Jaké lepidlo na kobylku
Pravidla fóra
Jaké lepidlo na kobylku
Ahoj, na španělce mi upadla kobylka. Nevíte jaké lepidlo by bylo nejlepší na slepení ? Moc díky za rady, je to nutný 
Stratocaster : Čína, Mexiko HSS
Akustika : jedna od táty z roku 1974, druhá je Nylonka od Schneidera
Kombo: VOX AD60VT
Akustika : jedna od táty z roku 1974, druhá je Nylonka od Schneidera
Kombo: VOX AD60VT
Re: Jaké lepidlo na kobylku
nějaký truhlářskýRJ píše:Ahoj, na španělce mi upadla kobylka. Nevíte jaké lepidlo by bylo nejlepší na slepení ? Moc díky za rady, je to nutný
Hele já sice nejsem kytarář, ale hádám, že ta tvá kytara asi nebude žádnej mistrovskej stroj co?
Já to řešim buď vrutama (popřípadě lepidlo+vruty) nebo struníkem
Vruty jsou jednodušší řešení...přilepíš špalík pod přední desku v místě kobylky a pak tu kobylu provrtáš i s tim špalíkem a deskou (o něco menší díry než je závit vrutu) a pka jen vrutama upevníš
Jo a jestli je to typická Cremonka na kterou si natáhl kovový struny tak to nemá cenu protože jestli nepovolí kobyla tak krk
Já to řešim buď vrutama (popřípadě lepidlo+vruty) nebo struníkem
Jo a jestli je to typická Cremonka na kterou si natáhl kovový struny tak to nemá cenu protože jestli nepovolí kobyla tak krk
Epiphone Firebird VII, Blade Delta Classic (Telecaster), Hughes and Kettner ATTAX 100, Wah-Volume Michalík a spousta kravinek k tomu!
-
woro90-1
Titebond žluté, v principu by to mohl udržet i disperzní Dispercol nebo nitrocelulózový Kanagom, pro fajnovky klih. Ale upozorňuji tě že si na to budeš muset zhotovit speciální svěrky a přitlačit to dost pevně. A pokud je to původně přilepené nějakým sajrajtem, musíš to vybrousit až na dřevo, což je ostatně tak jako tak rozhodně dobrý nápad.
Vruty a špalík ani omylem, zbytečně zatížíš přední desku a bude to hrát podstatně hůř. A vzhledem k tomu že se očividně nejedná o moc dobrý nástroj, bude to znít úplně na pytel.
Vruty a špalík ani omylem, zbytečně zatížíš přední desku a bude to hrát podstatně hůř. A vzhledem k tomu že se očividně nejedná o moc dobrý nástroj, bude to znít úplně na pytel.
+1woro90-1 píše:Titebond žluté, v principu by to mohl udržet i disperzní Dispercol nebo nitrocelulózový Kanagom, pro fajnovky klih. Ale upozorňuji tě že si na to budeš muset zhotovit speciální svěrky a přitlačit to dost pevně. A pokud je to původně přilepené nějakým sajrajtem, musíš to vybrousit až na dřevo, což je ostatně tak jako tak rozhodně dobrý nápad.
Taky i upadla kobylka na španělce po taťkovi... děda to pěkně vybrousil až na dřevo a přilepil nějakým dvousložkovým lepidlem. Bohužel se po roce opět částečně ulomila, takže jsem sundal struny a mám jí na zdi. Opravovat už ji nemá cenu, protože si chudinka zažila opravdu dost.
-
woro90-1
Pikus: Kdybys ji chtěl oživit a vzít na čundr, sežeň jí struník pro volnou kobylku a trochu protáhni otvory pro provlečení strun kobylkou. Tak bude kobylka daleko méně namáhaná a vydrží až do úplného rozpadu kytary. To je běžná čundrácká praxe u kovových strun, čas od času na takovou kytaru narazíš na Aukru. Teď tam zrovna jedna taková příšera je: http://www.aukro.cz/item1207487230_kytara_s_obalem.html
Kdytak pošli fotku co je to za nástroj, eventuelně i typové označení, možná by stálo za to ji nechat kompletně oživit a trochu vyztužit, případně si to udělat na koleně doma.
Kdytak pošli fotku co je to za nástroj, eventuelně i typové označení, možná by stálo za to ji nechat kompletně oživit a trochu vyztužit, případně si to udělat na koleně doma.
No, nevím, protože ta kytara už vůbec nezní a co je horší, tak ani neladí... ale to by mohlo být tou kobylkou. Krom toho má vrut v krku, protože kdysi dávno spadla ze skříně, když ji tam taťka dával, krom toho je celá trošku do luku, takže teď slouží jako ozdoba na zdi na chalupě... holt mi posloužila v začátcích, kdy jsem se na kytaru učil a teď jí asi věnuju do nějaký hospody na zeď nebo si ji nechám u sebe na chalupě na zdi...woro90-1 píše:Pikus: Kdybys ji chtěl oživit a vzít na čundr, sežeň jí struník pro volnou kobylku a trochu protáhni otvory pro provlečení strun kobylkou. Tak bude kobylka daleko méně namáhaná a vydrží až do úplného rozpadu kytary. To je běžná čundrácká praxe u kovových strun, čas od času na takovou kytaru narazíš na Aukru. Teď tam zrovna jedna taková příšera je: http://www.aukro.cz/item1207487230_kytara_s_obalem.html
U levný akustiky jsem použil jednou Kanagom a jednou Supercement. Není co skazit jestli je to španěla za 500.
přesně jako ta aukru jsem to doma pořešil taky...a dobrý, ale co si budem povídat byla to španělka a do půl roku s těma kovovkama (i když to byly desítky) se prohnul krk tak, že dohmat je nepoužitelnej 
Epiphone Firebird VII, Blade Delta Classic (Telecaster), Hughes and Kettner ATTAX 100, Wah-Volume Michalík a spousta kravinek k tomu!