home-made basová past
home-made basová past
potřebovali by sme udělat do naší garáže nějaký basový pasti
. levně. Už to někdo z vás zkoušel? jak efektivně se vám to povedlo?
Ibanez RG 270 DX; Jolana Marina; Squier bulletstrat
Blackstar HT-40; Blackstar HT-1; (crate v50)
Musíte být nejlepší, abyste byli nejlepší.
Blackstar HT-40; Blackstar HT-1; (crate v50)
Musíte být nejlepší, abyste byli nejlepší.
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Re: home-made basová past
Nejučinnější je perforovaný sololit.
Jak to myslíš? Jako vzít děravý sololit a postavit do rohu? Nebo v kombinaci s nějakým materiálem 
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
- Jens Ludwig
- Odborník
a já bych se hádal, že ještě lepší je kamenná vata... 
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
Podle profesionálních řešení (profilovaný molitan) mě napadají plata z vajec 
Ano, jsem nezkušený člověk, který má možná zkreslené představy, ale to jen díky chybným informacím. Jestli si myslíte, že jsou chybné, pak mne opravte, budu jen rád, když se přiučím 
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Hoši, hoši. Tak si to vyzkoušejte. Profesionální řešení, Janku, jsou rezonanční panely třeba z toho perforovaného sololitu. Žádná vata, molitan, či plata od vajec na basy nepomohou. Sežerou tak středy a výšky. Basy tím prolezou a menší část projde i přes zeď, větší část se od zdi odrazí a šup zpět do místnosti. Nejlepší je udělat rámy pár cm před zdí a do toho usadit tyhle panely. Tuším to bylo docela solidně popsáno v knize Praxe Zvukové Techniky od Václava Vlachého, aspoň si to myslím. Četl jsem to hodně dávno, dobrá kniha. Jinak pro Brňáky může být inspirativní návštěva klubu Fléda, kde právě původně v 80. letech bylo studio TV a tam tyhle panely jsou kolem stěn do dneška. Jsou ve výšce od dvou metrů, ty spodní už nepřežily a jsou natřeny černou barvou, tak je třeba to zkoumat za světla a střízliva před začátkem produkce.
Samozřejmě pokud se jedná o basy, tak to chápu jako ty opravdu nízké frekvence, ne nějakých 150Hz někde na spodku kytarového pásma...
Samozřejmě pokud se jedná o basy, tak to chápu jako ty opravdu nízké frekvence, ne nějakých 150Hz někde na spodku kytarového pásma...
áha, tak to jsem asi špatně pochopil, omlouvám se
a děkuji, zase jsem o něco chytřejší 
Ano, jsem nezkušený člověk, který má možná zkreslené představy, ale to jen díky chybným informacím. Jestli si myslíte, že jsou chybné, pak mne opravte, budu jen rád, když se přiučím