ROCKTRON VELOCITY 300

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Janekzz

ROCKTRON VELOCITY 300

Příspěvek od Janekzz »

Ahoj.
Před několika týdny jsem zakoupil tento zesík do racku a před koupí jsem se potýkal s problémem, že na internetu není moc informací od uživatelů tohoto zesíku. Něco se samozřejmě vyklikat dá, ovšem není to žádáná sláva. Napíšu tedy nějaké své zkušenosti, třeba s tím někomu v budoucnu pomůžu.

Je to poměrně "levná" záležitost na vyřešení rackového konce a myslím že nejsem jediný, koho napadlo si tento zes pořídit na dobu než došetří na nějakou pořádnou lampu. Další z důvodu proč jsem takto volil je, že oproti lampovému konci u kterého není vyjímka ani váha přes 15kg, je tento zesík lehký - cca 8kg (mám tu starší 2U verzi). S aparátem často jezdím, a už jsem to nejednou ocenil :-) Nehledě na to, že je bezúdržbový, žádné měnění lamp kolikrát i za několik tisíc korun, zde nehrozí.

Teď něco ke zvuku... Několik let jsem teď hrál na lampové zesíky (Engl, Mesa, Rockwell) a trochu jsem se bál, že nebudu spokojený a byl jsem poměrně skeptický k mosfetovému konci... Ovšem opak je pravdou a rocktron ukázal své kvality! Jako předzesík používám od Techu 21 Sansamp a je to práda. Jsem velice spokojen a příjemně překvapen jak to hraje. Zvuk je velice věrohodný a dymanický. Žádná chemie!

S dobrým boxem to hreje bezvadně! Super tlak! Můžu doporučit :-)

P. S. Vím, že se tady pohybují lidi s názorem lampa, lampa, lampa a nic jiného než lampa. Ze své zkušenosti musím říci, že kvalitní mosfet může hrát stejně dobře jako lampa a v mnoha případech i lépe (poukazuji na levné lampové hlavy)...

Pokud by Vás něco zajímalo, klidně mi napište, rád zodpovím dotazy... :-)
Predator

Re: ROCKTRON VELOCITY 300

Příspěvek od Predator »

Pravda. Hlavne je dôležité, ako hráš ty. Už som počul na pódiu aj borcov so stotisícovou aparatúrou zvučnej značky, ktorí na nej hrali prasácky, až mi bolo ľúto, že taký dobrý zosík a slúži takému nemehlu. A zažil som aj prípad, keď prišiel maník s lacným tranzistorovým kombom a dával také party, že dovidenia, klapačky dole jak radlica od buldozéru .... výkon večera.

Aparát je fakt len pomocná vec, má ťa len ozvučiť a poskytnúť ti potrebnú farbu zvuku, ale za teba ani nezahrá, ani nevytvorí tón a feeling, ani ti nezjednoduší technicky zložité party. Dôležité je to, aby mal príjemnú farbu zvuku, aby tón bol konkrétny, aby nezanikal v ostatných nástrojoch, a aby to malo primeraný dostatok gainu na veci, čo hráš. Ak to tvoj aparát vie, nie je dôležité, či je to lampa alebo tranzistor, ani to, akú značku má na prednom paneli.
Momentálne bez kapely, stále hľadám

Vybavenie - upravený biely HB SC-1000, Marshall JVM 215C, nejaké pedály ... :)
Janekzz

Příspěvek od Janekzz »

Mám uplně stejnou zkušenost...
Navíc jednu dobu jsem vlastnil Enlg Fireball a k tomu jsem měl box s V30 od Randallu. Hral jsem na jednom fesťáku a zvukař nám pak dal cédo se záznamem co vytáhl z mixu. Když jsem to slyšel, myslel jsem, že se mi postavěj vlasy na hlavě. Udělal mi z toho apára za 50 litrů, takový rádio, že jsem tomu nemohl uvěřit... A na druhou stranu jsem byl jednou na koncíku, kde týpek měl nějakou levnou tranzistorovou hlavu od Laney k tomu nějaký box z té nižší řady od Marshallu a na zemi mu ležel nějakej obyčejnej multiefekt s dvouma swithema... Když začal hrát nestíhal jsem se divit, co mu z toho leze za zvuk... :-)
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Janekzz píše:Mám uplně stejnou zkušenost...
Navíc jednu dobu jsem vlastnil Enlg Fireball a k tomu jsem měl box s V30 od Randallu. Hral jsem na jednom fesťáku a zvukař nám pak dal cédo se záznamem co vytáhl z mixu. Když jsem to slyšel, myslel jsem, že se mi postavěj vlasy na hlavě. Udělal mi z toho apára za 50 litrů, takový rádio, že jsem tomu nemohl uvěřit... A na druhou stranu jsem byl jednou na koncíku, kde týpek měl nějakou levnou tranzistorovou hlavu od Laney k tomu nějaký box z té nižší řady od Marshallu a na zemi mu ležel nějakej obyčejnej multiefekt s dvouma swithema... Když začal hrát nestíhal jsem se divit, co mu z toho leze za zvuk... :-)
Pokud se nemýlím, tak to byl Zoom G-2 a jel z něj komplet zkreslení a na zesilovači jenom čistej zvuk
(Insidenoise v Agoře, že by? :) )

EDIT: V případě, že mluvíme o tom samém, tak bych dodal, že hrál na Epiphonku LP junior, což také není zrovna špica
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Janekzz

Příspěvek od Janekzz »

No jasně... Přesně si nepamatuji co to měl, ale je to možné... Nechápu :-D
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“