Jaké lepidlo na kobylku

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
RJ
Kontaktovat uživatele:

Jaké lepidlo na kobylku

Příspěvek od RJ »

Ahoj, na španělce mi upadla kobylka. Nevíte jaké lepidlo by bylo nejlepší na slepení ? Moc díky za rady, je to nutný :-(
Stratocaster : Čína, Mexiko HSS
Akustika : jedna od táty z roku 1974, druhá je Nylonka od Schneidera
Kombo: VOX AD60VT
JohnyWM

Re: Jaké lepidlo na kobylku

Příspěvek od JohnyWM »

RJ píše:Ahoj, na španělce mi upadla kobylka. Nevíte jaké lepidlo by bylo nejlepší na slepení ? Moc díky za rady, je to nutný :-(
nějaký truhlářský ;) (není to nejlevnější řešení) ale pokud máš v okolí jakýhokoliv truhláře ať ti to přilepí, to lepsidlo se dá koupit jenom ve velkejch pixlách a on titoho tam amzne trosku, ani by podle me zato nemusel nic chtet ;)
loos

Příspěvek od loos »

Hele já sice nejsem kytarář, ale hádám, že ta tvá kytara asi nebude žádnej mistrovskej stroj co? :wink:
Já to řešim buď vrutama (popřípadě lepidlo+vruty) nebo struníkem :idea: Vruty jsou jednodušší řešení...přilepíš špalík pod přední desku v místě kobylky a pak tu kobylu provrtáš i s tim špalíkem a deskou (o něco menší díry než je závit vrutu) a pka jen vrutama upevníš
Jo a jestli je to typická Cremonka na kterou si natáhl kovový struny tak to nemá cenu protože jestli nepovolí kobyla tak krk :!:
Epiphone Firebird VII, Blade Delta Classic (Telecaster), Hughes and Kettner ATTAX 100, Wah-Volume Michalík a spousta kravinek k tomu!
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Titebond žluté, v principu by to mohl udržet i disperzní Dispercol nebo nitrocelulózový Kanagom, pro fajnovky klih. Ale upozorňuji tě že si na to budeš muset zhotovit speciální svěrky a přitlačit to dost pevně. A pokud je to původně přilepené nějakým sajrajtem, musíš to vybrousit až na dřevo, což je ostatně tak jako tak rozhodně dobrý nápad.

Vruty a špalík ani omylem, zbytečně zatížíš přední desku a bude to hrát podstatně hůř. A vzhledem k tomu že se očividně nejedná o moc dobrý nástroj, bude to znít úplně na pytel.
Pikus

Příspěvek od Pikus »

woro90-1 píše:Titebond žluté, v principu by to mohl udržet i disperzní Dispercol nebo nitrocelulózový Kanagom, pro fajnovky klih. Ale upozorňuji tě že si na to budeš muset zhotovit speciální svěrky a přitlačit to dost pevně. A pokud je to původně přilepené nějakým sajrajtem, musíš to vybrousit až na dřevo, což je ostatně tak jako tak rozhodně dobrý nápad.
+1

Taky i upadla kobylka na španělce po taťkovi... děda to pěkně vybrousil až na dřevo a přilepil nějakým dvousložkovým lepidlem. Bohužel se po roce opět částečně ulomila, takže jsem sundal struny a mám jí na zdi. Opravovat už ji nemá cenu, protože si chudinka zažila opravdu dost.
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Pikus: Kdybys ji chtěl oživit a vzít na čundr, sežeň jí struník pro volnou kobylku a trochu protáhni otvory pro provlečení strun kobylkou. Tak bude kobylka daleko méně namáhaná a vydrží až do úplného rozpadu kytary. To je běžná čundrácká praxe u kovových strun, čas od času na takovou kytaru narazíš na Aukru. Teď tam zrovna jedna taková příšera je: http://www.aukro.cz/item1207487230_kytara_s_obalem.html

Kdytak pošli fotku co je to za nástroj, eventuelně i typové označení, možná by stálo za to ji nechat kompletně oživit a trochu vyztužit, případně si to udělat na koleně doma.
Pikus

Příspěvek od Pikus »

woro90-1 píše:Pikus: Kdybys ji chtěl oživit a vzít na čundr, sežeň jí struník pro volnou kobylku a trochu protáhni otvory pro provlečení strun kobylkou. Tak bude kobylka daleko méně namáhaná a vydrží až do úplného rozpadu kytary. To je běžná čundrácká praxe u kovových strun, čas od času na takovou kytaru narazíš na Aukru. Teď tam zrovna jedna taková příšera je: http://www.aukro.cz/item1207487230_kytara_s_obalem.html

Kdytak pošli fotku co je to za nástroj, eventuelně i typové označení, možná by stálo za to ji nechat kompletně oživit a trochu vyztužit, případně si to udělat na koleně doma.
No, nevím, protože ta kytara už vůbec nezní a co je horší, tak ani neladí... ale to by mohlo být tou kobylkou. Krom toho má vrut v krku, protože kdysi dávno spadla ze skříně, když ji tam taťka dával, krom toho je celá trošku do luku, takže teď slouží jako ozdoba na zdi na chalupě... holt mi posloužila v začátcích, kdy jsem se na kytaru učil a teď jí asi věnuju do nějaký hospody na zeď nebo si ji nechám u sebe na chalupě na zdi...
dalabo

Příspěvek od dalabo »

U levný akustiky jsem použil jednou Kanagom a jednou Supercement. Není co skazit jestli je to španěla za 500.
loos

Příspěvek od loos »

přesně jako ta aukru jsem to doma pořešil taky...a dobrý, ale co si budem povídat byla to španělka a do půl roku s těma kovovkama (i když to byly desítky) se prohnul krk tak, že dohmat je nepoužitelnej :evil:
Epiphone Firebird VII, Blade Delta Classic (Telecaster), Hughes and Kettner ATTAX 100, Wah-Volume Michalík a spousta kravinek k tomu!
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“