jinak(na akustice ani tak ne, ale ta elektrika)mě bolí po delším hraní za krkem jak čert
Co vám ze začátku při hře ve stoje dělalo největší problem..
Pravidla fóra
Re: Co vám ze začátku při hře ve stoje dělalo největší problem..
mačkání barré, ale uklidńuje mě že kámoš co hraje už 9 let zahraje ve stoje úplný h***o
takže já vypadám vedle něj jak profík když si stoupnu a hraju a von musí sedět
jinak(na akustice ani tak ne, ale ta elektrika)mě bolí po delším hraní za krkem jak čert
Metal vládne světem!Hip Hop nechte dětem!
Kytary: el: Washburn N1NM-Roland Cube 20X
ak: Squier Stratacoustic, Washburn D10SCE12B- Kustom Sienna 16, bazarovka dreadnought(openD)
ak: Squier Stratacoustic, Washburn D10SCE12B- Kustom Sienna 16, bazarovka dreadnought(openD)
No aspoň nejsem sám. Chtěl bych se naučit něco jednoduššího ze začátku,než ty moje špalky přinutím co maj dělatKamahl píše:Co chceš poradit? Operaci?dodohonza píše:Na starý kolenajsem si pořídil fendra a učím se a mučím se! Největší problém mi dělají silné prsty... Stále při dohmatu škrtám o vedlejší struny to je hrůza! Poraďte někdo prosím staršímu začínajícímu rockerovi
Hraj, cvič, trénuj a ono se to poddá.
Na prsty nadává každej: buď je má moc krátký, nebo zase moc dlouhý, nebo jsou tlustý, nebo naopak hrozný sirky... To si nevybereš.
nebo zkus něco jenom na power chordy
mě tady doporučili breaking the law od judasů
mě tady doporučili breaking the law od judasů
Metal vládne světem!Hip Hop nechte dětem!
dodohonza: Pohrabej se tady na fóru - témat pro nováčky jsou tady mraky. 
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Projeď si tohle - hrani-na-kytaru-tabulatury/co-tu-jiz-je ... 11673.htmldodohonza píše:No aspoň nejsem sám. Chtěl bych se naučit něco jednoduššího ze začátku,než ty moje špalky přinutím co maj dělatKamahl píše:Co chceš poradit? Operaci?dodohonza píše:Na starý kolenajsem si pořídil fendra a učím se a mučím se! Největší problém mi dělají silné prsty... Stále při dohmatu škrtám o vedlejší struny to je hrůza! Poraďte někdo prosím staršímu začínajícímu rockerovi
Hraj, cvič, trénuj a ono se to poddá.
Na prsty nadává každej: buď je má moc krátký, nebo zase moc dlouhý, nebo jsou tlustý, nebo naopak hrozný sirky... To si nevybereš.Pomozte mi z odkazem ,díky moc!
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Průšvih.Koupil jsem si dnes odpoledne řemen na kytaru.Nadšeně jsem ho nasadil a ouha.......i to houwno co jsem se naučil nedokážu ve stoje zahrát.Prostě nic.Nevidím pražce,netrefím se na struny tam kde vsedě s přehledem hraju.Je to normální?Nebo je lepší cvičit ve stoje?Vlákno jsem pročítal,ale kloudná rada téměř žádná.
Ibanez RG 370
Hraní s popruhem je zprvu průšvih, ale jak se do toho dostaneš tak to bude dobrý, chce si to dát kytaru výš, pokud je třeba, a prostě zkoušet hrát, jak bude ruka nějak vyhrbená, nebo bude dostávat křeč, to uvidíš a podle toho si zase popruh upravíš, nebo změníš styl hraní už podle rozumu. Ale je to čistě o cviku, to jak budeš cvičit je zase jen na tobě, ale měl bys být schopný hrát jak v sedě tak ve stoje, takže když se budeš něco učit tak si sednout a jak to budeš mít trochu pod palcem tak si stoupnout, prostě podle cviku - toť můj názor.
Mně se ve stoje hraje taky o něco hůř než v sedě, je to asi normální. Snažím se ve stoje hrát každej den aspoň chvíli, aby ty pracky byly trochu zvyklí, ale furt to není úplně ono a to mám kytaru dost vysoko. Ale je to vážně o cviku, pokud s tím začínáš, tak si dej kytaru tak vysoko, že ji budeš mít v poloze jako když sedíš. Budeš sice vypadat jako trotl, ale na to se doma nehraje, přepokládám, že před lidi ještě nalezeš no a pak ji postupem času dávej dolů, aby to vypadalo aspoň trochu společensky únosně. Taky asi dost záleží jak jsi starej a ohebnej. Já jsem odjakživa takovej stuhlej, takže to levý zápěstí moc neohnu. S kytarou u kolen asi holt nikdy hrát nebudu, no.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
Já si svůj přechod z hraní vsedě z klasiky na hraní ve stoje nepamatuju-nedělalo mi to žádný větší problémy,ale co vím tak na elektriku jsem dycky hrál a hraju ve stoje..
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
- Prophet
- Bandzone: http://bandzone.cz/empathia
Jsem na tom podobně. Prostě jsem vztal a učil se hrát ve stoje. Ani si nepamatuju jestli jsem něaké problémy měl 
-
charliealpha
Jediná kloudná rada pro začínající hráče ve stoje je vykašlat se na image a kytaru vytáhnout od kolen do výše prsou, čili zhruba stejně jako když hrajete v sedě a postupně, až si ruce zvyknout, klesat a klesat až kam se vám bude chtít 
- Nero
- Rádce
Přesně tak. Navíc jsem si kytaru pověsil na krk tak, že jsem ji měl (a pořád mám) ve více méně stejné poloze, jak kdybych ji měl položenou na noze). Člověk na vše pohodlně dosáhne, nekroutí se u toho, vše bez problémů.panedge píše:Já si svůj přechod z hraní vsedě z klasiky na hraní ve stoje nepamatuju-nedělalo mi to žádný větší problémy,ale co vím tak na elektriku jsem dycky hrál a hraju ve stoje..
On častý problém sedících hráčů je to, že mají kytaru přiklopenou k sobě, aby viděli na hmatník. A to v okamžiku, kdy si stoupnou, jaksi nejde. Proto to chce trénovat i ve stoje, a když člověk hraje vsedě, tak mít kytaru rovně.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Dík za rady.Přesně můj problém je právě ten,že vsedě tu kytaru trochu vyklopím abych viděl na hmatník.Ve stoje na něho nevidím a ouha.Jinak třeba ruka mě nebolí mám celkem dlouhé prsty(byť takové trochu tlusťochy,takže si tlumím struny atd),takže levačku nějak moc netrápím.
Jen to že na to nevidím a trochu mi vadí,že panděro(bachor,mozol prostě hnus
) mi "háže" kytaru bokem.A to nejsem nějáký tlusťoch.No budu asi hoďku cvičit vsedě a hoďku vestoje(to je jak atletika
)
Jen to že na to nevidím a trochu mi vadí,že panděro(bachor,mozol prostě hnus
Ibanez RG 370
To je typickej problém samouků-neviděj na hmatník a kytaru si naklápěj na sebe- takhle hrál kdysi kolega zpěvák z mý kapely a i když je to jeden z mých nejlepších kámošů,tak když sem viděl tohle jak dělá,tak bych ho nejradši zabilMirdaPr. píše:Dík za rady.Přesně můj problém je právě ten,že vsedě tu kytaru trochu vyklopím abych viděl na hmatník.Ve stoje na něho nevidím a ouha.Jinak třeba ruka mě nebolí mám celkem dlouhé prsty(byť takové trochu tlusťochy,takže si tlumím struny atd),takže levačku nějak moc netrápím.
Jen to že na to nevidím a trochu mi vadí,že panděro(bachor,mozol prostě hnus) mi "háže" kytaru bokem.A to nejsem nějáký tlusťoch.No budu asi hoďku cvičit vsedě a hoďku vestoje(to je jak atletika
)
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
No dneska jsem cvičil všechno vestoje a za chvilku to bylo lepší.Některé složitější věci,které jsem uměl jsem raději nehrál a šel jsem spíš do té Nirvány apod.
Ibanez RG 370
- Nero
- Rádce
Na břicho s tlustý prstíky bych se nevymlouval - viz Buddy Whittington (např. hrál s Mayallovými Bluesbreakers) - chlap jak hora a jak mu to hraje...

PetrPeter 1975 - 2008
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
jj a nebo se podívejte na tohohle řízka 
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
- SUK
- last.fm: last.fm/user/sukcz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
- Kontaktovat uživatele:
Ty uz to maj jako nekteri v sede. Krasne si polozej a videj na hmatnik
A nakonec, ja kdyz se postavim a lehce zaklonim, tak akustiku prilepim na bricho a nespadne mi ani bez popruhu. Jo, nebejt vyhublej ma vyhody! Hura do meka! 
Hodně budem někde...
-
John M. William
Tak mně ze začátku dělalo problém tlumení. Zněly mi tam nežádoucí tóny, ale to jsem časem vychytal, sice to není 100%, ale je tam znát rozdíl. Už od začátku hraju ve stoje, kytaru mam (podle Prejdaka) až moc dole
, ale mně to tak vyhovuje. Kámoši mě od začátku nutili mít kytaru dole kvůli image a mně to ani nějak nevadilo. Nikdy jsem v ruce nepociťoval křeč ani nic podobného. Největší problémy jsem měl když jsem si pořídil elektroakustický jumbo. Barré byl vyložený problém - zatímco na elektrice nebylo třeba nijak extra domačkávat, na akustice to bylo hodně slyšet. 2 měsíce sjem na elektriku ani nesáhl a cvičil jsem všechno jen na akustiku a vyplatilo se.
K tomu seřízení popruhu bych řekl, že je to čistě na kytaristovi.. Nikde není psáno, že musí být vysoko nebo nízko.. Takoví hráči tvrdšího stylu metalu si kytaru nedají vysoko.
K tomu seřízení popruhu bych řekl, že je to čistě na kytaristovi.. Nikde není psáno, že musí být vysoko nebo nízko.. Takoví hráči tvrdšího stylu metalu si kytaru nedají vysoko.

Jsem odpůrce zkratek.. LP = Les Paul, Long Play, Linkin Park..?
Tabulatury hudbě škodlivé.