Basa v Green Day
Pravidla fóra
Basa v Green Day
Jakej máte názor na basu a basistu od Greenů?
- Nesst
- Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
- Kontaktovat uživatele:
Green Day jsou moje nejoblíbenější kapela. Samozřejmě Mike Dirnt nepatří mezi moje basové vzory, ale nepatří k těm co hrají na jednom pražcu. Jistě, občas, hlavně na American Idiot, jsou jen basové tóny, ale např. basu na Welcome to Paradise považuje za jednu z nejlepších vůbec. Taky se mi líbí Minority. Nebo taková jejich skladba co hrávají na koncertech a Billie Joe je mezitím představuje. Ale rozhodně to není žádný složitý tvořič. Přesto hraje docela sympaticky.
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Mark Hoppus je můj hlavní vzor - jak nemám nikdy hrát 
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
Neházel bych Mike Dirnt s Markme Hoppusem do jednoho pytle. Mike má v některých písničkách skvělou basu (WtP). Hlavně na Dookie jsou dobrý (neříkám skvělý, tohle není funk, ale punkRenderik píše:jo jenze mark hoppus neni o nic lepsi nez mike dirnt jsou to proste typicky punk rockovy tuctovy baskytaristi kor mark nehraje zadny tezky linky hraje jen primocary tony bez nakejch rytmu jako kytara to je skoda a je to o nicem
Jenže Hoppusem fakt jede na jednym pražcu....
Tady z těch punkových (apod.) skupin jako jsou Green Day, Good Charlotte, Simple Plan atd. Mají Green Day zdaleka nejlepší basu. Taky josu to "staří" chlapi, ne dvacetiletí mladíčcci s iluzema.
Jasně ve většině písniček jede na jednu strunu, ale když kytara obměnuje dva powerchordy tak co by vymejšlel že jo:)...vážně bych řek, že všecky tyhle poppunkový kapely maj basovku dost jednoduchou, vic nepotrebujou...
..ale i blinkove maj naky pisnicky kde ta basa nadherne vyzni... treba mě osobně se strašně líbí tohle basový intro od něj...
http://youtube.com/watch?v=TgzPvUKHXfM
..ale i blinkove maj naky pisnicky kde ta basa nadherne vyzni... treba mě osobně se strašně líbí tohle basový intro od něj...
http://youtube.com/watch?v=TgzPvUKHXfM
kdyz uz jste se bavily o techa punkrockovych basacich tak bych rekl ze basak AFI je dost solidne zalozenej ma dobry linky,zajimavy melodie a tak...a jeste bych docela rekl ze basak sum 41 ma hodne dobrej styl, ma dost originalni lajny a dost chytlavy ,ale je to nazor nekomu se to asi urcite libit nemusi
Fender P-Bass(U.S.A), Ampeg SVT3-PRO, Ampeg SVT-410 HLF
Coože? Cone že má dobrej styl?? Mám rád Sum41? Kde má nějakou nápaditou lkinku prosím tě? Si na nějakou nemožu jaksi vzpomenout...určitě se něco najde, ale teda tohle mi trochu vyrazilo dechRenderik píše:kdyz uz jste se bavily o techa punkrockovych basacich tak bych rekl ze basak AFI je dost solidne zalozenej ma dobry linky,zajimavy melodie a tak...a jeste bych docela rekl ze basak sum 41 ma hodne dobrej styl, ma dost originalni lajny a dost chytlavy ,ale je to nazor nekomu se to asi urcite libit nemusi
kdyz se podivas na nejaky cely zivaky, tak ma dobry party...a ted to jejich nove cedo tak jsem na nej koukal jak to hrali ve studiu maj to i na strankach a proste se mi ten jeho styl libi,ja napriklad absolutne nemam rad red hoty a takovydle veci...me staci k dobru klidne jednoducha basova vyhravka ale musi mit nejakej napad no, libi se mi basa od cona jak ma treba ve welcome to hell,walking disaster,pieces,over my head..proste tuhle hudbu hold moje ucho filtruje dobre 
Fender P-Bass(U.S.A), Ampeg SVT3-PRO, Ampeg SVT-410 HLF
- Nomak
- Kontaktovat uživatele:
Mike je dost dobrý, když jsem začínal, tak jsem ho žral, jeho zvuk byl a je super, ale nejvíc se mi líbili staří Offspring, hlavně Smash a Ixnay on the hombre(tam mimochodem Greg K. používá basu Ibanez ATK s tim přepínáním toho snímače a apec od mesy)
Ibanez SR1005 Prestige+Ibanez PGB1+Squier Precision Vintage Modified Bass, GK 1001RB II, GK NEO 412, EHX Bass Big Muff Pí, Warwick red label, prsty,
když už ste o tem začli.. tak cone má podle mě jednu z nej. svých bas v over my head (better off dead) - to zasekávání ve sloce miluju.. jinak nej. kytarový a baskytarový party jsou celkově asi nejlepší na albu Chuck.. spíš bezpochyby
Naposledy upravil(a) kECuP dne 29.08.2007 18:10, celkem upraveno 1 x.