součástkama za rozumný peníz, tak nemusím lovit jen v naších lozích a hájích.

Kdybych byl na místě Fuckuba, tak si určitě promyslím, co vlastně chci - mít ve výběru HT-5 od Blackstar, DSL 401 od Marshall, Mesu a uvažovat o zesilovači na zakázku mi přijde trochu slušný maglajz jak po stránce finanční, tak hlavně i kvalitativní. Fuckube, pokud bych měl vyjít z tvých požadavků na zvuk, tak s LP rozhodně promyslím výkon 15w, pokud chci nezkreslený hlasitý čistý zvuk s humbáčema... Na nějaké přepínaní na triody v konci se taky vyprdnu, když to tam bude, tak to tam bude, ale abych podle toho vybíral aparát, to rozhodně ne. Zkus i jiné zesilovače než jen HT-5, DSL, zase si nemyslím, že by byl trh tak chudý, abys musel mít ve výběru jen tyhle dva (proč proboha to DSL 401 ??? ) a hned utíkat k nějaké custom výrobě... Podle toho, co jsem pochopil, chceš spíš univerzální zkreslení, k tomu schopný čistý kanál, smyčku, reverb... co třeba zkusit:

VHT Pittbull super thirty - na bazaru za 25t.

Egnater Rebel 30 112 - nový za 21t.

Koch Studiotone 20 - nový za 23t.

počkat na Orange TH-30 - měl by být kolem 20t.

tohle mě napadlo jen tak z hlavy... určitě je dalších x kousků, které by ti mohly sedět.
lunchie

Příspěvek od lunchie »

me prijde vyborna volba egnater tweaker kombo - za cenu pod 14k

http://www.audiotek.cz/product-41090-eg ... weaker-112
Fuckub
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fuckub »

qwer - VHT pittbull nebo ten egnater jsou bomby, ale vše je to 20 a více. Teď na to kašlu a s tím DSLkem zatim postačim (úspora peněz) . TO je to tak špatnej amp? Vim že když dám teď desítku do DSLka tak ho vždycky za těch 10 tak nějak prodám.Takže počkám a prozkoušim a až do toho třeba budu moci dát 25tis, tak pořídím něco lepšího. Teď mi nějak nevyšly finance.
lunchie píše:me prijde vyborna volba egnater tweaker kombo - za cenu pod 14k
Tohle je za ty prachy určitě bomba!!!Tyjo je to našlapaný možnostma a egnater hraje prej skvěle. Kámoš má od něj velkou hlavu a je nadmíru spokojen. Jediný co bych tam dodal je nějaký přepínání footswitchem a reverb.Pak by to bylo dokonalý. Každopádně dík a tohle se šouplo na 1. příčku wishlistu :)
Gibson Les Paul studio
Slimy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slimy »

lunchie píše:me prijde vyborna volba egnater tweaker kombo - za cenu pod 14k

Tak to čumím :shock: !
Teď nevím, jestli jít do tohohle nebo do skoro rozhodnutého VHT Lead 20... skoro bych řekl, že tohle se mi líbí už jen z papírového hlediska víc! Chtělo by to jen slyšet :(
"Lots of people talk and few of them know..."
lunchie

Příspěvek od lunchie »

koukni primo na egnater na nejake ukazky aby jsi dostal jakous takous predstavu co to je zac ...

http://www.egnateramps.com/Products/Twe ... #Secondary
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“