Vyvážení SG
Pravidla fóra
Vyvážení SG
Zdravim všechny. Přicházím s takovým malicherným problémem. Mám Epinu G-400. Supr zvuk, lehoučká. Nemám žádných výtek krom jedné. Převažuje se. Zkoušel jsem různé způsoby, jak ho vyvážit, ale všechny se ukázaly být kontraproduktivní. Chci se vás zeptat, jestli někdo nemáte nápad, jak to vyřešit, jestli to vůbec nějak jde. 
Re: Vyvážení SG
Popruh, mrkni na popruhy ORX, ručně šité, kůže, dobré ceny, sám si teď budu jeden pořizovat, moje ibanezka se taky lehounce převažuje kvůli těžkým mechanikám a zámkům...a to pohodlí je taky jinde.
Fakt myslíš, že koženej popruh tomu pomůže?
- ...EDGE...
SG je obecně typ kytary náchylný k převážení, mám Epinu SG Prophecy a převažuje se taky. Orx popruh mám si myslím docela kvalitní a nic to nezměnilo.
Macho PRS Custom 24, Epiphone SG Custom Prophecy EX (EMG verze), Peavey Valveking 212 + Vox Satchurator, Vox TimeMachine, ProCo kabeláž a pár dalších efektů
Pomůže, jde hlavně o šířku, čím větší salám tím líp
a aby nebyl na povrchu hladkej, aby neklouzal. Ale nevím jak moc to přepadá, rozhodně to ale pomůže. Pak jedině převrtat úchyty popruhu, ale to už je vrtání...to bych volil jako poslední možnost.
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Dá se odlehčit hlavě, volbou jiné mechaniky.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Tak tak, kožený pás je základ, najlepšie ked má spodnú stranu drsnú, aby mala väčšie trenie s oblečením, tie hladké sa šmýkajú tiež dosť. Popr som videl maniakov čo si dali olovo do cavity s poťákmi, to mi príde už ale dosť extrém
Chytit horní upnutí popruhu někam blíž k hlavě? (Nějak tak to bylo u mé sovietshpaniely)
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
To je jedno z tých drastickejších riešení. Dá sa prerobiť na horný výrez, ale to by som nehal ako posledné riešenie. Najprv nech skusi niečo menej invazívne
-
woro90-1
Záleží na image co chceš mít - pokud hraješ starší rock'n'roll nebo něco podobného, neublíží tvému vzhledu když si koupíš užší kožený popruh a uvážeš ho k hlavě, jako se to často dělá u akustiky - měla to tak Rosetta Tharpe, ta jeptiška co na SG valila perfektní gospel a rock'n'roll
Pokud jsi metloš, nacpi k poťákům kilo olova a budeš to mít správně "heavy" 
Ano jak píše Woro. Široký kožený popruh zespodu drný taky pomůže: s některým oděvem je to nepříjemné tak to zvaž.
- Mjkl
- last.fm: Mjkl666
- Bandzone: Mjkl666
- Kontaktovat uživatele:
lepší možnost - popruh
horší možnost - zvyknout si, umístit pravačku tak aby tlačila kytaru dolů, stačí ji dobře umístit do toho horního výřezu, dá se tak dobře akordově hrát + netlumené věci, s PM je to už horší...
horší možnost - zvyknout si, umístit pravačku tak aby tlačila kytaru dolů, stačí ji dobře umístit do toho horního výřezu, dá se tak dobře akordově hrát + netlumené věci, s PM je to už horší...
Tak gospely fakt nehraju:-D Narvat něco k poťákům mě taky napadlo, ale nevim, kde mám vzít kilo olovaworo90-1 píše:Záleží na image co chceš mít - pokud hraješ starší rock'n'roll nebo něco podobného, neublíží tvému vzhledu když si koupíš užší kožený popruh a uvážeš ho k hlavě, jako se to často dělá u akustiky - měla to tak Rosetta Tharpe, ta jeptiška co na SG valila perfektní gospel a rock'n'rollPokud jsi metloš, nacpi k poťákům kilo olova a budeš to mít správně "heavy"
Třeba...obchodů je fakt plno
http://www.formybrno.cz/olovo--vyrobky/ ... -vaha-1-kg
To bude moc težký - radši sežeň kilo peří.oximoxi píše:...ale nevim, kde mám vzít kilo olova
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
kilo peří? tak to bude taky moc tezky...Kamahl píše:To bude moc težký - radši sežeň kilo peří.oximoxi píše:...ale nevim, kde mám vzít kilo olova
Njn, ale to se tam nevlezeFlajtr píše:Třeba...obchodů je fakt plno
Od toho ti bylo doporučeno olovo, protože se lehko dá tavit, navíc kilo může být moc. Dá se roztavit na různé tvary, ale jak je velká ta díra u SG nevím no...Každopádně tam narveš líp kilo olova jak kilo čehokoliv jiného.oximoxi píše:Njn, ale to se tam nevlezeFlajtr píše:Třeba...obchodů je fakt plno
- DL
- Kontaktovat uživatele:
Koženej popruh přímo na kožu.
A jsi ready.
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.