Průraznost kytar v kapele
Pravidla fóra
- Disasterpiece
- Kontaktovat uživatele:
Re: Průraznost kytar v kapele
Je to to drevo no.Navic mas struny skrz telo tak to bere jeste vic zvuk dreva... stratovska kobylka je dobra v tom ze mas takovej ten "hall" od pruzin a ze to zelezo taky kapanek pomaha k ty pruraznosti.
EDIT: Me se strasne libi zvuk moji kytary na sucho, asi si poridim piezo.
EDIT: Me se strasne libi zvuk moji kytary na sucho, asi si poridim piezo.
hall od pruzin dela (nejen) na zkresleni tak akorat bordel. o nejaky drevitosti zvuku bych nemluvil, nicmene proti gustu zadnej disputat 
je v tom samozrejme skoro celej retezec - co se tyce vylucen kytary tak nejvic drevo a snimace.
navic vetsinou jsou stredy v tonestacku az za vejskama, moc jsem se popravde s timhle problemem nesetkal ani u v tomhle smeru "problemovych aparatu" (mesa). samozrejme je to apec od apce, ale na vetsine to fakt funguje (vcetne tech co maj korekce pred zkreslenim) 
je v tom samozrejme skoro celej retezec - co se tyce vylucen kytary tak nejvic drevo a snimace.
tak jasne ze kazdej apec trochu kresli a kdyz navrstvis stopy voxem (ktery je zrovna dost specifickej) tak vylezou , akorat nejak nerozumim co to ma spolecnyho s tim ze kdyz otoci potak MID na aparatu vic do prava tak mu to s velkou pravdepodobnosti problem s pruraznosti kytary zlepsi?dalabo píše:Neodpadá: každý apec trochu kreslí hlavně lampový. Crankování je extrem to slyší i hluchej.
Ve studiu sem viděl jak se ty harmonické spektra mění na tracku třeba když se na čistou kytaru navalil nepřebuzenej Vox už tam ty výšky lezly nahoru.
Nechápu co má na to vliv umístění středů a výšek v tonestacku ?
S tím voxem byl příklad ty harmonické spektra se na výškách navyšovaly každou lampovou simulací.
S tím voxem byl příklad ty harmonické spektra se na výškách navyšovaly každou lampovou simulací.
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
Moje mahagonové Sko leze kapelou jak nůž máslem. Včera jsme měli na zkoušce dokonalý zvuk. Každý si nastavil aparát tak jak by měl být (vzhledem k bicím) a bylo. Nejprve si nastav pořádně aparát. Fender leze pěkně kapelou, ale aby ne s těmi vyššími středy a SC zvukem. Normálně vytoč více středy, stáhni si basy a výškama si dolaď jen tak zbytek barvy zvuku. Nebude to žádná metalová pila a dost možná to nebude znít ani nějak skvěle, ale s kapelo jako celek to prostě funguje.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
60'Rock_N'_Roll: Zkus nejdřív ubrat basy, přidat středy a vejšky, pohraj si s tónovou clonou na kytaře. Pokud nepomůže ekvalizace, bude to chtít lepší snímače. Jestli jsi s kytarou spokojenej, neměň kytaru, jen ty snímače. Nevím co hraješ za styl (možná big-beat a rock'n'roll dle nicku), ale určitě budou na trhu lepší snímače pro tvůj styl hry, než máš teď nainstalované. Hodně zdaru s řešením problému!
- ...EDGE...
http://www.youtube.com/user/MultiParasi ... X_4ZwPsxz4
Poslouchejte Pavlickovo solo od 01:40 a hned po nem Hladikovo, oba maji Les Paule, Hladikuv uz je na tom lip. A pak prijde Vercakova urvana Ibanezka. Kdo setrva do Jelinkova sola na Kramerce uvidi ze to je taky jine kafe.
Poslouchejte Pavlickovo solo od 01:40 a hned po nem Hladikovo, oba maji Les Paule, Hladikuv uz je na tom lip. A pak prijde Vercakova urvana Ibanezka. Kdo setrva do Jelinkova sola na Kramerce uvidi ze to je taky jine kafe.
- Disasterpiece
- Kontaktovat uživatele:
G3 v Cechach? 
- 60'Rock_N'_Roll
snímače mám fajn...čím dál tim víc mi príjde, ze ten fender má něco, co ta epi nemá...gretsch mi taky báječně prolézá zkrz všechny šumy a nádherně si jede tu svou, ale ten les paul mi od půjčení toho fendra píjde jako hluchá kytara.. 
Nebude to taky tím, že hrajou přes rozdílné snímače (krk, kobylka)?...EDGE... píše:http://www.youtube.com/user/MultiParasi ... X_4ZwPsxz4
Poslouchejte Pavlickovo solo od 01:40 a hned po nem Hladikovo, oba maji Les Paule, Hladikuv uz je na tom lip.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Strich Pipe Tones, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, Minirig4, iPad + pluginy
- citizen.one
silne, ale hladik tam hraje na mesu, pavlicek nevim na co - asi to peavey, a je to dost slyset precejen, pro me tam ma pavlicek zvuk nejlepsi ze vsech...
souhlasím s citizenem, strat má jinou frekvenční charakteristiku než LP, což je dáno konstrukcí a materiály... nicméně si myslím že by ti mohlo pomoct zaexperimentovat s paralelním zapojením cívek humbuckeru - ideálně pomocí push-pull potu, aby ses mohl v případě zájmu zase přepnout do toho huhlání
sériově zapojený humbucker totiž kromě potlačování brumu taky ořezává výšky, zatímco paralelním prolézají i ty výšky v pohodě(a brum potlačuje stejně jako sériový). Mám to tak na kobylkovém HB u stratu(pro někoho možná extrém, ale já prostě rád uřvanost a vřískot místo huhlání) a rozdíl je tam fakt velkej - sériovej zní oproti paralelnímu děsně líně a gumově.
EDIT: Jimi Page měl na svém LP 4x push-pull. Nevím, k čemu všemu sloužily, ale je pouze omezené množství možností, takže si myslím že paralelní humbucking používal taky
EDIT: Jimi Page měl na svém LP 4x push-pull. Nevím, k čemu všemu sloužily, ale je pouze omezené množství možností, takže si myslím že paralelní humbucking používal taky
Squier Standard stratocaster (neck: SD SSL-2, middle: Fender HOT Alnico III, bridge: R.M. Bridge), ZOOM Power Drive, VHT Special 6