Potřebovala bych poradit. Můj současný mikrofon je u konce se silami a tak vybírám nový. Zpívám převážně vokály, v případě nouze i sólově. Hlásek nemám příliš silný - neřvu. Zároveň na pódiu bývá občas dost mela a já nepotřebuju, aby mi mikrofon snímal např. činely z bicích (to začal dělat ten starý a je to hnus, pokud máte odposlechy v uších). Hrajeme kde co, převážně pop a rock. Velikost pódií je rozličná.
Část kapely pořídila audixy (OM 7 a OM 3) - převážně spokojeni. Uvažuju o OM2 nebo OM3....
Hraju na klávesy, a mikrofon je na rameni připevněném ke kláv. stojanu, takže ho nakláním tam, kde zrovna hraju - tak nevím, jestli je zaručena směrovost. Jak moc jsou citlivé.
Můžete mi poradit, co mám koupit? Zkusit tu OM 3 nebo existuje nějaká lepší varianta?
Výběr mikrofonu - (na vokál, vhodný i na podium) "podesáté"
Pravidla fóra
-
Mischinetz
Výběr mikrofonu - (na vokál, vhodný i na podium) "podesáté"
Naposledy upravil(a) Mischinetz dne 1.09.2010 11:25, celkem upraveno 1 x.
Re: Výběr mikrofonu - (na vokál, vhodný i na podium) "podesáté"
Upravil jsem název tématu. Tak aby bylo trochu jasné co člověk hledá. Ve vhodné dávat tématům konkrétní názvy. Na to co tu bylo před tím málo kdo zareaguje. 
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
-
Mischinetz
No nic, OM 3 jsem vyzkoušela a velká spokojenost! Ještě vyzkouším OM 5....a pak se rozhodnu.
-
Mr.Freeman
dej vědět jak ses rozohodla... nejlepe umisti prosím recenzi ( včem se liší ,atp.. dik)
Sero venientibus ossa / pozdní hosti jedí kosti
-
Mischinetz
Takže vyhrál audix OM5. Můj hlas zněl asi nejlíp u něj(pro mě zněl dokonce líp než OM6, ten působil na mém nepříliš silném hlásku zahuhlaně, což je paradox). Okolní melu nebere ani jeden z nich a směrovost je dost znát, když se uhne od osy mikrofonu. Do OM7 už musím moc řvát a to neumím, při oddálení od mikr. už můj hlas nevezme.
-
woro90-1
Žádný paradox, proximity efekt.Mischinetz píše:ten působil na mém nepříliš silném hlásku zahuhlaně, což je paradox
-
Letho
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
Re: Výběr mikrofonu - (na vokál, vhodný i na podium) "podesá
Mischinetz píše:Takže vyhrál audix OM5. Můj hlas zněl asi nejlíp u něj(pro mě zněl dokonce líp než OM6, ten působil na mém nepříliš silném hlásku zahuhlaně, což je paradox). Okolní melu nebere ani jeden z nich a směrovost je dost znát, když se uhne od osy mikrofonu. Do OM7 už musím moc řvát a to neumím, při oddálení od mikr. už můj hlas nevezme.
OM7 je taky pro řvouny, speciálně sestavený pro použití na velkoformátových mixech s kvalitními předzesilovači s velkým ziskem - má citlivost kolem 0,9 mV/Pa.