umele zestarnuti

Stavba a úpravy nástrojů všeho druhu
citizen.one

umele zestarnuti

Příspěvek od citizen.one »

c, resim mirny problem ,mam starou kytaru, kde jsou ovsem nektere casto vymenene a tip padem na ni zari novotou, nevite cim se zestaruje kov,plast,lak,drevo atp? vseobecne by me zajimalo jak na ktery material a co to udela, kdyby mel nekdo nejake navody i s fotkama, tim lip, kdyztak v anglictine nebo nemcine nebo cestine samozrejme...
vim, ze na kov snad plati kyselina sirova, ale nevim k jake koncentraci,aby se mi to nerozpadlo uplne a taky cim si kryt kuzi a zrak a tak vseobecne :)
Giof
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Giof »

No hlavně napiš jaké části...
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

no psal "kov, plast, lak drevo", tak mu asi novotou zari ruce :)
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
woro90

Příspěvek od woro90 »

Plast: Pokud chceš, aby skutečně zestárnul, vystrč ho na okno, by do něj pralo slunce, nebo ho pravidelně nos do solárka :wink: Když povrch zestárne, můžeš ještě přidat zašpinění, třeba to hodit pod skříň do prachu a prach do toho zatřít, pak to lehce namazat hnědým krémem na boty (ten z toho totiž nikdy dokonale nesetřeš). Kov získá straý vzhled tak, že ho prostě nebudeš čistit a budeš ho osahávat špinavýma rukama. Lak? Dřevo? Není ta kytara náhodou stará s NĚKTERÝMI částmi novými? :wink:
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

na tdpri si někdo takhle dělal orezlý šroubky, tak se koukni http://www.tdpri.com/forum/stratocaster ... oject.html
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
citizen.one

Příspěvek od citizen.one »

ta kytara ma opravdu jen novy sroubky, ale kdyz uz sem pisu, tak jsem myslel, ze by bylo zajimave se dozvedet vic o starnuti i jinych casti, aby to nebylo tak uzkotematicke... :)
no a ze bych pravdielne osahaval kytaru rukama jak prase, to by trvalo dlouho, ta kyselina to asi jisti, mam se sejit z rekvizitarem z barrandova,tak sem pak dam poznatky...
PMC

Re: umele zestarnuti

Příspěvek od PMC »

Jinak na plasty taky (údajně) pěkně funguje, když tu plochu, kterou chceš "zestárnout" vošudlíš nějakým extrémně jemným šmirglem, nebo něčím na ten způsob a pak na tom rozetřeš krém na boty... :wink:
► Fender Telecaster ze 70. let; Gibson Chet Atkins SST ´96
mmjuz Bassman; mmjuz 6W mazel

ObrázekRock´n´RollObrázek
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Plasty zežloutnou v kuřáckém prostředí, schovej to někde v hospodě a máš relic jak prase :D :lol:
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Flajtr píše:Plasty zežloutnou v kuřáckém prostředí, schovej to někde v hospodě a máš relic jak prase :D :lol:
Že by to bylo nějak extrémně rychlé, to ani náhodou - vyzkoušeno :mrgreen:
Kozel.S

Příspěvek od Kozel.S »

Když leptáš tišťák v klasickým chloridu třeba z Tipy,nebo GME a necháš u toho kousek od toho nějakej kus kovu,tak ti to tak mírně celkem rychle chytne rez. Jednou jsem měl takhle chlorid zavřenej ve skříni a zapoměl jsem ho pořádně zašpuntovat.Jak se odpařoval,tak všechno kovový okol pěkně zrezlo.Ale už jsem ten rez z toho nemohl pořádně zaboha dostat.Jinak plast a dřevo nevím,to bych zkusil některé z výše psaných rad.
PMC

Příspěvek od PMC »

Nevíte někdo, jak udělat popraskanej lak? Na kytaře mám nitro a vůbec by mi nevadilo, kdyby zestárla trochu rychleji :D

Obrázek

aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Tak to jenom tak asi nedáš. To chce čas.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
PMC

Příspěvek od PMC »

aivn86 píše:Tak to jenom tak asi nedáš. To chce čas.
asi to tak bude, ale přecijenom sem si řikal, že to třeba nějak pude :D

kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Crackle finish se dělá rychlým střídáním teplot, jako na střídačku zahřátím fénem a poléváním tekutým dusíkem. Teď v zimě by to snad šlo i přírodní cestou, až zade přituhne.
FPC
last.fm: http://www.last.fm/user/FakePlasticCarl
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FPC »

kmensik píše:Crackle finish se dělá rychlým střídáním teplot, jako na střídačku zahřátím fénem a poléváním tekutým dusíkem. Teď v zimě by to snad šlo i přírodní cestou, až zade přituhne.
to se ale asi dělá jen s holym tělem a ne s komplet kytarou, ne?
PEAVEY T-40 1979 --> KORG PitchBlack --> BlackAudio FUZZ --> BOSS ODB-3 --> AMPEG VT-40 Head 1972 --> TC Electronic BC410 --> TESLA 115
Takamine G320
Bach ukulele
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

kmensik píše:Crackle finish se dělá rychlým střídáním teplot, jako na střídačku zahřátím fénem a poléváním tekutým dusíkem. Teď v zimě by to snad šlo i přírodní cestou, až zade přituhne.
počkej to si někde opravdu vyděl ? No nevym ale mě to příde jako docela blbost . když Dusík má cca -200 °C a ještě když to zahřeješ na cca 50°C tak to mas 250°C rozdíl. tak to ten lak musí dostávat kapky jako prase . kdy jestli se nevoloupe hned tak časem určitě.
Naposledy upravil(a) core88 dne 29.12.2010 11:37, celkem upraveno 1 x.
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Obrázek
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

FPC píše:
to se ale asi dělá jen s holym tělem a ne s komplet kytarou, ne?
Samozřejmě... Nechtěl byh vidět, co by ti to udělalo s HW nebo s krkem. Však chceš mít relic jen laku těla, tak proč to dělat s celou kytarou... :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Jo tady s tím střídáním teplot jsem to taky někde slyšel. Ale nevěděl jsem jak se to přesně dělá.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
PMC

Příspěvek od PMC »

Zní to zajímavě, ale docela se bojim, aby mi ten lak neopadal jak jehličí z vánočního stromku :?

Pikus

Příspěvek od Pikus »

PMC píše:Zní to zajímavě, ale docela se bojim, aby mi ten lak neopadal jak jehličí z vánočního stromku :?
hlavně bacha... až tu kytaru poliješ tekutým dusíkem, bude dosti křehká :lol:
Odpovědět

Zpět na „Nástroje“