Ruby

Stavba a úpravy zesilovačů, reproboxů či komb
Odpovědět
SUK
last.fm: last.fm/user/sukcz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
Kontaktovat uživatele:

Re: Ruby

Příspěvek od SUK »

woro: jasne, jak jinak... ted ale teda vyuziju zehlicky a laserovy tiskarny a nazehlim si to... kreslit to fixou je dosti na <->
Hodně budem někde...
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

SUK píše:woro: jasne, jak jinak... ted ale teda vyuziju zehlicky a laserovy tiskarny a nazehlim si to... kreslit to fixou je dosti na <->
jenom bacha ne kazda laserovka je nato vhodna
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Obrázek
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

SUK píše:woro: jasne, jak jinak... ted ale teda vyuziju zehlicky a laserovy tiskarny a nazehlim si to... kreslit to fixou je dosti na <->
A myslíš že bys mi mohl něco vyleptnout? Necce se mi te sajrajt kupovat kvůli jednomu nebo dvěma plošňákům.

Mně se osvědčilo si to natisknout, přežehlit a přetáhnout lihovkou. To funguje zaručeně a máš to úhledné.
SUK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

woro: mam jeste asi tak 85% 200ml flasky, tak ti to klidne pritahnu... ja na leptani mam jenom takovou malou plastovou "nadobku"... leda ze by to bylo neco opravdu malyho (max asi 5x8 cm).

..to zase budu mit mesic hnedy prsty, aaa :D

core88: ktera laserovka je na to nevhodna? Laserovky, pokud teda neni nejaka novinka, vzdycky ten toner "nazehlej" na papir za tepla. Takze bude vhodna kazda laserovka. Spis papiry existujou nevhodny, na tohle rikaj vsude ze pouzivat lesklej papir = vytisknout, poradne zazehlit, ponorit do vody, sundat... leptat... videl jsem par fotek a videi a vetsinou byli docela dost uspesni....
Hodně budem někde...
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

SUK píše: core88: ktera laserovka je na to nevhodna? Laserovky, pokud teda neni nejaka novinka, vzdycky ten toner "nazehlej" na papir za tepla. Takze bude vhodna kazda laserovka. Spis papiry existujou nevhodny, na tohle rikaj vsude ze pouzivat lesklej papir = vytisknout, poradne zazehlit, ponorit do vody, sundat... leptat... videl jsem par fotek a videi a vetsinou byli docela dost uspesni....
nekery laserovky maj jeste moznost nasteveni doby zapejkani a mnozstny nanasenyho toneru. tata si koupil laserovku (nakej xerox) tak sem si rek ze to vyzkousim . vrazil sem tam modrou folii ta projela tiskarnou vohode . ale pri pohledu na natistenej vzor bylo vydet ze je neco spatne. kdyz sem to dal proti svetlu tak to prosvytalo a kolem toho vzoru byl jakoby rozsipanej toner a neslo to vubec nazehlit . pak sem jeste zkousel takovy ta barevny papiry co maj na jedny strane lepidlo jako je na postovni znamce .
tady byl uz vzor ostrej ale nesel nazehlit . byla tam mala vrstva toneru .tak se to pri sundavani trhalo . vreklamce sem se na to ptal a tam mi rekli ze se naty tiskarne musi nastavyt delsi doba zapejkani a aby tam toho toneru to davalo vyc...... tak sem si to nechal natisknout v reklamce a je to v pohode. netvrdim ze to nejde ale jen pisu vlastni zkusenost
Obrázek
SUK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

Z tvojeho prispevku jsem pochopil, jakoze nektery laserovky jsou natolik odlisny, ze to vubec nejde... ono jde asi jen o nastaveni... no, zitra uvidime, ako to dopadne :) papiry snad drahy nejsou, tisk asi za 1czk/stranka... takze v pohode...
Hodně budem někde...
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

SUK píše:Z tvojeho prispevku jsem pochopil, jakoze nektery laserovky jsou natolik odlisny, ze to vubec nejde... ono jde asi jen o nastaveni... no, zitra uvidime, ako to dopadne :) papiry snad drahy nejsou, tisk asi za 1czk/stranka... takze v pohode...
odlisny ne . je to jen o tom nastaveni. tata ma nakou obycejnou barevnou laserovku za 5k a ta umi jen tisknout a nema zadny nastaveni rychlosti a sytosti. takže je pro tuten účel nepoužitelná.
Obrázek
SUK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

Tak, dneska to mozna uz i otestuju(to nazehlovani)... zrovna si jdu pro vrtacku (v GME maj nejakou pomerne levnou :)) )

jinak, ta LM386 je docela neznicitelnej cip :D Prave se mi povedlo to zasunout o pin vedle... rozehral jsem to tak, ze jsem si o ni spalil prst... ale stale hraje... no, a pak se mi spicka audiokonektoru dotkla napajeciho konektoru, takze se odpalila ta BC245... ktera prekvapive taky nevydrzi malo :)
Hodně budem někde...
Billy Joe

Příspěvek od Billy Joe »

Hojas,
potřebuju poradit mám doma spájenýho rubyho všechno přesně udělané a překontrolované akorát tam mám tranzistor 2n3819 a zvuk je absolutně neposlouchatelný pořád je to strašně přebuzený a jenom to drnčí ,reprák je 10 watovej, takže tam by nebyl problém jinak vše ostatní podle schémata.
Díky za rady...
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

Billy Joe píše:Hojas,
potřebuju poradit mám doma spájenýho rubyho všechno přesně udělané a překontrolované akorát tam mám tranzistor 2n3819 a zvuk je absolutně neposlouchatelný pořád je to strašně přebuzený a jenom to drnčí ,reprák je 10 watovej, takže tam by nebyl problém jinak vše ostatní podle schémata.
Díky za rady...
dal si tam ten tranzistor správně ? J201 a 2n3819 nejam stejně poskládaný vývody

J201
Obrázek

2n3819
Obrázek
Obrázek
Billy Joe

Příspěvek od Billy Joe »

JJ, mám to daný správně, jelikož ten první jsem odpálil tak u druhýho kousku už jsem si dával pozor.
Jinak jedu na 12V a pořád to strašně chrochtá ( klidně to můžu nahrát )...
rudie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rudie »

Billy Joe píše:JJ, mám to daný správně, jelikož ten první jsem odpálil tak u druhýho kousku už jsem si dával pozor.
Jinak jedu na 12V a pořád to strašně chrochtá ( klidně to můžu nahrát )...
zkus ty spoje všechny znovu pořádně propájet jestli tam někde není studeňák....a máš tu 386ku v patici? jestli ne mohla se třeba poškodit při pájení
CUSTOM TELECASTER NAVRÁTIL..VintageModifiedJaguar..Sigma-GuitarsOMM-ST..Jolana Iris..BossTU3..DOD280Comp..FulltoneFulldrive ..E.Orange Vodka&Juice..DIY FatFuzzFactory..TC SparkBoostMini..DIY Delay..VintageSmallStone..EHXCathedral..TAP Tremolo..BossDD20...MMJUZ 40W..Roland JC120H...Pearl SunFlower
Billy Joe

Příspěvek od Billy Joe »

[/quote]
zkus ty spoje všechny znovu pořádně propájet jestli tam někde není studeňák....a máš tu 386ku v patici? jestli ne mohla se třeba poškodit při pájení[/quote]

JJ, v patici ji mám vydává to jakoby strašně přebuzený zvuk a lupe v tom ( praská ), reprák je novej všechny ostatní díly...
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

tak chyba ude asi někde jinde . hele zkus to vyfotit jestli tam neni nějakej kix .
Obrázek
Billy Joe

Příspěvek od Billy Joe »

Tak jsem hodil ten zvuk na uložto tak snadno to aspoň někdo přehraje je to z mobilu ...
http://www.uloz.to/7847137/a13-02-11-19-27-amr

Jěště mě napadlo nemůže to být způsobeno nestíněným 10 cm dlouhýma přivodama potenciometrů ?
JInak foto se mi nepovedlo ani jedno, aby byl vidět dobře plošnák, ale prohlížel jsem to lupou a vše je ok...
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

ten plošnák si dělal podle toho co byl runoffgroove.com nebo si si ho kreslil sám . podle zvuku to vypadá jako když tam jde malý napětí ale když si řikal že to krmíš na 12V . zkus to schválně píchnout na 9v baterku jak se to bude chovat.dlouhejma drátama to nebude to by slyšet brum ale pořád. neprohodil si někde nějakou součástku ?
Obrázek
Billy Joe

Příspěvek od Billy Joe »

Ok,
tak díky za rady už valí nakonec jsem tam našel studeňák, jinak díky moc za rady.
Teď jěště experimentuju s poťáky , napětím atd... , ale už to hraje akorát to není jak můj 100 W home made Marshall.
Lukus

Příspěvek od Lukus »

No kdo by to byl cekal :) .
Bach LP (SD SH-1 59'/SD SH-4)
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mmjuz mrňůz 4W, JCM800 kopie
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
Míra

Příspěvek od Míra »

Pardon jestli už to tady bylo řešeno chci se zeptat kolika watový reprák na to zhruba naroubovovat aby to bylo v normě ? díky
IBANEZ S 320
IBANEZ RGDIX7MPB-SBB
Rockwell Red Trip Duo 120 W
Home made portovaná 212
Celestion G12H 100 -sériově- Celestion G12V60
Proměnné množství krabiček "co se vejde"
Akustiky, španělky.........
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

Míra píše:Pardon jestli už to tady bylo řešeno chci se zeptat kolika watový reprák na to zhruba naroubovovat aby to bylo v normě ? díky
no já mám zkušenost že ta slabší verze (0,5w) hrála už s 1W reprem dost naprd - cca 2, 3 watty uz ok
jinak poslední verze co sem dělal měla 5w repráček z rumunskýho lapovýho rádia (od mmjuze díky mimochodem) a s tím to hrálo pěkně. bohužel už je ruby zas rozebraný :lol:
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
Odpovědět

Zpět na „Aparatury“