Laney Cub8 .. WOW :)

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Tonda

Laney Cub8 .. WOW :)

Příspěvek od Tonda »

Takže včera jsem ani nevěděl, že existuje... :lol: (pozor - ve skutečnosti má jen cca 30x30 cm)

Obrázek

.. a teď po vybalení, aklimatizaci a zapnutí jsem moc příjemně překvapenej :!:

Mám z těhle miniaparátů ještě BH Killer Ant a Orange Tiny Terror - ale tenhle prcek je přesně to, co jsem hledal.. Proti nim má krásně barevnej zvuk, čistej i crunch, i "na plný kule", .. i ještě syrovej má krásný harmonický - ten Ant má přece jen takový nepěkný "preampovitý" zkreslení (používá druhou 12AX jako konec), a u TinyTerroru jsem si ověřil, že EL84 není pro mě .. zvuk drcenýho skla, jehly a špendlíky :x fuck !

V podstatě je to Champ, ale s Tone potem (1x AX12 + 1x 6V6, SS usměrnění) , má sice jen 8 palc.repro (počítal jsem s tím, že stejně pojedu jen přes ty boxíky Blackheart co mám - 10 a 12) - ale kupodivu ta 8 hraje naprosto použitelně..nikdy bych nečekal že tohhle napíšu :mrgreen: , i něco basů má :shock: .

Logicky není bez krabky na nějaký metalovitý zkreslení.. ale to z těhle minikomb/hlav není žádná.
Naopak na mojí hudbu, tj.blues/rock a la raný ZZ Top - naprosto ideální !
A čistej zvuk krásnej - na všecko.. Samozřejmě headroom odpovídá 5 wattům.
Zajímavý, že naplno se nezdá hlasitější než Killer AQnt (0,25W) s mým ministackem 10+12 palc.
Holt malý 8 ´repro (a zřejmě navíc i snízkou účinností)

Ukázka poctivé čínské práce : :twisted:

Obrázek

Abych jen nechválil - má jednu dost velkou vadu: docela hodně šumí/brumí... ale na netu už jsem na stopě jednoduchýho řešení :idea:

Závěr - nedovedu si představit lepší lampový minikombíčko .. za 4 200,- kč :shock: :shock:
Na doma, asi i do zkušebny (5W - s větší bednou).

Aparátek mě holt definitivně utvrdil, že si brzo dojedu pro "opravdickýho" Champa.. s lampovym rectifierem..od Victorky. Zatím tohle bohatě postačí.. :mrgreen: :mrgreen:

Jo, a ještě maj Cub10, s 10kou repro, a 2x6V6 - je jen o málo dražší, ale ten má master volume a to nechci.
I´m wheels... movin´wheels
Skiner
Kontaktovat uživatele:

Re: Laney Cub8 .. WOW :)

Příspěvek od Skiner »

Uvažoval jsem o něm, resp o tom silnějším Cub10... To mi teda děláš chutě :-) Budou nějaký nahrávky či videa časem?
Tonda

Příspěvek od Tonda »

Tohle asi znáš.. jinak toho moc na YT zatím není, prodává se teprv od konce roku..

já musím nejdřív zprovoznit novou kartu, naučit se s Reaperem (začal jsem předevčírem) a tak :mrgreen:
Skiner
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skiner »

znám znám, spíš by mě zajímali zkušenosti reálnýho uživatele zachycený na video :-) ale no prob - teď jsme rozchodil "jeden soft" se simulacema na PC a na doma mě to překvapivě uspokojuje, takže spíš investuju do lepší zvukovky, než do něj.
Ale třeba časem..malá levná lampička na doma mě láká :idea:
umaxer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od umaxer »

a jaký je to řešení šumění? Můj starej Fender taky šumí po připojení kabelu
Tonda

Příspěvek od Tonda »

umaxer píše:a jaký je to řešení šumění?

...First thing to address was to see if we could lower the hum a bit. As noted the amp suffers from a couple different hums/buzzes, part of which comes from the AC heaters. This was a fairly quick fix and a turn or 2 on the internal trimpot and we found the sweetspot. The indicator lamp as I shared is not implemented that well, any change in AC voltage can mean it turns on/off... an AC lamp will be a better bet powered off the heaters and it turned itself on and off at will during our tests. :wink:
LukyTukySpeky

Příspěvek od LukyTukySpeky »

Ja jsem si koupil cub10 a za 2 tydny jsem ho bezel vratit, jako zvuk to melo dobrej, ale najak mi to proste nesedlo :(
Ibanez 1527 MIJ with SD blackouts ABH1
Ibanez JTK2 RD with SD SH2+SH4
VOX AD50VT 212
Vox Tonelab
Španelka Strunal
Noname dvanáctka
MLorenzo

Příspěvek od MLorenzo »

Dovolím si OT. Nevíte prosím někdo, co v tom videu hraje za skladbu od 4:50 ? :) ... díky
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

Takže... koukám po malý lampičce a jaksi mi RedBull zamknul topic :-)
Takže bych byl rád, kdybyste si přečetli Tohle a pokusili se mi poradit :)
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

ja byl teda zklamanej, nekonkretni chrcacek. docela me prijemne prekvapilo ze to porad ma ten nosovej laney charakter i v takhle malym baleni :) nicmene nekonkretnost a uprdenost jej vyradila hned ze zakladniho kola kombicek na doma, byt mu bylo nadrzovano kvuli cene a sympatickemu designu :)
Tonda

Příspěvek od Tonda »

Kinx píše:ja byl teda zklamanej, nekonkretni chrcacek. docela me prijemne prekvapilo ze to porad ma ten nosovej laney charakter i v takhle malym baleni :) nicmene nekonkretnost a uprdenost jej vyradila hned ze zakladniho kola kombicek na doma, byt mu bylo nadrzovano kvuli cene a sympatickemu designu :)
Nekonkrétní ? .. hm, tak kdyby všechno, tak tohle.... :?:
Jo, jestli jsi zvyklej na maso jako M/B tak to určitě není pro tebe to pravý ..

Čím jednodušší obvod, tím konkrétnější a barevnější zvuk, protože slyšíš kytaru - dřevo,struny a snímače.. já nesnáším preampový zkreslení, to je podle mě naprosto nekonkrétní prdění, pila, která totálně zmrví zvuk kytary.. dynamika furt na jedný jediný úrovni ať hraješ jak hraješ, jedno bláto.
A nevím jak nosovej charakter mají velký Laneye, ale tohle má charakter starýho Champa, akorát se SS rectifierem..

Mě teď staví jeden člověk kit od Webera, repliku nestaršího(nebo skoro nejstaršího) Champa, tj. 5C1, s 8kou, moc se na to těším :twisted: . Tyhle primitivní obvody "dejchaj", mají takovou dynamiku a citlivost na způsob hraní, atak, o který si pozdější zesilovače můžou nechat leda tak zdát :wink:

Byl jsem taky vyzkoušet ten stařičkej orig.Champ z roku 54 nebo 55 co byl nedávna na bazaru, a kdyby nehrál tak slabě (vpodstatě jen když byl úplně naplno :mrgreen:, něco tam bylo hodně unavený, asi ten dědeček repráček 50 let starej) , tak bych ho hned bral, jen bych tu 6ku reprák nahradil 8kou.
Co mě úplně odrovnalo bylo, že skoro vůbec nebrumil (ani když byl naplno) - asi že měl měděný šasi, tu desku na který byly napájený součástky ... to se dneska už nevidí - :shock: :
5C1-inside.jpg
axi12
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od axi12 »

Tonda píše:
Kinx píše:ja byl teda zklamanej, nekonkretni chrcacek. docela me prijemne prekvapilo ze to porad ma ten nosovej laney charakter i v takhle malym baleni :) nicmene nekonkretnost a uprdenost jej vyradila hned ze zakladniho kola kombicek na doma, byt mu bylo nadrzovano kvuli cene a sympatickemu designu :)
Nekonkrétní ? .. hm, tak kdyby všechno, tak tohle.... :?:
Jo, jestli jsi zvyklej na maso jako M/B tak to určitě není pro tebe to pravý ..

Čím jednodušší obvod, tím konkrétnější a barevnější zvuk, protože slyšíš kytaru - dřevo,struny a snímače.. já nesnáším preampový zkreslení, to je podle mě naprosto nekonkrétní prdění, pila, která totálně zmrví zvuk kytary.. dynamika furt na jedný jediný úrovni ať hraješ jak hraješ, jedno bláto.
A nevím jak nosovej charakter mají velký Laneye, ale tohle má charakter starýho Champa, akorát se SS rectifierem..

Mě teď staví jeden člověk kit od Webera, repliku nestaršího(nebo skoro nejstaršího) Champa, tj. 5C1, s 8kou, moc se na to těším :twisted: . Tyhle primitivní obvody "dejchaj", mají takovou dynamiku a citlivost na způsob hraní, atak, o který si pozdější zesilovače můžou nechat leda tak zdát :wink:

Byl jsem taky vyzkoušet ten stařičkej orig.Champ z roku 54 nebo 55 co byl nedávna na bazaru, a kdyby nehrál tak slabě (vpodstatě jen když byl úplně naplno :mrgreen:, něco tam bylo hodně unavený, asi ten dědeček repráček 50 let starej) , tak bych ho hned bral, jen bych tu 6ku reprák nahradil 8kou.
Co mě úplně odrovnalo bylo, že skoro vůbec nebrumil (ani když byl naplno) - asi že měl měděný šasi, tu desku na který byly napájený součástky ... to se dneska už nevidí - :shock: :
5C1-inside.jpg
Máš ode mě SZ :) ... sry za OT
Kytara: Ibanez GRG 170DX + RM Bridge+
Kabel: Dělanej - 4,5m
Kombo: Právě žádné...
Struny: GHS 10
Trsátka: Dunlop Tortex 1mm (želva), Dunlop Jazz III
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

MLorenzo píše:Dovolím si OT. Nevíte prosím někdo, co v tom videu hraje za skladbu od 4:50 ? :) ... díky
připojuji se, neví někdo?
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

hm, me proste prijde ze se to slejva. cim vic jsem to dal nahlas tim vic slity to bylo do nekonkretni koule, neproznivaly jednotlivy tony a spis to jen tak kontinuelne prdelo. kdyz jsem vedle toho postavil tiny terror tak ten to kupodivu nedelal :) preampovy zkresleni sice komprimuje uplne jinak nez koncovy ale rozhodne bych ho timhle zpusobem neodsuzoval a nejsem jen striktne preampovej clovek ;) mam rad aparaty co kreslej koncem ale musi to trosku hrat ;) jako ze kdyz zahraju akord pres vic jak tri struny tak tomu bude rozumet a nevyleze mi z toho univerzalni hnedy neco.
Tonda

Příspěvek od Tonda »

No vidíš - zrovna Tiny Terror se mi tu válí pod stolem, vůbec už na něj nehraju a jen se na něj podívám, dělá se mi zle :mrgreen: EL 84 už nikdy víc .. nepříjemnej, řezavej zvuk drcenýho skla..
To už se mi líp hraje z těhle prcků na Killer Ant.. Ale je fakt že TT potřebuje velkou bednu, když jsem ho kupoval tak sem na něj hrál v krámu přes Marshall 4x12 a zdálo se mi to dobrý..
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

TT je fajn, ale jako kazdej zesak potrebuje poradnej box :)
Tonda

Příspěvek od Tonda »

právěže každej ne, třeba pro toho Champa je ta 8ka tak akorát, malej reprák je rychlejší (jak říkají hifisti: ty transienty :mrgreen: ), je slyšet každý škrtnutí - jinak mě přijde ideální 2x10 (nebo 3x10 jako v bandmasteru) nebo mám kombinaci 10+ 12
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

tak poradnej neznamena nejvetsi :) me ty maly repraky vetsinou nebavej, vetsinou nejmensi velikost co me bavi je 10" a nejvic 12" :) spis inklinuju k 12" klasice ale takovej 4x10 bassman mymu uchu hodne medi. nebo jsem hral v kapele s typkem ktery mel starou 50w kopii hiwatta koncipovanou jako temer zavreny kombo (mel samozrejme vetrani pro lampy) a v nem stary celestion 10" z sedesatych let - hralo to dobre, vyborne si to rozumelo treba se sans ampem. to byl tak vyrazny zvuk ze me kolikrat v mixu uplne sezral :D

btw jeste jsem neslysel zajimavou 15", mam z toho trochu fobii od te doby co jsem mel 15" soltona, i kdyz spousta lidi strasne chvali nejaky klasicky jbl.
Jazzman
Rádce

Příspěvek od Jazzman »

Mně to přišlo docela dobré, silnější verze s 10 lepší. Takový ten bůů zvuk Laney to fakt má, ale po mnoha letech jsem zjistil, že třeba na pololubovky, kytary s P 90, jazzmastery, mini HB snímači, na čisté, až lehce ušpiněné zvuky je, naopak, docela vhodný.
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
Tonda

Příspěvek od Tonda »

Verzi 10 jsem se ani nenamáhal zkoušet, protože:

a) je zbytečně silná na doma, a 2x6V6 = push pull a ne SE Class A jako ta 8ka

b) pro mě zásadní mínus: má preamp gain + master vol. ( :wink: viz výše... TTčko, akorát s lepšíma
elektronkama)
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“