Průraznost kytar v kapele

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Re: Průraznost kytar v kapele

Příspěvek od Disasterpiece »

Je to to drevo no.Navic mas struny skrz telo tak to bere jeste vic zvuk dreva... stratovska kobylka je dobra v tom ze mas takovej ten "hall" od pruzin a ze to zelezo taky kapanek pomaha k ty pruraznosti.

EDIT: Me se strasne libi zvuk moji kytary na sucho, asi si poridim piezo.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

hall od pruzin dela (nejen) na zkresleni tak akorat bordel. o nejaky drevitosti zvuku bych nemluvil, nicmene proti gustu zadnej disputat :)

je v tom samozrejme skoro celej retezec - co se tyce vylucen kytary tak nejvic drevo a snimace.
dalabo píše:Neodpadá: každý apec trochu kreslí hlavně lampový. Crankování je extrem to slyší i hluchej.
Ve studiu sem viděl jak se ty harmonické spektra mění na tracku třeba když se na čistou kytaru navalil nepřebuzenej Vox už tam ty výšky lezly nahoru.
tak jasne ze kazdej apec trochu kresli a kdyz navrstvis stopy voxem (ktery je zrovna dost specifickej) tak vylezou , akorat nejak nerozumim co to ma spolecnyho s tim ze kdyz otoci potak MID na aparatu vic do prava tak mu to s velkou pravdepodobnosti problem s pruraznosti kytary zlepsi? :) navic vetsinou jsou stredy v tonestacku az za vejskama, moc jsem se popravde s timhle problemem nesetkal ani u v tomhle smeru "problemovych aparatu" (mesa). samozrejme je to apec od apce, ale na vetsine to fakt funguje (vcetne tech co maj korekce pred zkreslenim) :)
dalabo

Příspěvek od dalabo »

Nechápu co má na to vliv umístění středů a výšek v tonestacku ?
S tím voxem byl příklad ty harmonické spektra se na výškách navyšovaly každou lampovou simulací.
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Moje mahagonové Sko leze kapelou jak nůž máslem. Včera jsme měli na zkoušce dokonalý zvuk. Každý si nastavil aparát tak jak by měl být (vzhledem k bicím) a bylo. Nejprve si nastav pořádně aparát. Fender leze pěkně kapelou, ale aby ne s těmi vyššími středy a SC zvukem. Normálně vytoč více středy, stáhni si basy a výškama si dolaď jen tak zbytek barvy zvuku. Nebude to žádná metalová pila a dost možná to nebude znít ani nějak skvěle, ale s kapelo jako celek to prostě funguje.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
r0nn!e

Příspěvek od r0nn!e »

60'Rock_N'_Roll: Zkus nejdřív ubrat basy, přidat středy a vejšky, pohraj si s tónovou clonou na kytaře. Pokud nepomůže ekvalizace, bude to chtít lepší snímače. Jestli jsi s kytarou spokojenej, neměň kytaru, jen ty snímače. Nevím co hraješ za styl (možná big-beat a rock'n'roll dle nicku), ale určitě budou na trhu lepší snímače pro tvůj styl hry, než máš teď nainstalované. Hodně zdaru s řešením problému!
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

http://www.youtube.com/user/MultiParasi ... X_4ZwPsxz4

Poslouchejte Pavlickovo solo od 01:40 a hned po nem Hladikovo, oba maji Les Paule, Hladikuv uz je na tom lip. A pak prijde Vercakova urvana Ibanezka. Kdo setrva do Jelinkova sola na Kramerce uvidi ze to je taky jine kafe.
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

G3 v Cechach? :D
60'Rock_N'_Roll

Příspěvek od 60'Rock_N'_Roll »

snímače mám fajn...čím dál tim víc mi príjde, ze ten fender má něco, co ta epi nemá...gretsch mi taky báječně prolézá zkrz všechny šumy a nádherně si jede tu svou, ale ten les paul mi od půjčení toho fendra píjde jako hluchá kytara.. :cry:
filo01

Příspěvek od filo01 »

...EDGE... píše:http://www.youtube.com/user/MultiParasi ... X_4ZwPsxz4
Poslouchejte Pavlickovo solo od 01:40 a hned po nem Hladikovo, oba maji Les Paule, Hladikuv uz je na tom lip.
Nebude to taky tím, že hrajou přes rozdílné snímače (krk, kobylka)?
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Strich Pipe Tones, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, Minirig4, iPad + pluginy
citizen.one

Příspěvek od citizen.one »

silne, ale hladik tam hraje na mesu, pavlicek nevim na co - asi to peavey, a je to dost slyset precejen, pro me tam ma pavlicek zvuk nejlepsi ze vsech...
Pompo

Příspěvek od Pompo »

souhlasím s citizenem, strat má jinou frekvenční charakteristiku než LP, což je dáno konstrukcí a materiály... nicméně si myslím že by ti mohlo pomoct zaexperimentovat s paralelním zapojením cívek humbuckeru - ideálně pomocí push-pull potu, aby ses mohl v případě zájmu zase přepnout do toho huhlání :) sériově zapojený humbucker totiž kromě potlačování brumu taky ořezává výšky, zatímco paralelním prolézají i ty výšky v pohodě(a brum potlačuje stejně jako sériový). Mám to tak na kobylkovém HB u stratu(pro někoho možná extrém, ale já prostě rád uřvanost a vřískot místo huhlání) a rozdíl je tam fakt velkej - sériovej zní oproti paralelnímu děsně líně a gumově.

EDIT: Jimi Page měl na svém LP 4x push-pull. Nevím, k čemu všemu sloužily, ale je pouze omezené množství možností, takže si myslím že paralelní humbucking používal taky :)
Squier Standard stratocaster (neck: SD SSL-2, middle: Fender HOT Alnico III, bridge: R.M. Bridge), ZOOM Power Drive, VHT Special 6
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“