vim, ze na kov snad plati kyselina sirova, ale nevim k jake koncentraci,aby se mi to nerozpadlo uplne a taky cim si kryt kuzi a zrak a tak vseobecne
umele zestarnuti
- citizen.one
umele zestarnuti
c, resim mirny problem ,mam starou kytaru, kde jsou ovsem nektere casto vymenene a tip padem na ni zari novotou, nevite cim se zestaruje kov,plast,lak,drevo atp? vseobecne by me zajimalo jak na ktery material a co to udela, kdyby mel nekdo nejake navody i s fotkama, tim lip, kdyztak v anglictine nebo nemcine nebo cestine samozrejme...
vim, ze na kov snad plati kyselina sirova, ale nevim k jake koncentraci,aby se mi to nerozpadlo uplne a taky cim si kryt kuzi a zrak a tak vseobecne
no psal "kov, plast, lak drevo", tak mu asi novotou zari ruce 
RHEA - progressive rock (neaktivní)
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Plast: Pokud chceš, aby skutečně zestárnul, vystrč ho na okno, by do něj pralo slunce, nebo ho pravidelně nos do solárka
Když povrch zestárne, můžeš ještě přidat zašpinění, třeba to hodit pod skříň do prachu a prach do toho zatřít, pak to lehce namazat hnědým krémem na boty (ten z toho totiž nikdy dokonale nesetřeš). Kov získá straý vzhled tak, že ho prostě nebudeš čistit a budeš ho osahávat špinavýma rukama. Lak? Dřevo? Není ta kytara náhodou stará s NĚKTERÝMI částmi novými? 
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
na tdpri si někdo takhle dělal orezlý šroubky, tak se koukni http://www.tdpri.com/forum/stratocaster ... oject.html
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...
"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
- citizen.one
ta kytara ma opravdu jen novy sroubky, ale kdyz uz sem pisu, tak jsem myslel, ze by bylo zajimave se dozvedet vic o starnuti i jinych casti, aby to nebylo tak uzkotematicke... 
no a ze bych pravdielne osahaval kytaru rukama jak prase, to by trvalo dlouho, ta kyselina to asi jisti, mam se sejit z rekvizitarem z barrandova,tak sem pak dam poznatky...
no a ze bych pravdielne osahaval kytaru rukama jak prase, to by trvalo dlouho, ta kyselina to asi jisti, mam se sejit z rekvizitarem z barrandova,tak sem pak dam poznatky...
Re: umele zestarnuti
Jinak na plasty taky (údajně) pěkně funguje, když tu plochu, kterou chceš "zestárnout" vošudlíš nějakým extrémně jemným šmirglem, nebo něčím na ten způsob a pak na tom rozetřeš krém na boty... 
Plasty zežloutnou v kuřáckém prostředí, schovej to někde v hospodě a máš relic jak prase

-
woro90-1
Že by to bylo nějak extrémně rychlé, to ani náhodou - vyzkoušenoFlajtr píše:Plasty zežloutnou v kuřáckém prostředí, schovej to někde v hospodě a máš relic jak prase![]()
Když leptáš tišťák v klasickým chloridu třeba z Tipy,nebo GME a necháš u toho kousek od toho nějakej kus kovu,tak ti to tak mírně celkem rychle chytne rez. Jednou jsem měl takhle chlorid zavřenej ve skříni a zapoměl jsem ho pořádně zašpuntovat.Jak se odpařoval,tak všechno kovový okol pěkně zrezlo.Ale už jsem ten rez z toho nemohl pořádně zaboha dostat.Jinak plast a dřevo nevím,to bych zkusil některé z výše psaných rad.
Nevíte někdo, jak udělat popraskanej lak? Na kytaře mám nitro a vůbec by mi nevadilo, kdyby zestárla trochu rychleji 

Tak to jenom tak asi nedáš. To chce čas.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
asi to tak bude, ale přecijenom sem si řikal, že to třeba nějak pudeaivn86 píše:Tak to jenom tak asi nedáš. To chce čas.
Crackle finish se dělá rychlým střídáním teplot, jako na střídačku zahřátím fénem a poléváním tekutým dusíkem. Teď v zimě by to snad šlo i přírodní cestou, až zade přituhne.
- FPC
- last.fm: http://www.last.fm/user/FakePlasticCarl
- Kontaktovat uživatele:
to se ale asi dělá jen s holym tělem a ne s komplet kytarou, ne?kmensik píše:Crackle finish se dělá rychlým střídáním teplot, jako na střídačku zahřátím fénem a poléváním tekutým dusíkem. Teď v zimě by to snad šlo i přírodní cestou, až zade přituhne.
PEAVEY T-40 1979 --> KORG PitchBlack --> BlackAudio FUZZ --> BOSS ODB-3 --> AMPEG VT-40 Head 1972 --> TC Electronic BC410 --> TESLA 115
Takamine G320
Bach ukulele
Takamine G320
Bach ukulele
počkej to si někde opravdu vyděl ? No nevym ale mě to příde jako docela blbost . když Dusík má cca -200 °C a ještě když to zahřeješ na cca 50°C tak to mas 250°C rozdíl. tak to ten lak musí dostávat kapky jako prase . kdy jestli se nevoloupe hned tak časem určitě.kmensik píše:Crackle finish se dělá rychlým střídáním teplot, jako na střídačku zahřátím fénem a poléváním tekutým dusíkem. Teď v zimě by to snad šlo i přírodní cestou, až zade přituhne.
Naposledy upravil(a) core88 dne 29.12.2010 11:37, celkem upraveno 1 x.
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso

- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Samozřejmě... Nechtěl byh vidět, co by ti to udělalo s HW nebo s krkem. Však chceš mít relic jen laku těla, tak proč to dělat s celou kytarou...FPC píše:to se ale asi dělá jen s holym tělem a ne s komplet kytarou, ne?kmensik píše:Crackle finish se dělá rychlým střídáním teplot, jako na střídačku zahřátím fénem a poléváním tekutým dusíkem. Teď v zimě by to snad šlo i přírodní cestou, až zade přituhne.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Jo tady s tím střídáním teplot jsem to taky někde slyšel. Ale nevěděl jsem jak se to přesně dělá.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Zní to zajímavě, ale docela se bojim, aby mi ten lak neopadal jak jehličí z vánočního stromku 
hlavně bacha... až tu kytaru poliješ tekutým dusíkem, bude dosti křehkáPMC píše:Zní to zajímavě, ale docela se bojim, aby mi ten lak neopadal jak jehličí z vánočního stromku