Zacházení s lampovým aparátem
Pravidla fóra
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: Zacházení s lampovým aparátem
A nebo rovnou vyměnit celý aparát, že? Svým způsobem by to asi bylo nejúčinnější řešení.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
-
Szarpydrut
Jasne reprák bych vyměnil ale ten celeston seventy 80 je asi nejlepší volba...
A aparát bych v poho vyměnil ale to co chcu skoro nikdo nemá a nikdo nedá
Mesu za ty peníze neseženu a rockwella mi niko neprodá, protože blade 30 tu byl ale už není....
EDIT: jo a korekce v kombu jsou nejspíše za preamp lampama a před smyčkou a power lampama, myslím?
Mesu za ty peníze neseženu a rockwella mi niko neprodá, protože blade 30 tu byl ale už není....
EDIT: jo a korekce v kombu jsou nejspíše za preamp lampama a před smyčkou a power lampama, myslím?
A čo lampy KT77? To by malo byť niečo mezi EL34 a 6L6
- Nero
- Rádce
EQ u toho Randalla je za preampovkama a před smyčkou, a logicky tedy i power-amp lampama.Szarpydrut píše:Jasne reprák bych vyměnil ale ten celeston seventy 80 je asi nejlepší volba...
A teda Seventy 80 zas takové terno není.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
-
John M. William
10 minut čekat? Řekl bych, že ta hranice se pohybuje okolo 5ti minut (v zimě déle).. Jinak poučný článek 

Jsem odpůrce zkratek.. LP = Les Paul, Long Play, Linkin Park..?
Tabulatury hudbě škodlivé.
- Nero
- Rádce
Najdeš na webu články od lidí, u kterých věřím tomu, že problematice rozumí, které ti jednou budou tvrdit, že na žhavení stačí 30 sekund, a podruhé že 30 minut.
Ono to nejde takhle zjednodušit a plácnout jedno číslo - určitá lampa v určitém aparátu potřebuje za určitých okolností na žhavení určitou dobu. Něco se změní a najednou to může být jinak.
Ono to nejde takhle zjednodušit a plácnout jedno číslo - určitá lampa v určitém aparátu potřebuje za určitých okolností na žhavení určitou dobu. Něco se změní a najednou to může být jinak.
PetrPeter 1975 - 2008
-
Szarpydrut
Jo to je pravda, ale nic nezkazíš když to necháš žhavit víc jak půl hodiny 
To taky není pravda.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
- Nero
- Rádce
Všeho moc škodí - a lampy jsou od toho, aby hrály, ne aby se žhavilySzarpydrut píše:Jo to je pravda, ale nic nezkazíš když to necháš žhavit víc jak půl hodiny
PetrPeter 1975 - 2008
-
Szarpydrut
Toho jsem si vědom ale v tomto případě si myslím raději chvilku déle než zatěžovat ne zrovna ideálně nažhavené lampy...
- Nero
- Rádce
Víc než půl hodiny je fakt extrém, to ztrácí smysl a naopak to působí negativně na katodu...
PetrPeter 1975 - 2008
Já jsem takto jednou nechal stát delší dobu (snad hodinu, nepamatuju se)před koncertem ve stand-by Valvekinga. Jasný, že to byla i souhra dalších náhod, nicméně jsem na něj pak ten večer víc než jeden vál neodehrál 
-
Szarpydrut
Haluz, tomu muselo ještě něco být, nejen dlouho žhavené lamy, já jednou musel opustit v rychlosti byt a nechal jsem svého randalla skoro celý den se starýma 6L6 a 12AX7 a co se stalo? Večer chvíli to nějak divně šumělo, asi plné lampy eletronů ale po chvíli se to spravilo a pohoda. Je tomu už více jak týden a furt jedou no problemo bez vady na zvuku 
No jak už jsem psal výše raději více než méně, myslím si že to rasuje lampy více než když je necháš déle...
No jak už jsem psal výše raději více než méně, myslím si že to rasuje lampy více než když je necháš déle...
- Wocass
- Kontaktovat uživatele:
Já už mám také vyzkoušeno, že 5 minut je málo (zvuk se mi rpsotě nepáčí) a 10 minut to pravé ořechovéfrytol píše:Já to dělam tak, že přijdu na zkušebnu, zapnu aparát do standby, vyndam kytaru, naladim si, trochu se rozcvičim a vypnu standby. Myslim že něco kolem 5-7 minut a pohoda.
Taky sem dlouho přemýšlel nad tím, jak dlouho nechat lampu žhavit. Pak mi přišel Engl a v manuálu stálo, že mám po zapnutí počkat 20 sekund a teprve potom uvézt aparát do chodu. tzn. moc se s tím neseru počkám tak minutu, max 2 v zimě o něco dál a až půjdou lampy sr.t tak se vymění. Lampa je přece jen spotřební zboží:-D
Apec: Jet city JCA 50+ 1*12 Engl homemade box (1* cellestion vintage 30),
Kytara: Pořízka Stratocaster SSS
Kytara: Pořízka Stratocaster SSS
Ja zhavim asi minutu. Preampovky se nazhavi asi za 20 sec, ty nema cenu resit. Pozoroval jsem za jak dlouho se stihne katoda zahrat od zhaviciho vlakna a u vsech tri lamp co tu mam (el84,6l6,e34l) to byla asi minuta. Jde jen o tam aby se katoda rozsvitila do cervena, prihazuju fotky jak vypada nerozhavena kadota hned po zapnuti a pak asi po 30 sekundach kdyz uz je uplne ruda (tahle el84 je uplne nova takze zhavi pekne rychle).
Bach LP (SD SH-1 59'/SD SH-4)
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mmjuz mrňůz 4W, JCM800 kopie
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mmjuz mrňůz 4W, JCM800 kopie
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
-
John M. William
Lampový aparát zatim nemam, ale tenhle postup mi přijde ideální. Přes půl hodiny je to stejně bezvýznamný, jako plnit nádrž od auta benzínem, když už je dávno plná.. A minuta je zase málo. 5-10 minut je ten střed podle všeho, co jsem četl.Já to dělam tak, že přijdu na zkušebnu, zapnu aparát do standby, vyndam kytaru, naladim si, trochu se rozcvičim a vypnu standby. Myslim že něco kolem 5-7 minut a pohoda.

Jsem odpůrce zkratek.. LP = Les Paul, Long Play, Linkin Park..?
Tabulatury hudbě škodlivé.
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
ja to treba zhavim dve tri minuty, ale kdyz hraju, tka zvuk se "otevre" treba az po 10 minutach...ikdyz je to asi i staryma lampama...(6l6 by mely sviti modre, ne oranzove co
)
Mě třeba svítí modře tak po 20 minutach hraní.McKozias píše:ja to treba zhavim dve tri minuty, ale kdyz hraju, tka zvuk se "otevre" treba az po 10 minutach...ikdyz je to asi i staryma lampama...(6l6 by mely sviti modre, ne oranzove co)