Konektory a Rádobykonektory

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Trao
last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
Kontaktovat uživatele:

Konektory a Rádobykonektory

Příspěvek od Trao »

OK, sem můžeme házet všechny možný problémy, co máme nebo jsme měli s konektory
Vše začalo tímto příspěvkem v topicu hraní ve stoje
v poslední době hraju jen ve stoje - když sedim, kabel mi nebere signál :-D
Naposledy upravil(a) Trao dne 1.01.2008 21:37, celkem upraveno 1 x.
Die Hard or Die Home
kuba182
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kuba182 »

sedíš mu na vedení no :) zrovna ted se učim písničku a rovnou u toho stojim :D
Trao
last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

nn, tam jde o to, že jakmile si sedam, pohne se konektor a jakmile se pohne konektor, signál je v ... (no tam, kde občas signál bývá)
stejně to už neřešim, tak za hoďku beru do ruky pájku :-D
Die Hard or Die Home
kuba182
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kuba182 »

já zase musim hledat kontakt dobrej v efektu :lol: takže trochu zatáhnu kabel a už to nehraje
Ondra88

Příspěvek od Ondra88 »

:-)ja sem zas mel problemy ze mi vypadaval kabel primo z kytary ale jenom sem odsrouboval tu zdirku kam se strka a posteloval tam takovej zeleznej plisek a kabel tam ted normalne drzi:-)
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

já měl taky ten problem, zaruka to vyřešila :shock:
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Y06hurt
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Y06hurt »

Já měl starej kabel a nějak to v určité poloze prostě nehrálo(asi špatnej kontakt v jacku)ale sehnal sem si v elektru jinej a je mnohem lepší-co se týče zvuku,a problém s kontaktem už není
Strat QTX SlipKnoT+Misfits Y06hurt signature model
Jackson Kelly

1 kliknutí nikdy nikoho nezabilo
Yô6hµ®±
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Taky jsem měl nějakej kabel svuj první, nějak se přerušilo cosi tak se muselo letovat. Chvíl ito hrálo a pak to taky v určité poloze ne že nehrálo ale prostě bzučel, jak když strkáte kabel do konektoru :D
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Moleek

Příspěvek od Moleek »

špatná jacková samice v kytaře. Jasnej případ. Teď tam mám jednu za 17 kč z hudebnin a budu jí měnit. za jednu co stojí 14 v elektru. :D
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
nexty

Re: Konektory a Rádobykonektory

Příspěvek od nexty »

Ahoj, nevím kam svůj dotaz napsat, tak ho napíšu sem, hodí se sem asi nejvíc. Potřebuju poradit (odkaz), kde koupím kvalitní výstupovou samici do kytary, protože ta co mám teď strašně blbne a nebaví mě pořád na koncertech trnout, kdy přestane hrát. Nějak se v těch množstvích různých konektorů na netu moc nevyznám. Prosím pouze o odkazy na konektor, ne o jiné rady jak problém vyřešit (pájení, atd.), mám v tom již jasno - chci měnit. Na ceně mi moc nezáleží. Díky moc.
Kytary: Harley Benton (v tuningu = +SD SH-6), Cort EVL X4
Aparát: Kustom Quad 200W + 200W homemade reprobox (4x Celestion)
Efekt: Digitech MetalMaster
Struny: G.H.S. pro nízký ladění
Kabely: Homemade (kabely Sommer, konektory Neutrik)
----------------------------
Death4EVER!
CzechJoker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CzechJoker »

Pokud ti nezáleží na penězích, mrkni třeba sem: http://www.thomann.de/de/klinkenbuchsen ... atten.html, nebo sem: http://www.bachmusik.com/kytarovy-hardw ... ove-samice, neboji kup někde v GM, GES apod.
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

nexty píše:Ahoj, nevím kam svůj dotaz napsat, tak ho napíšu sem, hodí se sem asi nejvíc. Potřebuju poradit (odkaz), kde koupím kvalitní výstupovou samici do kytary, protože ta co mám teď strašně blbne a nebaví mě pořád na koncertech trnout, kdy přestane hrát. Nějak se v těch množstvích různých konektorů na netu moc nevyznám. Prosím pouze o odkazy na konektor, ne o jiné rady jak problém vyřešit (pájení, atd.), mám v tom již jasno - chci měnit. Na ceně mi moc nezáleží. Díky moc.
Bohatě stačí vytáhnout to ven a trochu přihnout tu packu co dosedá na špičku.
Moleek

Příspěvek od Moleek »

woro90-1 píše:
nexty píše:Ahoj, nevím kam svůj dotaz napsat, tak ho napíšu sem, hodí se sem asi nejvíc. Potřebuju poradit (odkaz), kde koupím kvalitní výstupovou samici do kytary, protože ta co mám teď strašně blbne a nebaví mě pořád na koncertech trnout, kdy přestane hrát. Nějak se v těch množstvích různých konektorů na netu moc nevyznám. Prosím pouze o odkazy na konektor, ne o jiné rady jak problém vyřešit (pájení, atd.), mám v tom již jasno - chci měnit. Na ceně mi moc nezáleží. Díky moc.
Bohatě stačí vytáhnout to ven a trochu přihnout tu packu co dosedá na špičku.
Pokud je rozlepená konstrukce nebo špatný materiál, tak ho to moc nezachrání. Navíc sám psal, že chce novou, tak nechápu tendenci ho od toho odrazovat :wink: Navíc tím moc peněz stejně neušetří, tak je to jedno
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
nexty

Příspěvek od nexty »

Tak mi nakonec kamarád doporučil konektor MEC. Koupil jsem ho za 360 Kč, osadili jsme ho (bohužel bylo nutné trochu prohloubit díru v kytaře - asi 1 cm) a je to. Myslím, že bude bez problémů. Díky všem za rady ;)
Death4EVER!
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

No tohle, 360 za Jack?

Samice rozlišuju podle závitu a matice (pěkně soustružené nebo hnusně lisované), podle izolace (plastopapír, fíbr, laminát) a celkově hezkého/škaredého provedení (třeba jak je střed roznýtovaný, jestli je to mosaz, ocel, nebo nedej bože zinek). Jednou člověk koupí dobrou za 8 Kč a jindy šmějd za 18, třeba i ve stejném obchodě se po pár týdnech změní dodavatel. Switchcraft co jsem měl k EMG byl stejně o dost lepší než to, co koupíš v elektru. Prostě solidní, přesné. Rád používám tyto: http://www.gme.cz/cz/ebssv63-p809-049.html, ale se stejným vzhledem se prodávají taky dost různé.
nexty

Příspěvek od nexty »

Jj, 360. Je to tohle: http://kytary.cz/mec-m-50100-a/HN089050/ - možná ne přesně tenhle typ, ale přesně takhle vypadá. O cenu mi fakt nešlo a zkušenosti, které kamarád s tímto konektorem má, jsou výborné. Sám mohu potvrdit, že konektor je opravdu velmi precizně zpracován, jack do něj jde ztuha = neprotáčí se tolik a jde i ztuha vyndat (hůř se tedy vyškubne).
Death4EVER!
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

Jo, ten vypadá dobře... takovej pěkně zakrytovanej, nepůjde u něj přihnout ta packa, kvůli který občas chrastí/vypadává kabel :d
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

kmensik píše:No tohle, 360 za Jack?

Samice rozlišuju podle závitu a matice (pěkně soustružené nebo hnusně lisované), podle izolace (plastopapír, fíbr, laminát) a celkově hezkého/škaredého provedení (třeba jak je střed roznýtovaný, jestli je to mosaz, ocel, nebo nedej bože zinek). Jednou člověk koupí dobrou za 8 Kč a jindy šmějd za 18, třeba i ve stejném obchodě se po pár týdnech změní dodavatel. Switchcraft co jsem měl k EMG byl stejně o dost lepší než to, co koupíš v elektru. Prostě solidní, přesné. Rád používám tyto: http://www.gme.cz/cz/ebssv63-p809-049.html, ale se stejným vzhledem se prodávají taky dost různé.
Přesně tak. Koupit takový, co od pohledu nevypadá fórově a nestojí tolik, aby se za to člověk musel stydět. Případně takový, který stojí méně než na kolik vypadá, ono se pak brzy ukáže, zda je někde zakopaný vlkodav nebo to byla po čertech výhodná koupě, a člověk pak ví, na čem je, aniž by za to vyhodil zbytečně moc. V krabkách se mi kupodivu osvědčily samice z GESu, snad Rean, laminátová izolace, celkem bytelný kov, jen se to musí při pájení pořádně prohřát. Vždycky se mi dřív ulomil kablík než se něco stalo s konektorem.
nexty

Příspěvek od nexty »

Sadam.S píše:Jo, ten vypadá dobře... takovej pěkně zakrytovanej, nepůjde u něj přihnout ta packa, kvůli který občas chrastí/vypadává kabel :d
No, naštěstí to v tomhle konektoru funguje jinak a právě ta problematická packa tam není... (což byl můj hlavní požadavek při koupi)
Death4EVER!
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

Tak potom gratz... ;)
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“