začátečník výběr kláves

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...
Muhlbock

Re: začátečník výběr kláves

Příspěvek od Muhlbock »

Dobry den,ja bych se chtel zeptat,jestli by mi moh nekdo poradit,s mim problemem.
Sem začatečnik,ktery by chtel chodit i do skoly,protoze moc toho neumim,ale chci se zeptat co by ste mne poradili,kdyz si chci koupit tet v blizke dobe klavesy,ja bych chtel neco jako YAMAHA PSR-E423 anebo
YAMAHA NP-30, a koukal sem se taky na YAMAHA NP-V60 Piaggero ale radeji se ptam vas,jestli nebude ta Yamaha PSR-E423 pro mne zla,podle toho vyučujiciho.Prosim Vas,poradte mi.Dekuji vam moc krat,je to pro mne dulezite. Hezkej den :|
Scorpi.03
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Scorpi.03 »

Muhlbock píše:Dobry den,ja bych se chtel zeptat,jestli by mi moh nekdo poradit,s mim problemem.
Sem začatečnik,ktery by chtel chodit i do skoly,protoze moc toho neumim,ale chci se zeptat co by ste mne poradili,kdyz si chci koupit tet v blizke dobe klavesy,ja bych chtel neco jako YAMAHA PSR-E423 anebo
YAMAHA NP-30, a koukal sem se taky na YAMAHA NP-V60 Piaggero ale radeji se ptam vas,jestli nebude ta Yamaha PSR-E423 pro mne zla,podle toho vyučujiciho.Prosim Vas,poradte mi.Dekuji vam moc krat,je to pro mne dulezite. Hezkej den :|
No tak, jestli budeš chodit k učiteli na klavír, tak ti ta samohrajka zas tolik vadit nebude, ale bylo by lepší to dig. piano, protože E423 nemají moc dobrou klaviaturu, docela se na tom k**ví ruce. Na začátek je důležitá technika :)
Current Gear: KORG M50 - 61, STUDIOLOGIC VMK188+
Past Gear: KORG KARMA, YAMAHA PSR 280
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

presne tak. pokud to "by chtel chodit i do skoly" znamena ucit se hrat na piano, je samohrajka absolutne nevhodna. o neco mene jsou nevhodna ta stage piana, co zminujes, ale porad jim chybi klaviatura a pedaly.

takze pro to, by ti nekdo "mohl poradit s tvym problemem", budes muset jeste dopsat, co ta "skola" bude zac...
Victor

Příspěvek od Victor »

Když se chci naučit hrát na klávesy, znamená to, že si napřed musím projít učením na klavír a pak přejít na klávesy? Nejde to přímo? Klavír jako takový mě zase tolik neláká.
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Můžeš rovnou, ale řeknu to takto asi... Klávesák, co vždy hrál jen na želé ti na klavír nezahraje, naopak to ale funguje... Jinak osobně si myslím, že učit se hrát přímo a pouze na samohrajku je docela na govnou. Alespoň v ZUŠce, nevím jak dnes, ale když porovnám úroveň hry nějakého klávesáka ze ZUŠ a klavíristy, co hrají stejně dlouho, tak klávesák vypadá jak parodie (ač už aji ti klavíristi, co nastoupili tady do ZUŠ tak rok a dál po mně už byli fakt slabota, furt jsou lepší, než čistě klávesáci, co na klavír ani nesáhli). Pustí si samohrajku a do toho šmrdlá pravou rukou. Nebo si to prostě budeš muset dohodnout s učitelem.

Radši se uč na klavír než na klávesy, ale to už je tvé rozhodnutí. V ZUŠ tě u klavíru povedou k ,,pořádnému" použití obou rukou, což tady u kláves fakt neplatí.
Olihen

Příspěvek od Olihen »

uč se na klavír,dá ti to techniku.Klávesy jsou sice nástroj jiný,ale jak řiká prejdák,pianista se během chvíle naučí i na klávesy ale klávesák na piano ne.
Yamaha Motif XS8
Yamaha MOX6
Victor

Příspěvek od Victor »

Prejdák píše:V ZUŠ tě u klavíru povedou k ,,pořádnému" použití obou rukou, což tady u kláves fakt neplatí.
Proč to neplatí? I na klávesy můžu hrát jako na klavír. Nikdo netvrdí, že musím využívat doprovod nebo hraní akordů jedním prstem. Rozdíl je snad jen v tom odporu kláves. Chápu, že na klavír se hraje trochu "jinak". Ale ten si do bytu asi tahat nebudu. I kdybych se na klavír učil, pak už bych na něj stejně nehrál a necvičil.
Scorpi.03
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Scorpi.03 »

Victor píše:
Prejdák píše:V ZUŠ tě u klavíru povedou k ,,pořádnému" použití obou rukou, což tady u kláves fakt neplatí.
Proč to neplatí? I na klávesy můžu hrát jako na klavír. Nikdo netvrdí, že musím využívat doprovod nebo hraní akordů jedním prstem. Rozdíl je snad jen v tom odporu kláves. Chápu, že na klavír se hraje trochu "jinak". Ale ten si do bytu asi tahat nebudu. I kdybych se na klavír učil, pak už bych na něj stejně nehrál a necvičil.

Yamaha dělá dig. piana, třeba to se ti bude hodit. Nemusíš mít klavír, hlavně, že budeš mít odborný dohled, jestli se to učíš dobře a samohrajka není zas tak dobrý nápad.

Btw: Já 7 let chodil do ZUŠ na klávesy a fakt sem se toho moc nenaučil, když sem hrál na klavír, tak mi to vůbec nešlo, v podstatě jsem se tam naučil stupnice, pár akordů, čtení z not .. jinak asi nic. Teďka přechod na polovaváženou klaviaturu a už je to lepší :) .
Current Gear: KORG M50 - 61, STUDIOLOGIC VMK188+
Past Gear: KORG KARMA, YAMAHA PSR 280
Victor

Příspěvek od Victor »

To mi právě není jasné. V čem je ten rozdíl? Že se klávesy tisknou jinak? Přece stupnici, prstoklad a akordy se naučím i na Casiu. Že je to samohrajka, je vedlejší. To ta vyváženost kláves hraje tak velkou roli?
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Ty klaviatury hraje enormně velkou roli. Znám lidi odkojené na samohrajkách, kteří na klasické křídle nejsou schopni pomalu zahrát ovčáky, čtveráky, protože ten feeling je totálně někde jinde.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Victor

Příspěvek od Victor »

Že se klávesák bude na klavíru plácat je celkem pochopitelné, ale mě spíš zajímá, jestli se dá nějak rozumě zahrát na klávesy i klavírní part. Že to nebudu umět na "dřevě", se už nějak smířím.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Na klávesák klavírní part zahraješ, pokud se ale smíříš s tím, že zvuk nebude úplně dokonalý a feeling nebude zcela přesný. Samozřejmě čím dražší nástroj, tím více se to bude blížit reálnému zvuku "živého" klavíru.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Muhlbock

Příspěvek od Muhlbock »

Ja vam moc krat dekuji za vase odpovede,a mate pravdu,jenomze tet nevim co rikate na
takovou Yamaha NP 80% Je to prmne vhodne? Nebo by ste mi mohli neco doporucit,kdyz muzete.
Ja sem se mrknul taky na Yamaha DGX 630 ale to je pro mne ako zacatecnika moc drahy a ja bych rad neco
tak do 12 tisic. Jeste jednou Vam vsem dekuji za odpovede,sem rad,ze ste mne informovali :D
Preju hezkej den!
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

Je to prmne vhodne?
jestli chces chodit do skoly na piano (to jsme se nedozvedeli), tak nic jineho, nez piano, neni vhodne.

(jinak to Piaggero NP-V80 je pekny (z urcityho hlediska), ale piano to neni....)
Muhlbock

Příspěvek od Muhlbock »

Moc pekne dekuji vam vsem.A jeste by sem se zeptal,na Yamaha NP V80,prei je to Digitalni piano kombinovani s keybordem,to pro mne neni dobry,kdyz se chci učit jako na klavir,vite,ja potrebuju neco prenosni,nebo kdy by mi nekdo mohl poradit,jakej model,značku do kolem 12000,- Co zato uz ma neaky to midi,nebo USB atd...
Odpovědět

Zpět na „Klávesové nástroje a syntezátory“