Výběr mikrofonu - (na vokál, vhodný i na podium) "podesáté"

Dynamické, kondenzátorové, bezdrátové, ...
Odpovědět
Mischinetz

Výběr mikrofonu - (na vokál, vhodný i na podium) "podesáté"

Příspěvek od Mischinetz »

Potřebovala bych poradit. Můj současný mikrofon je u konce se silami a tak vybírám nový. Zpívám převážně vokály, v případě nouze i sólově. Hlásek nemám příliš silný - neřvu. Zároveň na pódiu bývá občas dost mela a já nepotřebuju, aby mi mikrofon snímal např. činely z bicích (to začal dělat ten starý a je to hnus, pokud máte odposlechy v uších). Hrajeme kde co, převážně pop a rock. Velikost pódií je rozličná.

Část kapely pořídila audixy (OM 7 a OM 3) - převážně spokojeni. Uvažuju o OM2 nebo OM3....
Hraju na klávesy, a mikrofon je na rameni připevněném ke kláv. stojanu, takže ho nakláním tam, kde zrovna hraju - tak nevím, jestli je zaručena směrovost. Jak moc jsou citlivé.

Můžete mi poradit, co mám koupit? Zkusit tu OM 3 nebo existuje nějaká lepší varianta?
Naposledy upravil(a) Mischinetz dne 1.09.2010 11:25, celkem upraveno 1 x.
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Re: Výběr mikrofonu - (na vokál, vhodný i na podium) "podesáté"

Příspěvek od aivn86 »

Upravil jsem název tématu. Tak aby bylo trochu jasné co člověk hledá. Ve vhodné dávat tématům konkrétní názvy. Na to co tu bylo před tím málo kdo zareaguje. :!:
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Mischinetz

No nic, OM 3 jsem vyzkoušela a velká spokojenost! Ještě vyzkouším OM 5....a pak se rozhodnu.
Mr.Freeman

Příspěvek od Mr.Freeman »

dej vědět jak ses rozohodla... nejlepe umisti prosím recenzi ( včem se liší ,atp.. dik)
Sero venientibus ossa / pozdní hosti jedí kosti
Mischinetz

Takže vyhrál audix OM5. Můj hlas zněl asi nejlíp u něj(pro mě zněl dokonce líp než OM6, ten působil na mém nepříliš silném hlásku zahuhlaně, což je paradox). Okolní melu nebere ani jeden z nich a směrovost je dost znát, když se uhne od osy mikrofonu. Do OM7 už musím moc řvát a to neumím, při oddálení od mikr. už můj hlas nevezme.
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Mischinetz píše:ten působil na mém nepříliš silném hlásku zahuhlaně, což je paradox
Žádný paradox, proximity efekt.
Letho
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Výběr mikrofonu - (na vokál, vhodný i na podium) "podesá

Příspěvek od Letho »

Mischinetz píše:Takže vyhrál audix OM5. Můj hlas zněl asi nejlíp u něj(pro mě zněl dokonce líp než OM6, ten působil na mém nepříliš silném hlásku zahuhlaně, což je paradox). Okolní melu nebere ani jeden z nich a směrovost je dost znát, když se uhne od osy mikrofonu. Do OM7 už musím moc řvát a to neumím, při oddálení od mikr. už můj hlas nevezme.

OM7 je taky pro řvouny, speciálně sestavený pro použití na velkoformátových mixech s kvalitními předzesilovači s velkým ziskem - má citlivost kolem 0,9 mV/Pa.
Odpovědět

Zpět na „Mikrofony a snímání“