mám v plánu vyměnit své první kombo Stagg 10W za nějaké s lepším zvukem, možná silnější.
Má někdo nějaké tipy, které komba by mohly znít lépe(I když zní lépe zřejmě všechny jiné
Většinou na domácí hraní, možná něco většího občas.
Mám takovou základní Stagg el. kytaru, dost lidí odsud teda říká, že je hrozná, ale mně strašně vyhovuje, asi to bude tím, že to je moje první kytaraBummer píše:Ano, naprostá většina zní určitě líp.
Abychom ti mohli poradit, musíš stanovit množství zlaťáků, co jseš ochotný investovat a taky nám říct, co hraješ, případně co máš za kytaru.
Já na tom Zoomu ani nevyužívám zkreslení, spíš jen těch efektů jako Reverb, Delay, Pitch shifter, phaser, wah-wah atp.Bummer píše:Spíš bych se ptal, jestli se vyplatí u kvalitního komba kreslit multiefektem.
Jsi ochotný vzít kombo z druhé ruky? Pokud ano, Nowi odsud z fóra prodává na bazaru Rolanda CUBE 30X. Je to velmi univerzální kombo, na které zahraješ opravdu cokoliv a má i vestavěnou ladičku - je tam několik druhů zkreslení (simulace různých světoznámých aparátů). Má i nějaké efekty.
Sám jsem ho měl a byl jsem s ním opravdu spokojený.
Ostřejší zvuk si nakroutíš sám podle ucha. Šum a brum budou mít na starosti spíše snímače na kytaře. Single-coily jsou hodně náchylné na chytání ruchů z okolí.
Bohužel netroufnu si odhadovat, jak si bude rozumět s tím Zoomem, protože je to digitál. Myslím si ale, že minimálně pokud jde o zkreslení, nebude se ti ten multiefekt vůbec chtít zapojovat.
Jinak za tu cenu je spousta dalších variant - Crate Flexwave 15R, jehož předností je velké repro, ale je méně univerzální nebo třeba různé jednokanálové lampičky (tam bys ten multiefekt rozhodně využil).
stanley to zmákne za pár kaček a ještě ti zbydou korunky na nějaký krabičky...DL píše:Nech si postavit 3/5W lampu tady od některého ze stavitelů a jsi za vodou.
Přesně to jsem myslel. Bude mít kombo, který mu na doma už zůstane a bude mít nějakou zvukovou hodnotu, narozdíl od nějakého čínského tranďáku.MrB14ck píše:stanley to zmákne za pár kaček a ještě ti zbydou korunky na nějaký krabičky...DL píše:Nech si postavit 3/5W lampu tady od některého ze stavitelů a jsi za vodou.
mi přijde opravdu silně omezené. Jednak to zní, jako bys chtěl tvrdit, že čínský tranďák nemůže hrát dobře (hrál jsi na toho Rolanda někdy??) a jednak že je vlastně bezcenný a za ty peníze nestojí. Majiteli může dost dlouho sloužit a pak jej lze za stejnou cenu prodat (prodej mého Rolanda trval cca 14 dní). Není pravda, že bych se malé doma dělané lampičky nikdy nechtěl zbavit - můžu náhle potřebovat peníze. A jak dlouho už visí na bazaru ten Mrňůs od mmjuze?bude mít nějakou zvukovou hodnotu, narozdíl od nějakého čínského tranďáku
jasně visí docela dlouho - má to dost vintage zvuk - už tu byli 2 lidi zkoušet a pokaždý že jim nesedí charakter (zhruba jako nasranej TWEED)Bummer píše:Přikláním se k oběma variantám - jak k Rolandu, tak k malé lampě. Nicméně tvrzeními přijde opravdu silně omezené. Jednak to zní, jako bys chtěl tvrdit, že čínský tranďák nemůže hrát dobře (hrál jsi na toho Rolanda někdy??) a jednak že je vlastně bezcenný a za ty peníze nestojí. Majiteli může dost dlouho sloužit a pak jej lze za stejnou cenu prodat (prodej mého Rolanda trval cca 14 dní). Není pravda, že bych se malé doma dělané lampičky nikdy nechtěl zbavit - můžu náhle potřebovat peníze. A jak dlouho už visí na bazaru ten Mrňůs od mmjuze?bude mít nějakou zvukovou hodnotu, narozdíl od nějakého čínského tranďáku
Není možné to brát takhle černobíle.
tak to se omlouvám za šíření fám - myslel sem že to do těch 2t děláš...Stanley06 píše:oh, jen abych to trochu upresnil, na takovouhle cenu se opravdu nedostanu ani já, pokud vezmete jen cenu repra a lamp (i kdyz je sezenu levnejs) tak jsem skoro na tej dolni cene co rikal MrB14ck, velkou neznamou v cene jsou trafa, protoze to zalezi na aktualni nabidce trhu, potom dalsi soucastky, "vzhledove" a konstrukcni prvky a opravdu na 2t za kombo (ac male) se opravdu nedostanu, kdyz to tak vezmu nejnizsi cena za kterou můžu něco udělat je kolem 3t (zalezi na spouste veci a okolnostech), druhá věc je čas, který na to musim mít a toho je pomálu, takže doba dodání je dlouhá, už teď mam nasmlouvané věci tak do pulky listopadu a to ještě za předpokladu, že to budu všechno stihat... tot vše kdyby mel nekdo nejake dotazy tak SZ
Nerozumíme si. Já tu tvrdím, že když si necháš postavit lampu na doma, řekněme za ty tři tisíce, tak budeš mít aparát, který hraje JINAK, než ty trandy. Bude to lampa, má to nějakou dynamiku, nekryje tolik chyby, bude tam (i když levné) Celestion repro a pro mně (!) je daleko rozumnější mít lampu za 3k a k tomu třeba za 2k nějakou krabku na zkreslení.Bummer píše:Přikláním se k oběma variantám - jak k Rolandu, tak k malé lampě. Nicméně tvrzeními přijde opravdu silně omezené. Jednak to zní, jako bys chtěl tvrdit, že čínský tranďák nemůže hrát dobře (hrál jsi na toho Rolanda někdy??) a jednak že je vlastně bezcenný a za ty peníze nestojí. Majiteli může dost dlouho sloužit a pak jej lze za stejnou cenu prodat (prodej mého Rolanda trval cca 14 dní). Není pravda, že bych se malé doma dělané lampičky nikdy nechtěl zbavit - můžu náhle potřebovat peníze. A jak dlouho už visí na bazaru ten Mrňůs od mmjuze?bude mít nějakou zvukovou hodnotu, narozdíl od nějakého čínského tranďáku
Není možné to brát takhle černobíle.