Vyvážení SG

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
oximoxi

Vyvážení SG

Příspěvek od oximoxi »

Zdravim všechny. Přicházím s takovým malicherným problémem. Mám Epinu G-400. Supr zvuk, lehoučká. Nemám žádných výtek krom jedné. Převažuje se. Zkoušel jsem různé způsoby, jak ho vyvážit, ale všechny se ukázaly být kontraproduktivní. Chci se vás zeptat, jestli někdo nemáte nápad, jak to vyřešit, jestli to vůbec nějak jde. :roll:
Flajtr

Re: Vyvážení SG

Příspěvek od Flajtr »

Popruh, mrkni na popruhy ORX, ručně šité, kůže, dobré ceny, sám si teď budu jeden pořizovat, moje ibanezka se taky lehounce převažuje kvůli těžkým mechanikám a zámkům...a to pohodlí je taky jinde.
oximoxi

Příspěvek od oximoxi »

Fakt myslíš, že koženej popruh tomu pomůže?
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Muze.
Tuczech

Příspěvek od Tuczech »

SG je obecně typ kytary náchylný k převážení, mám Epinu SG Prophecy a převažuje se taky. Orx popruh mám si myslím docela kvalitní a nic to nezměnilo.
Macho PRS Custom 24, Epiphone SG Custom Prophecy EX (EMG verze), Peavey Valveking 212 + Vox Satchurator, Vox TimeMachine, ProCo kabeláž a pár dalších efektů
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Pomůže, jde hlavně o šířku, čím větší salám tím líp :D a aby nebyl na povrchu hladkej, aby neklouzal. Ale nevím jak moc to přepadá, rozhodně to ale pomůže. Pak jedině převrtat úchyty popruhu, ale to už je vrtání...to bych volil jako poslední možnost.
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Dá se odlehčit hlavě, volbou jiné mechaniky.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
kubog

Příspěvek od kubog »

Tak tak, kožený pás je základ, najlepšie ked má spodnú stranu drsnú, aby mala väčšie trenie s oblečením, tie hladké sa šmýkajú tiež dosť. Popr som videl maniakov čo si dali olovo do cavity s poťákmi, to mi príde už ale dosť extrém
mtmccox
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mtmccox »

Chytit horní upnutí popruhu někam blíž k hlavě? (Nějak tak to bylo u mé sovietshpaniely)
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
kubog

Příspěvek od kubog »

To je jedno z tých drastickejších riešení. Dá sa prerobiť na horný výrez, ale to by som nehal ako posledné riešenie. Najprv nech skusi niečo menej invazívne
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Záleží na image co chceš mít - pokud hraješ starší rock'n'roll nebo něco podobného, neublíží tvému vzhledu když si koupíš užší kožený popruh a uvážeš ho k hlavě, jako se to často dělá u akustiky - měla to tak Rosetta Tharpe, ta jeptiška co na SG valila perfektní gospel a rock'n'roll :wink: Pokud jsi metloš, nacpi k poťákům kilo olova a budeš to mít správně "heavy" 8)
dalabo

Příspěvek od dalabo »

Ano jak píše Woro. Široký kožený popruh zespodu drný taky pomůže: s některým oděvem je to nepříjemné tak to zvaž.
Mjkl
last.fm: Mjkl666
Bandzone: Mjkl666
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mjkl »

lepší možnost - popruh
horší možnost - zvyknout si, umístit pravačku tak aby tlačila kytaru dolů, stačí ji dobře umístit do toho horního výřezu, dá se tak dobře akordově hrát + netlumené věci, s PM je to už horší...
oximoxi

Příspěvek od oximoxi »

woro90-1 píše:Záleží na image co chceš mít - pokud hraješ starší rock'n'roll nebo něco podobného, neublíží tvému vzhledu když si koupíš užší kožený popruh a uvážeš ho k hlavě, jako se to často dělá u akustiky - měla to tak Rosetta Tharpe, ta jeptiška co na SG valila perfektní gospel a rock'n'roll :wink: Pokud jsi metloš, nacpi k poťákům kilo olova a budeš to mít správně "heavy" 8)
Tak gospely fakt nehraju:-D Narvat něco k poťákům mě taky napadlo, ale nevim, kde mám vzít kilo olova :(
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

oximoxi píše:...ale nevim, kde mám vzít kilo olova :(
To bude moc težký - radši sežeň kilo peří.
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

Kamahl píše:
oximoxi píše:...ale nevim, kde mám vzít kilo olova :(
To bude moc težký - radši sežeň kilo peří.
kilo peří? tak to bude taky moc tezky... :D
oximoxi

Příspěvek od oximoxi »

Flajtr píše:Třeba...obchodů je fakt plno
http://www.formybrno.cz/olovo--vyrobky/ ... -vaha-1-kg
Njn, ale to se tam nevleze :(
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

oximoxi píše:
Flajtr píše:Třeba...obchodů je fakt plno
http://www.formybrno.cz/olovo--vyrobky/ ... -vaha-1-kg
Njn, ale to se tam nevleze :(
Od toho ti bylo doporučeno olovo, protože se lehko dá tavit, navíc kilo může být moc. Dá se roztavit na různé tvary, ale jak je velká ta díra u SG nevím no...Každopádně tam narveš líp kilo olova jak kilo čehokoliv jiného.
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

Koženej popruh přímo na kožu. :P A jsi ready.
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“