Tesla Music 70

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Panic§

Tesla Music 70

Příspěvek od Panic§ »

Čau, nemáte prosím Vás někdo ňákou zkušenost s tímhle zesíkem, jak to hraje? Mám ho domluvenej, že ho koupim a na netu sem četl, že má na zadním panelu konektory pro připojení modulačních zdrojů. To mám chápat jako efektovou smyčku nebo jak?Díky
Greeg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Greeg »

ne , máš tam pětíkolíky a do toho můžeš dát postupně nějaký efekty který už se 30 let nevyráběj ( ohromně praktická věc)
Fender Y. Malmsteen stratocaster ,Fender standard stratocaster,Cort Earth 200 + SD Woody,Marshall TSL 602,BOSS CS-2, GE-7, NS-2, DOD YJM 308,Digitech Digidelay,VOX Bulldog dist, Kabely Fender Elrctro-volt
Panic§

Příspěvek od Panic§ »

aha, a jak to tam funguje?moc si to neumim představit?
Greeg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Greeg »

nejsem si zcela jistej jestli to napíšu správně ale myslim si tohle :
podle mě tam budou vzádu 3 pětikolíky, jeden určitě na vstup echa (asi páskovýho) druhej a třetí by měli bejt vstupy na přídavný "pedály" který si musíš vyrobit (nebo zničit nový pětikolíkem , nobo udělat redukci). Domnívám se že to bude Fuzz a Tremolo nobo něco podobnýho protože nevim jestli je music 70 předurčenej pro kytaru ,spíš bych řek že to bude nějakej diskotékovej zesilovač :D nicméně jestli v tom bude plnohodnotná smyčka tak se budu hodně divit :D
Fender Y. Malmsteen stratocaster ,Fender standard stratocaster,Cort Earth 200 + SD Woody,Marshall TSL 602,BOSS CS-2, GE-7, NS-2, DOD YJM 308,Digitech Digidelay,VOX Bulldog dist, Kabely Fender Elrctro-volt
Lachim

Příspěvek od Lachim »

Tak jsem podobnou věc (MONO 50 - MUSIC 70 pro kytaru) řešil s odborníkem a bylo mi sděleno,že na kytaru krajně nevhodné kvuli korekcím a tranzistor vstupu. To mono 50 má aspoň i vstup lampovej. Problém zase ve výstupu 100V a korekce taktéž.
MacaFCB
Kontaktovat uživatele:

čus

Příspěvek od MacaFCB »

mam doma a hraju přes Tesla mono 50 a musím říct že je to luxus!!! fakt nadhernej čistej zvuk a s těma pětikolíkama není žadnej problém ja si to uspůsobil velice dobře!!! :twisted: :twisted: :twisted:
Kytara: Ibanez RG 321MH (prodána za 6,300Kč)
Kombo: VOX AD15VT (jen měsíc starý,prodám jen za 4,000kč)
Ramms+ein 4ever!!!
JOHNY Swamp Inc.

Příspěvek od JOHNY Swamp Inc. »

Music 70 sem měl a má výbornej konec, ale předzesilvoač je uplně na nic pro kytaru...

Osobně jsem udělal to, že jsem odpojil preamp a přívod na koncák jesm připojil na zadní panel, takže jsem to používal jen jako Power-amp, mužeš to pak krmit nějaky mslušnym preampem a dostaneš pěknej zvuk, jelikož ten konec je povedenej.

Nebo tam stačí dát nějakej lacinej distortion pedál a mělo by to bejt taky dobrý...
jnc

...

Příspěvek od jnc »

Dobry den ... mam doma Teslu Music 70 a chtel bych ji prodat ... Zajimalo by me jaka se pohybuje cena tohoto Lampoveho zesilovačce ... dekuji za kazdou odpoved ...
zdenek_p
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zdenek_p »

Zdravím, a se zpožděním odpovím na úplný začátek tohoto vlákna - modulačními zdroji se rozuměly zdroje audiosignálu, prostě audio vstupy. Ta řada Tesla Music nebyla přímo dělaná jako zesilovač pro jeden hudební nástroj, ale spíše něco jako powermix, případně i ústředna místního rozhlasu (proto měly konce 100v výstup). Je ale pravda, že v 70., částečně i v 80. letech je čeští kytaristi hojně používali, prostě tehdy nebylo nic jiného. To, co píše Greeg ale zcela jistě není pravda, a pokud jde o dotaz jnc na aktuální cenu Music 70 - současné prodejní ceny na Aukru jsou okolo 1500,-Kč, možná trochu více (a to tam je třeba přes 5 příhozů, takž ne že by nebyl zájem). Ale i ty Tesly uměly udělat pěkný cruch při pořádném vybuzení.
Jsem domácí hráč: Sguier Strat (upravený na H+S+S), Fokus-H (kopie Les Paul Standard)+RM Pickups Classic Neck,R.M. Bridge, Behringer Vamp-3, GDI-21, Vintage Tube Monster (Bitmo Mod), Marshall Bluesbreaker BB-II a Jackhammer JH-1, Digitech DF-7, Blackheart BH5H (Bitmo Mod + reverb) + cabinet BH110, klávesy Casio WK-3300, Korg Poly 800, sekvencer Yamaha QY22, zvukovka Yamaha SW1000XG.
zdenek_p
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zdenek_p »

zdenek_p píše:Zdravím, a se zpožděním odpovím na úplný začátek tohoto vlákna - modulačními zdroji se rozuměly zdroje audiosignálu, prostě audio vstupy. Ta řada Tesla Music nebyla přímo dělaná jako zesilovač pro jeden hudební nástroj, ale spíše něco jako powermix, případně i ústředna místního rozhlasu (proto měly konce 100v výstup). Je ale pravda, že v 70., částečně i v 80. letech je čeští kytaristi hojně používali, prostě tehdy nebylo nic jiného. To, co píše Greeg ale zcela jistě není pravda, a pokud jde o dotaz jnc na aktuální cenu Music 70 - současné prodejní ceny na Aukru jsou okolo 1500,-Kč, možná trochu více (a to tam je třeba přes 5 příhozů, takž ne že by nebyl zájem). Ale i ty Tesly uměly udělat pěkný cruch při pořádném vybuzení.
Teda "crunch" jsem ctěl napsat, aby to znělo odborně :-)
Jsem domácí hráč: Sguier Strat (upravený na H+S+S), Fokus-H (kopie Les Paul Standard)+RM Pickups Classic Neck,R.M. Bridge, Behringer Vamp-3, GDI-21, Vintage Tube Monster (Bitmo Mod), Marshall Bluesbreaker BB-II a Jackhammer JH-1, Digitech DF-7, Blackheart BH5H (Bitmo Mod + reverb) + cabinet BH110, klávesy Casio WK-3300, Korg Poly 800, sekvencer Yamaha QY22, zvukovka Yamaha SW1000XG.
JirkaT

Re: Tesla Music 70

Příspěvek od JirkaT »

Mám na prodej dva tyto zesilovače - TESLA MUSIC 70. Jeden je v původním stavu, zachovalý, funkční. Prodej za cca 2 tis.Kč.
Druhý je upravený na celolampu s jedním vstupem (jack 6.3 vpředu, hlasitost, výšky, středy, basy,). Prodej za cca 1,5 tis. Kč.
Oba najednou za 3 tis. Kč
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“