Laney Cub8 .. WOW :)
Pravidla fóra
- LukyTukySpeky
Re: Laney Cub8 .. WOW :)
Ibanez 1527 MIJ with SD blackouts ABH1
Ibanez JTK2 RD with SD SH2+SH4
VOX AD50VT 212
Vox Tonelab
Španelka Strunal
Noname dvanáctka
Ibanez JTK2 RD with SD SH2+SH4
VOX AD50VT 212
Vox Tonelab
Španelka Strunal
Noname dvanáctka
- Darth Maul
Dobrý, ale myslel jsem spíš osobní postřehy... 
BaCH Les Paul, snímače Gibson 490R/498T
Squier Affinity Stratocaster
Jay Turser Precision Bass
Bugera V5 + EHX Metal Muff
Line 6 POD Studio UX2 + ADAM Audio A3X + Sennheiser HD 555
Washburn D10SB
Washburn D10SB
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
právě jsem is zahrál na Cub10... WOW
moc jsem od toho nečekal, ale hrozně příjemně mě o překvapilo, hraje to opravdu krásně... a ani mi nepřipadá, že by to mělo tu klasickou Laney nosovitost, hraje to docela zajímavě
hlasitostně jsem to měl jak na pokojovou hlasitost, tak naplno (jak volume, tak gain) a podle mně vystačí i do zkušebny, nebo do menšího klubu (samozřejmě se zvukařem
) při plném vytavení to taky moc hezky kreslí
na nedostatek ovladacích prvků si rozhodně nemůžu stěžovat, pomocí poťáku Tone si jde nastavit vpodstatě vše, co bych potřeboval
je to takové čisté plátno, které se dá podle mně skvěle dotvářet všelijakými krabičkami a samozřejmě nástrojem a rukama
za tu cenu je to paráda
PS: žebych našel adepta na nový aparát?
hlasitostně jsem to měl jak na pokojovou hlasitost, tak naplno (jak volume, tak gain) a podle mně vystačí i do zkušebny, nebo do menšího klubu (samozřejmě se zvukařem
na nedostatek ovladacích prvků si rozhodně nemůžu stěžovat, pomocí poťáku Tone si jde nastavit vpodstatě vše, co bych potřeboval
za tu cenu je to paráda
PS: žebych našel adepta na nový aparát?
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Pokud bysme někdy měli vlastní zkušebnu, kde bych mohl nechávat větší aparát, asi bych na doma uvažoval spíš o té 12" verzi. Na tom videu má nádherné britské zkreslení a 1W výkonu musí být na doma úplně ideální.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
- Darth Maul
Vypadá nadějně, ale asi bude nějaký problém, protože ho některé e-shopy začaly stahovat z nabídky... 
BaCH Les Paul, snímače Gibson 490R/498T
Washburn D10SB
Washburn D10SB
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
tak hlášení - mám ho momentálně doma a testuju a je mi jasné, že tudy cesta nevede... se zkreslením to nemá skoro žádné basy
vím, že basy u kytary nejsou tak důležité, ale fuzz se skoro nedá poslouchat a normální zkreslení zní jak zesílené papírovou krabicí... čili bohužel
PS: viním 10" repro a malý obsah komba
vím, že basy u kytary nejsou tak důležité, ale fuzz se skoro nedá poslouchat a normální zkreslení zní jak zesílené papírovou krabicí... čili bohužel
PS: viním 10" repro a malý obsah komba
a takhle dopadneš s každým malým prdítkem 
- DL
- Kontaktovat uživatele:
Z toho videa, co dával Luky, mi přijde takový uzavřený "líný" zvuk. Můžeš potvrdit?Dark Axel píše:tak hlášení - mám ho momentálně doma a testuju a je mi jasné, že tudy cesta nevede...
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
zkreslený z krabičky i joDL píše:Z toho videa, co dával Luky, mi přijde takový uzavřený "líný" zvuk. Můžeš potvrdit?Dark Axel píše:tak hlášení - mám ho momentálně doma a testuju a je mi jasné, že tudy cesta nevede...
qwer: nojo, no... je to zlý
Jsou i tací, kteří zvuk malého repráčku vyhledávajíqwer píše:a takhle dopadneš s každým malým prdítkem
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
podle me jsou zesaky ktery i s malym reprakem nezni jak kartonova krabice, treba pro junior od fenderu. zvuk zavreny bedny s nekolika dvanactkama to samozrejme neni, ale i tak je to dobre.
stav se někdy u mmjuze a nic jinýho nebudeš chtítDark Axel píše:zkreslený z krabičky i joDL píše:Z toho videa, co dával Luky, mi přijde takový uzavřený "líný" zvuk. Můžeš potvrdit?Dark Axel píše:tak hlášení - mám ho momentálně doma a testuju a je mi jasné, že tudy cesta nevede...čistý mi přišel parádní
qwer: nojo, no... je to zlýtak já nevím
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
www.black-audio.net
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Mám doma CUB 8 a před ním ZOOM G2.1u. Zdá se mi že ten lampový zvuk kazí. Byla by krabička lepší? přemýšlím o DS-1 nebo mulťáku OD-20. A co kdyby byl mulťák s lampovým obvodem? např.: http://hudebnibazar.cz/index.php?katego ... rder=datum
►Ibanez RG421M / Epiphone Nighthawk MIK / Cort M520 / Jolana Strat Bastl / Jolana Strat
►Digitech Hardwire CM-2 / Ibanez TS mini
►Ampeg GVT15 / Blackstar HT-1M
Mám Cub10, s multiefekty si fakt nerozumí. Ale dobře funguje s jednoduchým nakopávadlem MXR Microamp nebo podobnou záležitostí. Boss Overdrive mu sebral hodně basů. V každém případě doporučuji vyměnit repro. Dal jsem do něj Eminence Coperhead a maximální spokojenost. Hlasitost dvojnásobná, dostal takový víc cinkavější Fender zvuk. Koncové lampy vyměnit je také nutnost.Ve zkušebně a koncerty, kde se bere kombo mikrofonem úplně stačí a v autě nezabere skoro místo. Kde se hraje jen na aparát, nutný ext. box. Nejlépe 2x12
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Tak u tohohle lampového komba nemůže být problém v tom, že by si s efekty nerozumělo. Nicméně logicky u levných digi multáků se musí čekat pokles v kvalitě zvuku. Při použití kvalitních stompboxů tam nemůže být problém.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Byl sem pokecat s kytarářem (skoro hodinu sme debatovali) a nejlepší by byly krabky, to sem taky předpokládal. ZOOMa jsem měl k trnďáku ale teď mi už tak úplně nevyhovuje. Je to moc složitý, je tam plno zbytečností a kazí zvuk. Zhruba mám představu co před CUBa dat: určitě DS-1 i když distortion před lampu..ale od čeho jsou poťáky že. To by bylo asi první. Ale taky mě napadlo místo pedálů pořídit BOSSáckou OD-20ku. Jenže taky mulťák (taky zložitý a hodně zbytečností), ale je v něm více krabek, určitě kvalitnější než nějaký ZOOM, a levnější než pedalboard plný krabek. Stejně je nejspíš budu pořizovat až bude brigáda (v květnu) nebo napíšu Ježíškovi 
►Ibanez RG421M / Epiphone Nighthawk MIK / Cort M520 / Jolana Strat Bastl / Jolana Strat
Teď se mi nehce hledat, jestli to má FX loop, ale co takhle si nechat třeba od stanleyho (nebo sehnat někde na bazaru, nebo co já vim) postavit nějakej jednoduchel lampovej preamp, nebo i lampový zkreslení?
Bylo by to dost muziky za málo peněz... nepříjemná je potom neprodejnost, kdyby nesednul, nebo už nestačil

Bylo by to dost muziky za málo peněz... nepříjemná je potom neprodejnost, kdyby nesednul, nebo už nestačil
Nechat si udělat homemade mě ještě nenapadlo
třeba samostatně, nezávislé tři krabky v jedné. Jestli by to nějak šlo. Ideálně podle původního (nejstaršího) schématu DS-1.
Kdyžtak napiš uživateli Stanley06 - u mě v podpisu se můžeš podívat na jeho práci (jen zesilovač a FS, bednu jsem dělal já), případně http://stanley06.rajce.idnes.cz/ a nebo ještě home-made/nase-lampove-projekty-tipy-ra ... ml#p356684
Jen nevím, jestli teď bude mít čas (nebo spíš předpokládám, že ne
)
Jen nevím, jestli teď bude mít čas (nebo spíš předpokládám, že ne