Jak správně naladit el. kytaru
Pravidla fóra
Jak správně naladit el. kytaru
Zdravím jsem začátečník a ptám se jak správně naladit el. kytaru je mi jasné,že ladičkou ale jak zkoušel jsem to z kámošem vypnul zkreslení vše aby to znělo jak normální kytara,ale když sem zahral treba ečko tak se na ladičce ukazalo dčko takže jsme to přepli a manualně vybiraly struny ktere se maji ladit ale porad je to rozlazené... jak se to správně ladí?
p.s. mozná ze se ta ladička napichne na tu kejtru? a ne primo z toho komba?fakt nevim
Re: Jak správně naladit el. kytaru
kytaru zapojiš do ladičky a máš to,kombo k tomu nepotřebuješkvapo píše:Zdravím jsem začátečník a ptám se jak správně naladit el. kytaru je mi jasné,že ladičkou ale jak zkoušel jsem to z kámošem vypnul zkreslení vše aby to znělo jak normální kytara,ale když sem zahral treba ečko tak se na ladičce ukazalo dčko takže jsme to přepli a manualně vybiraly struny ktere se maji ladit ale porad je to rozlazené... jak se to správně ladí?p.s. mozná ze se ta ladička napichne na tu kejtru? a ne primo z toho komba?fakt nevim
Laney 65W HCM
Epiphone les paul jr vs
Digitech Distortion Grunge
Dunlop 0,72 mm
Epiphone les paul jr vs
Dunlop 0,72 mm
Aha tak díky moc,jenom napojit komb na kejtru super! prave to kombo asi zkresluje...kytaru zapojiš do ladičky a máš to,kombo k tomu nepotřebuješ
napojit ladičku na kytaru,ne ladičku na kombokvapo píše:Aha tak díky moc,jenom napojit komb na kejtru super! prave to kombo asi zkresluje...kytaru zapojiš do ladičky a máš to,kombo k tomu nepotřebuješ
Laney 65W HCM
Epiphone les paul jr vs
Dunlop 0,72 mm
Epiphone les paul jr vs
Dunlop 0,72 mm
komiii píše:napojit ladičku na kytaru,ne ladičku na kombokvapo píše:Aha tak díky moc,jenom napojit komb na kejtru super! prave to kombo asi zkresluje...kytaru zapojiš do ladičky a máš to,kombo k tomu nepotřebuješ![]()
Muzes to ladit samozrejme i prez kombo...a ladicku jen tak mit vedle do niceho nezapojenou. Pak ti ale ladicka bude snimat mikrofonem a nenaladis ji tak dobre...ten signal nebude tak ...ehm...cistej a dobrej proste
...Kdyz kytaru a ladicku propojis kabelem, tak signal z kytare de rovnou do ladicky...bez zadnych mikraku atd...takze je to proste primej signal - zadnej nemuze bejt cistejsi a lepsi pro ladeni
...
[img]http://trw.wz.cz\signt.jpg[/img]
Behringer kytara - rádoby Strat, Behringer 15 W, Digitech Rp-5O, trsatka Dunlopy nebo Brain tak O.6-8, struny - po každý jiný
...ale tedka většinou GOR ...kazda jinak tlusta
...
Behringer kytara - rádoby Strat, Behringer 15 W, Digitech Rp-5O, trsatka Dunlopy nebo Brain tak O.6-8, struny - po každý jiný
Neni problem naladit kytaru pres mikrak v ladicce, to by pak akustikari nemeli naladeno nikdyRatass píše:Muzes to ladit samozrejme i prez kombo...a ladicku jen tak mit vedle do niceho nezapojenou. Pak ti ale ladicka bude snimat mikrofonem a nenaladis ji tak dobre...ten signal nebude tak ...ehm...cistej a dobrej proste...Kdyz kytaru a ladicku propojis kabelem, tak signal z kytare de rovnou do ladicky...bez zadnych mikraku atd...takze je to proste primej signal - zadnej nemuze bejt cistejsi a lepsi pro ladeni
...
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
No takhle to jde, kdyz hrajes sam, ale kdyz hrajes s vice lidma, tak se to takhle zbytecne komplikuje
Jinak ladicku muzu doporucit Ibanez MU30, ma i metronom, na domaci cviceni ideal...
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
tos trefil, já jsem kytarovej solitér...no když jsme se občas sešli s kámošem tak prostě obligátní "dej mi Éčko" a tak jsme se sladili..a jelo se..Wohma píše:No takhle to jde, kdyz hrajes sam, ale kdyz hrajes s vice lidma, tak se to takhle zbytecne komplikujeJinak ladicku muzu doporucit Ibanez MU30, ma i metronom, na domaci cviceni ideal...
JO takhle to naladíš aby to ladilo sice, ale ne aby tam bylo třeba naladěno něco určitýhovlkodrak píše:nebo prostě metodou pátýho pražce (respektive čtvrtýho)- já ladičku nemám tak si musim vystačit takhleale teď budu při penězích tak o ladičce uvažuju...
Ale šlo by to kdybys měl jistotu že jedna struna je dobře naladěná, tak od ní ty ostatní jak říkáš...
Naposledy upravil(a) KIWI dne 31.08.2007 11:57, celkem upraveno 1 x.
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
ono je to jedno, já hraju sám tak je důležitý akorát aby to sedělo k sobě...ale asi to zkusim naladit podle guitar pro.KIWI píše:JO akhle to naladíš aby to ladilo sice, ael ne aby tam bylo třeba naladěno něco určitýho![]()
Ale šlo by to kdybys měl jistotu že jedna struna je dobře naladěná, tak od ní ty ostatní jak říkáš...
hele nemachruj že máš ladící kejtruMcYuri píše:metoda 5. pražce taky ale neni nejlepší, protože spousta kytar na 5./4. pražci už neladí![]()
schválně si zkus naladit kytaru pěkně pečlivě podle foukací ladičky a potom jestli ti všechno na 5.pražci bude sedět....![]()
..mě to sedí...
Jinak vyběr kytary by měl být i podle tohoto "ladícího" kritéria - pro nováčky.
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
- MetalGodOfDeath
- Kontaktovat uživatele:
hele lidi bude to znit blbe ale jak kytaru podladim? omlouvam se za tak blbej dotaz ale chci hrat neco drsnejsiho a nevim jak to podladit. vazne se omlouvam. aby se zbytecne neplnilo tema pls pistem i osobni zpravy. diki mooooooc
Než život bez hudby to je lepší smrt!!!
Kytara:Stagg X400-BK
Kombo:Laney LX65R (HCM65R)
Efekt: DigiTech - Death Metal
Kytara:Stagg X400-BK
Kombo:Laney LX65R (HCM65R)
Efekt: DigiTech - Death Metal
hoď se do kliduMetalGodOfDeath píše:hele lidi bude to znit blbe ale jak kytaru podladim? omlouvam se za tak blbej dotaz ale chci hrat neco drsnejsiho a nevim jak to podladit. vazne se omlouvam. aby se zbytecne neplnilo tema pls pistem i osobni zpravy. diki mooooooc
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
- MetalGodOfDeath
- Kontaktovat uživatele:
- Trao
- last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
- Kontaktovat uživatele: