Furch vaše poznatky a názory

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
jenda

Příspěvek od jenda »

Honza Žamboch píše:...ha! Začínám shánět pořádnou zrzavou paruku, oholím se, seženu si
nějaká hezká ňadra a pořádně prohmatám všechny kousky v obchodě, na každý vysokým hláskem zanotuji Déééšť ti holka smááááčel vlasyyyy.... a utvrdím se v mém soukromém štěstí, že jsem koupil D18 dobře. A běda jestli najdu lepší kus. To bych musel zase vybílit účet...:-)

Ještě bych tam šoupnul ten proklínanej Tears in Heaven a hrál ho alespoň hodinu. :lol: :lol:
Stana

Příspěvek od Stana »

Tý jo!!!...zrzečka!!!!!!!!!
No, Martenisti jsou většinou vždycky přesvědšení, že koupili dobře, to zase Honzo nemám strach..:-))))))))
Ale někdy to maskujou tím, že potřebujou kytaru k táboráku....:-)..nebo do hospody...aby si tu drahou a hluchou Martenu nevohráli..:-)..a mohli ji časem se ziskem prodat.:-))))...no ale dost legrace, raději do práce!!!
..jak zákazníci zjistí, že trávim čas u monitoru místo opravy jejich milčka, tak mne sežerou...
St
EFko Hybrid Vintage
jenda

Příspěvek od jenda »

Čistě mezi námi, jaký materiál podle Vás hraje na "Furšovkách" nejlíp. Mě se hrozně líbí tak kytárka co má kombinaci smrku a javoru. Ale těžko říct jak hraje. Plánuju rozšíření sbírky, tak přemýšlím jakou. Myslíte, že kytara s výřezem nění ořezaná i na zvuku?? :?:
Stana

Příspěvek od Stana »

Hmmm, dobrá otázka!!!!!!
Ale ...hmmm....těžká...:-)
Ač jsem mezi nimi už docela dlouho, nemám žádných favoritů mezi materiálem. Mezi těly jednoznačně vévodí Dreadnought, pro svůj silný atak a zvuk, ale to je individuelní záležitost. Dobří kytaristé většinou po letech hraní volí kytary menších rozměrů, kdy zvuk je vyrovnanější a neí tak zahuhlaný jako u velkých těl....Špatným hráčům, jako jsem třeba já, naopak určítý "huhel" vyhovuje, schovají se v něm větší i menší nepřesnosti... :oops:
Když se vrátím k původní otázce materiálů, moje oblíbená kytara jako taková je jednoznačně D 23, což je celomasív - nahoře cedr a zbytek palisandr, vše masív...v poslední době se mi hodně líbí řady "32" a "34", což jsou řady Vintage, podobné jako má Martin, "32" je kombinace cedr - mahagon, "34" je kombinace smrk - palisandr, viz http://www.furch.cz/cz/furchvintage/rada32.php
jestli to není nedovolená reklama...?
Ale i tady záleží kus od kusu, je to individuelní...je to zkrátka potřeba "ošahat" a hlavně si zahrát.
Kombinace javor-smrk je pro mne velice hezká na pohled,ale zvukově se mi líbí víc klasická 23-ka. Ale není to o tom, že to "nehraje", bavíme se tady všeobecně o jemných zvukových nuancích, -aby mne někdo nechytal za slovo...!!!!!
Otázka "výřezu" je diskutabilní, v průměru jsou kytary bez výřezu jako "o něco" lepší, ale zase je to kus od kusu....není univerzální recept... :wink:
..ale to je na tom to krásné, ne?
Přeju šťastnou ruku ve výběru.....
Stana
EFko Hybrid Vintage
jenda

Příspěvek od jenda »

Ještě kromě rozdílu materiálů, jaký vliv má mechanika na zvuk. Kromě toho, že kvalitní mechanika nepovoluje.
Stana

Příspěvek od Stana »

Hmm, vliv mechaniky na zvuk jsem nepozoroval a ani se tím nikdo u nás-pokud vím- nezabýval....Ale pro zajímavost mohu uvést takovou "kytarářskou" pověru ve firmě - a to že "širší" krky - tedy se širším hmatníkem - hrají jakoby lépe... :roll:
Ale není to podloženo žádným měřením či co, jde prostě o takový dojem.
A k těm mechanikám - v mechanice je převod šnekový, tudíž i levná mechanika se vpodstatě "nepovoluje",nemůže. Většinou když si lidé stěžují na mechaniky že povolují, tak jde v mnoha případech o špatně namotané struny na hřídelku. Pokud na hřídelku namotáte 20- 30 závitú struny ať už z jakéhokoli důvodu, můžete si být jisti, že ta "guča" se vám bude průběžně "utahovat" a povolovat. Na hřídelce stačí v poho 3-4 závity struny,u tenkých možno o dva více, a je dobré ji na výstupu z hřídelky zalomit do tzv. "zetka". Podle našich zkušeností netřeba tvořit na hřídelce jakékoli "zámky" . Naopak se v nich struny rády přetrhnou při povolení - např. při ladění či podlaďování.
Hmm, trochu jsem odbočil, ale snad to k něčemu bude.....
St
EFko Hybrid Vintage
Jimator
Bandzone: krbanda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jimator »

Staniku, tys tu vylozene chybel :-) Parada :-)
Fender Strat American Deluxe Maple
Fender Blues Junior III
HlackStar Dual HT
Dapper Mini
Morley PBA2 Dual Bass Wah Pedal
Stana

Příspěvek od Stana »

Myslíš?....hm..spíš mám pocit, že se tu nějak moc vykecávám...:-))
St
EFko Hybrid Vintage
wenca77

Příspěvek od wenca77 »

Mám dotaz na Stanu.Mám Furch S24 Cr a chtěl bych na ní vymenit mechaniku .Chtěl bych na to mecaniku Která je na Furch S23Sr.Dá se tahle mechanika která je origo na Furch někde koupit??.
Stana

Příspěvek od Stana »

Hmm, a proč ji chceš měnit?
Na 23-ce je zlatá, s želvovejma olivama, a na 24-ce je stříbro....
Vyměnit to samo jde. Jo safra, nejni na tý Tvojí 24-ce náhodou stríbrná mechanika Schaller? Ty mají jiný tvar těla a jinde šroubek...Ale i tak by to šlo....
Myslím, že koupit na pultě se nedá, ale u nás v podstatě jo, jen se koukni, jestli tam opravdu nemáš Schaller.....
St
EFko Hybrid Vintage
wenca77

Příspěvek od wenca77 »

Díky za povšimnutí na mou otázky .JJ je tam schaler a zezadu je v ní vysignováno logo Furch.Ta zlatá mechanika se mi líbí více.Mohl by jsi mi pls,zdělit kolik stojí???.Díky
wenca77

Příspěvek od wenca77 »

čoveče tak ti nepoznám teda jestli to je schaler ne bo ne??Je tam pouze to logo Furch.A v popisu na stránkách Furch uvádějí jak u 23 tak u 24 mech zn.Schaller.
wenca77

Příspěvek od wenca77 »

Mám tuto mechaniku
Obrázek
wenca77

Příspěvek od wenca77 »

a chtěl by jsem tuto
Obrázek
wenca77

Příspěvek od wenca77 »

jináč tohle je moje krasavice takže nevim jestli se to tam hodí ale mě se ta zlatá líbí více 8)

Obrázek
jenda

Příspěvek od jenda »

wenca77 píše:jináč tohle je moje krasavice takže nevim jestli se to tam hodí ale mě se ta zlatá líbí více 8)

Obrázek

Wenco, je něco co bys téhle kytaře vytkl. Ptám se proto, že zrovna tenhle model jsem si vybral a chci ho koupit. Také jsem přemýšlel o té mechanice. Díky za jakékoli poznatky
Stana

Příspěvek od Stana »

Jestli tam máš Logo Furch, tak to nejsou Schalery ale Furch. A ty zlaté jsou určitě Schalery, takže ....nevím.Musely by se zacpat dírky po šroubcích a vyvrtat jiné jinde, ty mechaniky nejsou kampatibilní....
Máš na fotkách obě kytary, tak si je otoč, a koukni na ně zezadu, uvidíš na těle mechaniky to, že nemají stejný tvar a pacička pro aretační šroubek je jinak. A je na Tobě, jestli to budeš chtít předělat nebo ne....Je ještě jedna možnost, - dát tam sice zlaté mechaniky ale se zlatými olivami, ty mourovaté - želvovinové - jsou jen na Schalery....
..tož babo ..raď..:-)
St
EFko Hybrid Vintage
wenca77

Příspěvek od wenca77 »

už to vidim ten rozdíl
Obrázek

Obrázek

Ale děkuji že jsi mě na to upozornil.Jsi odborník na slovo vzatý :lol:

Aspoň vím koho se mám příště zeptat.
Je mi ale divný že do týhle řady nedávají také mechaniky Schaller ale vlastní Furch??Jsou snad horší??Ty Schallerácký mne přijdou takový kvalitnější a hlavně hezčí,stříbro mě přijde na téhle kytaře takoví laciný.
Stana

Příspěvek od Stana »

Mno, hele,...neuraz se, ale mně zase to zlato připadá takový...:-)..laciný...:-))))
To je věc názoru, třeba na řadě -23 mi zlato nevadí, ale na 24-ce bych ho určitě nechtěl..:-))
S těma mechanikama je to trochu pomotaný a ne až tak jednoduchý,
možem to probrat někdy u píva, ale podle zkušeností nejsou Furchvský mechaniky o nic horší, zato Schalery o dost dražší..:-))
Stačí Ti taková odpověď?
Co uděláme s tou výměnou?
St
EFko Hybrid Vintage
jenda

Příspěvek od jenda »

nemáte někdo D40 CM je to ten nejevnější model. Chci jí na tahání ven a tak. Mají nějakou chybku??
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“