home-made basová past

Stavba a úpravy efektů, footswitchů a dalších zařízení
Odpovědět
tomproc

home-made basová past

Příspěvek od tomproc »

potřebovali by sme udělat do naší garáže nějaký basový pasti :lol: . levně. Už to někdo z vás zkoušel? jak efektivně se vám to povedlo?
Ibanez RG 270 DX; Jolana Marina; Squier bulletstrat
Blackstar HT-40; Blackstar HT-1; (crate v50)
Musíte být nejlepší, abyste byli nejlepší.
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Re: home-made basová past

Příspěvek od mmjuz »

Nejučinnější je perforovaný sololit.
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Jak to myslíš? Jako vzít děravý sololit a postavit do rohu? Nebo v kombinaci s nějakým materiálem :-)
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Jens Ludwig
Odborník

Příspěvek od Jens Ludwig »

a já bych se hádal, že ještě lepší je kamenná vata... :D
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
Janko

Příspěvek od Janko »

Podle profesionálních řešení (profilovaný molitan) mě napadají plata z vajec :D
Ano, jsem nezkušený člověk, který má možná zkreslené představy, ale to jen díky chybným informacím. Jestli si myslíte, že jsou chybné, pak mne opravte, budu jen rád, když se přiučím :-)
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Hoši, hoši. Tak si to vyzkoušejte. Profesionální řešení, Janku, jsou rezonanční panely třeba z toho perforovaného sololitu. Žádná vata, molitan, či plata od vajec na basy nepomohou. Sežerou tak středy a výšky. Basy tím prolezou a menší část projde i přes zeď, větší část se od zdi odrazí a šup zpět do místnosti. Nejlepší je udělat rámy pár cm před zdí a do toho usadit tyhle panely. Tuším to bylo docela solidně popsáno v knize Praxe Zvukové Techniky od Václava Vlachého, aspoň si to myslím. Četl jsem to hodně dávno, dobrá kniha. Jinak pro Brňáky může být inspirativní návštěva klubu Fléda, kde právě původně v 80. letech bylo studio TV a tam tyhle panely jsou kolem stěn do dneška. Jsou ve výšce od dvou metrů, ty spodní už nepřežily a jsou natřeny černou barvou, tak je třeba to zkoumat za světla a střízliva před začátkem produkce.
Samozřejmě pokud se jedná o basy, tak to chápu jako ty opravdu nízké frekvence, ne nějakých 150Hz někde na spodku kytarového pásma...
Janko

Příspěvek od Janko »

áha, tak to jsem asi špatně pochopil, omlouvám se :( a děkuji, zase jsem o něco chytřejší :)
Ano, jsem nezkušený člověk, který má možná zkreslené představy, ale to jen díky chybným informacím. Jestli si myslíte, že jsou chybné, pak mne opravte, budu jen rád, když se přiučím :-)
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“