Kombo? na klidnější hudbu obecně

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Bhu z Crecelu
Kontaktovat uživatele:

Kombo? na klidnější hudbu obecně

Příspěvek od Bhu z Crecelu »

Ahoj,

moje stávající sestava jest Epiphone LP Standard plus a k tomu Roland Micro Cube (2W).

Vzhledem k tomu, že hodlám pořídit mikrofon k nějakýmu tomu amatérskýmu nahrávání na doma, přemýšlím nejen kvůli otázce kvality zvuku, ale i celkově nějakého posunu, zdali bych neměl jít do nějakého jiného komba.

Docela se bojím, zdali by něco většího (třeba lampového) moc nerušilo sousedy v paneláku - zatím si ale nikdo nestěžoval :)

Nehodlám hrát nějaký thrash typu Metallicy a tak podobně, jde mi spíš o čistší zvuk, max s nějakým tím jemným overdrivem, nějaký distortion bych případně doladil krabkou, ale o to mi zas tak nejde.

Zvuk vidím v úrovni tak Pink Floyd, ze zkreslenějších tak ty Deep Purple, Led Zep.- na hudbu podobající se tak nějakému tomu Oldfieldovi - tzn. i dost zefektovanej třeba delayem a dalšíma věcma.

A teď hlavní problém. Na Rolandovi se mi líbí výběr simulací a nějaké ty základní efekty. Jenomže 2W nemá tu rezervu a ve vyšších volume občas nestíhá a třeba Classic Stack je s mým LP neslučitelný.

Viděl bych to na nějaké to větší (polo až lampové výhodou) kombíčko a příp. později nějaké efekty (pokud budou nebo nebudou v kombu).

A teď to zásadní. Můj strop je 8 tisíc. (jen na apec, bez krabek atd)

Pokud obětujete čas a poradíte, budu moc rád :) ono stejně mi, když dojde na věc, nezbyde než obejít to a vyzkoušet všechny apce, jen mi stačí tak trochu nasměrovat, kam spíš ano a kam spíš ne
Blackwell: Instrumental progressive rock
panedge

Re: Kombo? na klidnější hudbu obecně

Příspěvek od panedge »

MYslím,že vynikající volba je Vox AC4,má to 4 watty ,dá se to přepnout na 1 watt,takže to můžeš vyhulit a hlasitost nebude nijak brutální,zkus si najít na youtube jak to zní.Samozřejmě je to celolampa.
http://www.muzikant.cz/kytary-6/aparatu ... -31640.php
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
Bhu z Crecelu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bhu z Crecelu »

Jo ano -jak na to koukám- nehodlám s tím nikde moc naveřejno vystupovat, ale hrát si doma, případně v nějakém uzavřeném prostoru/zkušebně, takže wattáž kdyžtak moc nepřehánět - do těch 30 bych to viděl tak max, díky :)
Blackwell: Instrumental progressive rock
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

Hele, já myslím, že na domácí hlasitost budou ty 4/1W tak akorát... a ten Vox by mohl být na měkčí styly ideál, na nějakej ten tvrdší rock nakopnout overdrivem...
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Myslím, že ten Vox, co na něj dával odkaz panedge je dobrá volba. Čistý zvuk prostě Vox umí. Nakreslený zvuk je už otázkou, co se ti líbí. Jestli máš rád vintage zkreslení, tak si ho určitě vyzkoušej. Nevýhodu bych viděl v tom, že já třeba ke své AC15H1TV (charakter zvuku AC4 bude dost podobný) jsem zatím neobjevil overdrive, který by se mi v kombinaci s kombem líbil. Druhá věc je, že to přepínání 1W; 0,25W je fajn, ale ten zvuk už prostě není tak dobrý.
luckyduck
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od luckyduck »

Presne tohohle Voxe AC4 s 10" repro si nedavno koupil kamos a je s nim dost spokojenej. Taky bydli v panelaku a rozmejslel se mezi voxem AC4, fender champ 600 a blackstar ht5. Nakonec zvitezil Vox :)
Jednou to privezl i do zkusebny ukazat a hralo to moc pekne.. proste Vox.
Ja mam jeste dobre zkusenosti s Blackheartem - mam 15W, ale delaji i 5W/3W kombo:
http://kytary.cz/blackheart-bh5-112/HN098372/
oproti tomu Voxu to ma 12" reprak, coz se vzdycky hodi.. a koukam, ze je to zrovna i ve sleve ;)

Kazdopadne v cene do 8 tisic najdes krasnej lampovej aparat, kterej te posune zvukove dal nez tranzistorovy nebo modelingovy kombo vetsi dynamikou, zivosti a barvou tonu.. Predevsim, kdyz hledas cistej ton, tak neni moc co resit.
Prohlidni poradne youtube, at slysis, co te vic zvukove zaujme a pak samozrejme v prodejne vyzkousis jake kombo ti bude nejlip sedet. Za tuhle cenu urcite najdes paradni aparat na doma.
Epiphone Les Paul Standard (1995) ~~ Orange Rocker 30 + Checha 2x12 reprobox // Jensen 15" 18W by mmjuz // Golda 5W by mmjuz
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Tak já sem zas prdnu svýho oblíbence z YouTUBE :)

Omrkni Laney CUB12R.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Jak jsem četl první post, tak mi hned naskočil Vox AC4TV jako jasná volba. Šel bych ozkoušet a víc bych neřešil :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Já se zas přimlouvám za to Lejno, hlasitost rozumná (reprák má dost nízkou citlivost) a velmi sympatický fenderoidní overdrive. A třeba s P-90 u krku je to nádhera.
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

jenom dodám k tomu voxu ac4tv (parádní věc) aby sis vyzkoušel jestli ti hlasitost toho čistého zvuku bude stačit, brzy to kreslí právě kvůli tomu nízkému výkonu, ale je třeba to vyzkoušet někde na prodejně, každej má představu jinou o tom co je to čistej zvuk :)
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

Za mě určitě vox, dle mého názoru to jsou aparáty stavěny halvně na čistý zvuk, ten zkreslený pokulhává, ale při změně nároků se dobře dají dokrmit krabkou :wink:
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

no zkresleny pokulhava... jasne, ze na tomhle to nevyzni jak na AC30, ale ohuleny VOX ma moc zajimavy vintage zkresleni. ale urcite ho vyzkousej. ne kazdemu sedne kombinace humbuckeru a Voxe. ja osobne na cisty zvuk na Voxovi preferuju singly. vyhodu tohohle komba bych videl mimojine i v tom, ze do stropu se ti vleze nejaky ten zkreslovac a delay. neco na bazi tubescreamera a treba ehx memory toy a mas super zaklad pro vintage sound. popripade misto tubescreamera nejaky fuzz, ale tady pozor, ne kazdy fuzz zni dobre s humbuckery.
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“