Jak správně naladit el. kytaru

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
kvapo
Kontaktovat uživatele:

Jak správně naladit el. kytaru

Příspěvek od kvapo »

Zdravím jsem začátečník a ptám se jak správně naladit el. kytaru je mi jasné,že ladičkou ale jak zkoušel jsem to z kámošem vypnul zkreslení vše aby to znělo jak normální kytara,ale když sem zahral treba ečko tak se na ladičce ukazalo dčko takže jsme to přepli a manualně vybiraly struny ktere se maji ladit ale porad je to rozlazené... jak se to správně ladí? :roll: p.s. mozná ze se ta ladička napichne na tu kejtru? a ne primo z toho komba?fakt nevim
komiii

Re: Jak správně naladit el. kytaru

Příspěvek od komiii »

kvapo píše:Zdravím jsem začátečník a ptám se jak správně naladit el. kytaru je mi jasné,že ladičkou ale jak zkoušel jsem to z kámošem vypnul zkreslení vše aby to znělo jak normální kytara,ale když sem zahral treba ečko tak se na ladičce ukazalo dčko takže jsme to přepli a manualně vybiraly struny ktere se maji ladit ale porad je to rozlazené... jak se to správně ladí? :roll: p.s. mozná ze se ta ladička napichne na tu kejtru? a ne primo z toho komba?fakt nevim
kytaru zapojiš do ladičky a máš to,kombo k tomu nepotřebuješ
Laney 65W HCM
Epiphone les paul jr vs
Digitech Distortion Grunge
Dunlop 0,72 mm
kvapo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kvapo »

Aha tak díky moc,jenom napojit komb na kejtru super! prave to kombo asi zkresluje...
komiii

Příspěvek od komiii »

kvapo píše:
Aha tak díky moc,jenom napojit komb na kejtru super! prave to kombo asi zkresluje...
napojit ladičku na kytaru,ne ladičku na kombo :D :P
Laney 65W HCM
Epiphone les paul jr vs
Digitech Distortion Grunge
Dunlop 0,72 mm
mike31
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mike31 »

jj prostě ti stačí na ladění jen kytara a ladička :)
Ibanez GSA60-BKN(původní struny),Crate GT15R,kabel Adam Hall KI3LLS 3m,trsátka Dunlop 0.60,0.73,0.88,1mm
kvapo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kvapo »

komiii píše:
kvapo píše:
napojit ladičku na kytaru,ne ladičku na kombo :D :P
:roll: jj uz blbnu ale pochopil sem to dobre kytaru na ladicku, sem chtel rict ze sme to driv ladily pres to kombo proste kejtra zapojena do komba a ta ladicka blbla.... :oops:
Ratass

Příspěvek od Ratass »

Muzes to ladit samozrejme i prez kombo...a ladicku jen tak mit vedle do niceho nezapojenou. Pak ti ale ladicka bude snimat mikrofonem a nenaladis ji tak dobre...ten signal nebude tak ...ehm...cistej a dobrej proste :D...Kdyz kytaru a ladicku propojis kabelem, tak signal z kytare de rovnou do ladicky...bez zadnych mikraku atd...takze je to proste primej signal - zadnej nemuze bejt cistejsi a lepsi pro ladeni :) ...
[img]http://trw.wz.cz\signt.jpg[/img]

Behringer kytara - rádoby Strat, Behringer 15 W, Digitech Rp-5O, trsatka Dunlopy nebo Brain tak O.6-8, struny - po každý jiný :D...ale tedka většinou GOR ...kazda jinak tlusta :D ...
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Ratass píše:Muzes to ladit samozrejme i prez kombo...a ladicku jen tak mit vedle do niceho nezapojenou. Pak ti ale ladicka bude snimat mikrofonem a nenaladis ji tak dobre...ten signal nebude tak ...ehm...cistej a dobrej proste :D...Kdyz kytaru a ladicku propojis kabelem, tak signal z kytare de rovnou do ladicky...bez zadnych mikraku atd...takze je to proste primej signal - zadnej nemuze bejt cistejsi a lepsi pro ladeni :) ...
Neni problem naladit kytaru pres mikrak v ladicce, to by pak akustikari nemeli naladeno nikdy :lol: Na druhou stranu kdyz ma ladicka vstup, proc ho nevyuzit... Aspon clovek nemusi ladit v absolutnim tichu.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
vlkodrak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vlkodrak »

nebo prostě metodou pátýho pražce (respektive čtvrtýho)- já ladičku nemám tak si musim vystačit takhle :D ale teď budu při penězích tak o ladičce uvažuju...
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

No takhle to jde, kdyz hrajes sam, ale kdyz hrajes s vice lidma, tak se to takhle zbytecne komplikuje ;) Jinak ladicku muzu doporucit Ibanez MU30, ma i metronom, na domaci cviceni ideal...
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
vlkodrak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vlkodrak »

Wohma píše:No takhle to jde, kdyz hrajes sam, ale kdyz hrajes s vice lidma, tak se to takhle zbytecne komplikuje ;) Jinak ladicku muzu doporucit Ibanez MU30, ma i metronom, na domaci cviceni ideal...
tos trefil, já jsem kytarovej solitér...no když jsme se občas sešli s kámošem tak prostě obligátní "dej mi Éčko" a tak jsme se sladili..a jelo se.. :D ale ladičku bych si pořídil. díky za tip, metronom jsem zatim nepoužíval vůbec :D já v tý plzni asi neudělám ani prvák :D
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

vlkodrak píše:nebo prostě metodou pátýho pražce (respektive čtvrtýho)- já ladičku nemám tak si musim vystačit takhle :D ale teď budu při penězích tak o ladičce uvažuju...
JO takhle to naladíš aby to ladilo sice, ale ne aby tam bylo třeba naladěno něco určitýho :-D
Ale šlo by to kdybys měl jistotu že jedna struna je dobře naladěná, tak od ní ty ostatní jak říkáš...
Naposledy upravil(a) KIWI dne 31.08.2007 11:57, celkem upraveno 1 x.
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
tear

Příspěvek od tear »

já ladim podle keybordu 8)
to sem praktikoval na akustiku a nejak mi to zůstalo i na el.
vlkodrak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vlkodrak »

KIWI píše:JO akhle to naladíš aby to ladilo sice, ael ne aby tam bylo třeba naladěno něco určitýho :-D
Ale šlo by to kdybys měl jistotu že jedna struna je dobře naladěná, tak od ní ty ostatní jak říkáš...
ono je to jedno, já hraju sám tak je důležitý akorát aby to sedělo k sobě...ale asi to zkusim naladit podle guitar pro.
McYuri

Příspěvek od McYuri »

metoda 5. pražce taky ale neni nejlepší, protože spousta kytar na 5./4. pražci už neladí :D
schválně si zkus naladit kytaru pěkně pečlivě podle foukací ladičky a potom jestli ti všechno na 5.pražci bude sedět.... :wink:

..mě to sedí... 8)
.......::: ENDŽOJ :::.......
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

McYuri píše:metoda 5. pražce taky ale neni nejlepší, protože spousta kytar na 5./4. pražci už neladí :D
schválně si zkus naladit kytaru pěkně pečlivě podle foukací ladičky a potom jestli ti všechno na 5.pražci bude sedět.... :wink:

..mě to sedí... 8)
hele nemachruj že máš ladící kejtru :-D
Jinak vyběr kytary by měl být i podle tohoto "ladícího" kritéria - pro nováčky.
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
MetalGodOfDeath
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MetalGodOfDeath »

hele lidi bude to znit blbe ale jak kytaru podladim? omlouvam se za tak blbej dotaz ale chci hrat neco drsnejsiho a nevim jak to podladit. vazne se omlouvam. aby se zbytecne neplnilo tema pls pistem i osobni zpravy. diki mooooooc
Než život bez hudby to je lepší smrt!!!

Kytara:Stagg X400-BK
Kombo:Laney LX65R (HCM65R)
Efekt: DigiTech - Death Metal
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

MetalGodOfDeath píše:hele lidi bude to znit blbe ale jak kytaru podladim? omlouvam se za tak blbej dotaz ale chci hrat neco drsnejsiho a nevim jak to podladit. vazne se omlouvam. aby se zbytecne neplnilo tema pls pistem i osobni zpravy. diki mooooooc
hoď se do klidu :-) prostě učenej z nebe nespadl. Když cheš celou kytaru naladit třeba o půl tonu níž tak na ladičce vetšínou bejvá tlačítko s # nebo béčkem. Nastavíš si tam jedno béčko a ono ti to bude ladit o půl tonu níž. Když tam nastavíš dvě béčka tak to bude o jeden ton níž. Teda teď ani nevím proč jsem trochu znejistěl a nevím jestli nekecám :D ale mělo by to tak být.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
MetalGodOfDeath
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MetalGodOfDeath »

a kdyz to tam nema? ale mam tam jaky si herce(Hz)?
Než život bez hudby to je lepší smrt!!!

Kytara:Stagg X400-BK
Kombo:Laney LX65R (HCM65R)
Efekt: DigiTech - Death Metal
Trao
last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

musíš ty herce dát níž, ono ti to pak relativně od toho bude házet ty tóny, co máš na kejtře...
nevim přesně kolik, nejlepší by bylo zeptat se tady nějakýho fyzika, nebo určitě poradí nějaká chytrá knížka...
btw, co máš za ladičku?
Die Hard or Die Home
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“