Upgrade ze Staggu 10W

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Akaforty

Upgrade ze Staggu 10W

Příspěvek od Akaforty »

Zdravím,
mám v plánu vyměnit své první kombo Stagg 10W za nějaké s lepším zvukem, možná silnější.
Má někdo nějaké tipy, které komba by mohly znít lépe(I když zní lépe zřejmě všechny jiné :D)?
Většinou na domácí hraní, možná něco většího občas.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Re: Upgrade ze Staggu 10W

Příspěvek od Bummer »

Ano, naprostá většina zní určitě líp. :D

Abychom ti mohli poradit, musíš stanovit množství zlaťáků, co jseš ochotný investovat a taky nám říct, co hraješ, případně co máš za kytaru.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Akaforty

Příspěvek od Akaforty »

Bummer píše:Ano, naprostá většina zní určitě líp. :D

Abychom ti mohli poradit, musíš stanovit množství zlaťáků, co jseš ochotný investovat a taky nám říct, co hraješ, případně co máš za kytaru.
Mám takovou základní Stagg el. kytaru, dost lidí odsud teda říká, že je hrozná, ale mně strašně vyhovuje, asi to bude tím, že to je moje první kytara :P Ale líbí se mi i zvuk, není to určitě nejhorší.

Hraju tak +- všechno, mám Multi efekt od Zoomu na pedál a ten mi umožňoval hrát cokoliv. Mění se to při změně komba?

Chtěl jsem něco kolem 3-4 tisíc, v jednom hudebním obchodě jsem viděl větši kombo od Peavey Rage, tuším 30W za ty 3000, četl jsem, že ty ujdou, ale nechci kupovat něco zbytečně.

Vyplatí se to vůbec, když hraju přes ten multiefekt? Očekával bych od toho nějaký ostřejší zvuk, aby tam nebyl takový šum atp.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Spíš bych se ptal, jestli se vyplatí u kvalitního komba kreslit multiefektem.

Jsi ochotný vzít kombo z druhé ruky? Pokud ano, Nowi odsud z fóra prodává na bazaru Rolanda CUBE 30X. Je to velmi univerzální kombo, na které zahraješ opravdu cokoliv a má i vestavěnou ladičku - je tam několik druhů zkreslení (simulace různých světoznámých aparátů). Má i nějaké efekty.
Sám jsem ho měl a byl jsem s ním opravdu spokojený.

Ostřejší zvuk si nakroutíš sám podle ucha. Šum a brum budou mít na starosti spíše snímače na kytaře. Single-coily jsou hodně náchylné na chytání ruchů z okolí.

Bohužel netroufnu si odhadovat, jak si bude rozumět s tím Zoomem, protože je to digitál. Myslím si ale, že minimálně pokud jde o zkreslení, nebude se ti ten multiefekt vůbec chtít zapojovat. ;)

Jinak za tu cenu je spousta dalších variant - Crate Flexwave 15R, jehož předností je velké repro, ale je méně univerzální nebo třeba různé jednokanálové lampičky (tam bys ten multiefekt rozhodně využil).
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Akaforty

Příspěvek od Akaforty »

Bummer píše:Spíš bych se ptal, jestli se vyplatí u kvalitního komba kreslit multiefektem.

Jsi ochotný vzít kombo z druhé ruky? Pokud ano, Nowi odsud z fóra prodává na bazaru Rolanda CUBE 30X. Je to velmi univerzální kombo, na které zahraješ opravdu cokoliv a má i vestavěnou ladičku - je tam několik druhů zkreslení (simulace různých světoznámých aparátů). Má i nějaké efekty.
Sám jsem ho měl a byl jsem s ním opravdu spokojený.

Ostřejší zvuk si nakroutíš sám podle ucha. Šum a brum budou mít na starosti spíše snímače na kytaře. Single-coily jsou hodně náchylné na chytání ruchů z okolí.

Bohužel netroufnu si odhadovat, jak si bude rozumět s tím Zoomem, protože je to digitál. Myslím si ale, že minimálně pokud jde o zkreslení, nebude se ti ten multiefekt vůbec chtít zapojovat. ;)

Jinak za tu cenu je spousta dalších variant - Crate Flexwave 15R, jehož předností je velké repro, ale je méně univerzální nebo třeba různé jednokanálové lampičky (tam bys ten multiefekt rozhodně využil).
Já na tom Zoomu ani nevyužívám zkreslení, spíš jen těch efektů jako Reverb, Delay, Pitch shifter, phaser, wah-wah atp.

Mrknu se na ty cos mi doporučil, zatím díky.
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

Nech si postavit 3/5W lampu tady od některého ze stavitelů a jsi za vodou.
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

DL píše:Nech si postavit 3/5W lampu tady od některého ze stavitelů a jsi za vodou.
stanley to zmákne za pár kaček a ještě ti zbydou korunky na nějaký krabičky...
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

MrB14ck píše:
DL píše:Nech si postavit 3/5W lampu tady od některého ze stavitelů a jsi za vodou.
stanley to zmákne za pár kaček a ještě ti zbydou korunky na nějaký krabičky...
Přesně to jsem myslel. Bude mít kombo, který mu na doma už zůstane a bude mít nějakou zvukovou hodnotu, narozdíl od nějakého čínského tranďáku.
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Přikláním se k oběma variantám - jak k Rolandu, tak k malé lampě. Nicméně tvrzení
bude mít nějakou zvukovou hodnotu, narozdíl od nějakého čínského tranďáku
mi přijde opravdu silně omezené. Jednak to zní, jako bys chtěl tvrdit, že čínský tranďák nemůže hrát dobře (hrál jsi na toho Rolanda někdy??) a jednak že je vlastně bezcenný a za ty peníze nestojí. Majiteli může dost dlouho sloužit a pak jej lze za stejnou cenu prodat (prodej mého Rolanda trval cca 14 dní). Není pravda, že bych se malé doma dělané lampičky nikdy nechtěl zbavit - můžu náhle potřebovat peníze. A jak dlouho už visí na bazaru ten Mrňůs od mmjuze?

Není možné to brát takhle černobíle.

MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

Bummer píše:Přikláním se k oběma variantám - jak k Rolandu, tak k malé lampě. Nicméně tvrzení
mi přijde opravdu silně omezené. Jednak to zní, jako bys chtěl tvrdit, že čínský tranďák nemůže hrát dobře (hrál jsi na toho Rolanda někdy??) a jednak že je vlastně bezcenný a za ty peníze nestojí. Majiteli může dost dlouho sloužit a pak jej lze za stejnou cenu prodat (prodej mého Rolanda trval cca 14 dní). Není pravda, že bych se malé doma dělané lampičky nikdy nechtěl zbavit - můžu náhle potřebovat peníze. A jak dlouho už visí na bazaru ten Mrňůs od mmjuze?

jasně visí docela dlouho - má to dost vintage zvuk - už tu byli 2 lidi zkoušet a pokaždý že jim nesedí charakter (zhruba jako nasranej TWEED)

jinak myslim si že když mu stanley spíchne něco za 1500 nebo 2000 tak že to bez problémů prodá dál...
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

1500 nebo 2000? On snad krade? Šasí, trafa, lampy, (...) a repro. Fakt by ses na takovou cenu dostal?

Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

oh, jen abych to trochu upresnil, na takovouhle cenu se opravdu nedostanu ani já, pokud vezmete jen cenu repra a lamp (i kdyz je sezenu levnejs) tak jsem skoro na tej dolni cene co rikal MrB14ck, velkou neznamou v cene jsou trafa, protoze to zalezi na aktualni nabidce trhu, potom dalsi soucastky, "vzhledove" a konstrukcni prvky a opravdu na 2t za kombo (ac male) se opravdu nedostanu, kdyz to tak vezmu nejnizsi cena za kterou můžu něco udělat je kolem 3t (zalezi na spouste veci a okolnostech), druhá věc je čas, který na to musim mít a toho je pomálu, takže doba dodání je dlouhá, už teď mam nasmlouvané věci tak do pulky listopadu a to ještě za předpokladu, že to budu všechno stihat... tot vše kdyby mel nekdo nejake dotazy tak SZ
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Přesně to si myslím. 1500-2000 za lampu je nesmysl.

MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

Stanley06 píše:oh, jen abych to trochu upresnil, na takovouhle cenu se opravdu nedostanu ani já, pokud vezmete jen cenu repra a lamp (i kdyz je sezenu levnejs) tak jsem skoro na tej dolni cene co rikal MrB14ck, velkou neznamou v cene jsou trafa, protoze to zalezi na aktualni nabidce trhu, potom dalsi soucastky, "vzhledove" a konstrukcni prvky a opravdu na 2t za kombo (ac male) se opravdu nedostanu, kdyz to tak vezmu nejnizsi cena za kterou můžu něco udělat je kolem 3t (zalezi na spouste veci a okolnostech), druhá věc je čas, který na to musim mít a toho je pomálu, takže doba dodání je dlouhá, už teď mam nasmlouvané věci tak do pulky listopadu a to ještě za předpokladu, že to budu všechno stihat... tot vše kdyby mel nekdo nejake dotazy tak SZ
tak to se omlouvám za šíření fám - myslel sem že to do těch 2t děláš...
www.black-audio.net
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

ano, jednou jsem stavěl jenom zesilovač v šasi, 1xecc83 a 1xEL84, ovladani jen tone a volume, cena byla 1500Kč...
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

Bummer píše:Přikláním se k oběma variantám - jak k Rolandu, tak k malé lampě. Nicméně tvrzení

Nerozumíme si. Já tu tvrdím, že když si necháš postavit lampu na doma, řekněme za ty tři tisíce, tak budeš mít aparát, který hraje JINAK, než ty trandy. Bude to lampa, má to nějakou dynamiku, nekryje tolik chyby, bude tam (i když levné) Celestion repro a pro mně (!) je daleko rozumnější mít lampu za 3k a k tomu třeba za 2k nějakou krabku na zkreslení.
Jsme na 5k, což je cena toho Rolanda 30W (plus minus). O tom, že to budu prodávat, vůbec neuvažuju, je to jako s custom kytarou. Pokud vím, že chci tohle a budu to chtít i za rok, dva, pět.
Je to věc vkusu a preferencí.
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

BTW, tady někdo prodává tu Kostku 30x

trziste/p-roland-cube-30x-t20501.html?h ... red%C3%A1m
Smile

Příspěvek od Smile »

no, pokud bys chtel tak prodavam Ibanez Valbee, tady. s efektama si rozumi, zkresleni ma dost, ma efektovou smycku, na domaci hrani idealni. a asi bych se nechal ukecat na nakou tu slevu :-D
Pono MGC, Washburn WD10S; Kerrianne; Core88 Mephisto's Eins, Zwei, Drei; Core88 Sweet Hunny OD; Core88 Professor Stein's Fuzz; St. Anley 15W Head; St. Anley 112
LukyTukySpeky

Příspěvek od LukyTukySpeky »

u valbee je nahoven, že má malinkatej reproduktor...
Ibanez 1527 MIJ with SD blackouts ABH1
Ibanez JTK2 RD with SD SH2+SH4
VOX AD50VT 212
Vox Tonelab
Španelka Strunal
Noname dvanáctka
Smile

Příspěvek od Smile »

no, nerekl bych... doma to stejne nemuzes dat tak nahlas aby s tim moh bejt problem a na zkusebnu nebo koncerty si nekoupis 5W kombo...
Pono MGC, Washburn WD10S; Kerrianne; Core88 Mephisto's Eins, Zwei, Drei; Core88 Sweet Hunny OD; Core88 Professor Stein's Fuzz; St. Anley 15W Head; St. Anley 112
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“