Nahravani s Cubase LE
Pravidla fóra
-
negativecreep
Re: Nahravani s Cubase LE
Dik , tech 32 bitu float tam delalo asi neplechu , problem vyresen ,dik moc.Ted jen prelouskat manual k ty starsi verzi a pomalu se s tim ucit. jinak kdyz jsme to vyexportoval, tak mam pocit ,ze oproti ostatnim nahravkam ,treba od velkejch kapel me to hraje potiseji, ale nevim jestli to nebude tim soucasnym trendem v masterovani nahravek .Ja o tom vim zatim teda prd ,tak mozna melu kraviny, navic jsme to zkousel zatim jen na zkousku vyexportovat a nehral jsme si s tim moc ,tak jeste jednou dik
PS : tak je to fakt , ten exportovanej soubor hraje potiseji , nez v projektu
PS : tak je to fakt , ten exportovanej soubor hraje potiseji , nez v projektu
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Mno - bude to hrát potišeji, protože to nebude mít žádný mastering
a krom toho do toho bude mluvit i ovladač zvukovky; vyexportovaný výsledek by měl hrát zcela stejně jako projekt, bude-li importován do Cubase (což se děje, podle toho, co máš zaškrtnuté v tom exportu). Pokud budeš soubor přehrávat jinde (třeba WMP nebo jiný přehrávač), bude to hrát do určité míry asi jonak, neboť tyto programy využívají jiný ovladač zvukovky než Cubase.
Jo a ještě do toho může taky mluvit ten použitý enkodér do jiného než WAV/AIFF formátu.
P.
Jo a ještě do toho může taky mluvit ten použitý enkodér do jiného než WAV/AIFF formátu.
P.
Nebudu zakládat nějaké nové téma 
Jenom takový dotaz je v CUbase LE4 nějaký třeba deseti pásmový ekvalizér. Potřeboval bych stáhnout např na akustický kytaře dunění pod 50Hz apod. Ale na tom tří pásmovým eq co tam je u každé stopy tam toho moc přesně neudělám.
Předpokládám, že budu potřebovat nějaký plug in. Tak jestli máme s nějakým dobrý zkušenosti tak prosím o link
Jenom takový dotaz je v CUbase LE4 nějaký třeba deseti pásmový ekvalizér. Potřeboval bych stáhnout např na akustický kytaře dunění pod 50Hz apod. Ale na tom tří pásmovým eq co tam je u každé stopy tam toho moc přesně neudělám.
Předpokládám, že budu potřebovat nějaký plug in. Tak jestli máme s nějakým dobrý zkušenosti tak prosím o link
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Tak jsem si tedy stáhl Classic EQ viz zde ten první : http://free-loops.com/vst-plugin-47.html
A jako funguje. Ale mám trchu problém s tím, že když si něco nastavím a pak zavřu okno EQ a za chvíli ho chci zase otevřít tak se mi tam nastaví nějaký přednastavený preset a já to musím nastavi celý znova.
A jako funguje. Ale mám trchu problém s tím, že když si něco nastavím a pak zavřu okno EQ a za chvíli ho chci zase otevřít tak se mi tam nastaví nějaký přednastavený preset a já to musím nastavi celý znova.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Zkus projet třeba tohle - http://www.madtracker.org/plugins.php?c ... ategory=EQ nebo http://freemusicsoftware.org/category/f ... fects-2/eq či http://www.remixsoft.com/plugins/free-1 ... chematics/
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Oh dík nero. EQ už funguje jak má a z toho webu co jsi dal odkaz jsem si stáhl ještšě noise gate. Takže zatím všechno funguje. Právě jsme se dali do míchání našeho CD. Takže za pochodu zjištuju co mi chybí 
Tak je tu další dotaz. Může mi někdo poradit. Jak v např v tom Classic EQ uložit to co jsem si nastavil jako nějaký presset? Je tam sice Save Presset, ale když to použiju tak při použítí Load presset se mi ten uložený nikde neukáže. Tak vůbec nevím jak na to 
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Uffffffff.. Jednak na tu konkrétní zmíněnou věc je interní EQ v Cubase paráda - je třeba pro to první pásmo aktivovat Low Cut a šoupnout s frekvencí trochu níž (myslím, že defaultně je to nastavené na 100Hz).
Já jinak ukládám presety efektů přes File -> Save Effect (tuším), což otevře klasický souborový dialog a uloží mi .FXP soubor kam chci. Následně v jiných projektech (třebas) nahraješ jako File -> Load Effect a zase najdeš ten .FXP soubor.
Nejsem na svém NTB, takže píšu z hlavy a podle VST/32 verze. V novějších by se to ale nemělo výrazně lišit a na závěr podotýkám, že ty souborové operace jsou z menu efektu (buď jeho rozhranní nebo sloty efektů v případě Sendu).
P.
Já jinak ukládám presety efektů přes File -> Save Effect (tuším), což otevře klasický souborový dialog a uloží mi .FXP soubor kam chci. Následně v jiných projektech (třebas) nahraješ jako File -> Load Effect a zase najdeš ten .FXP soubor.
Nejsem na svém NTB, takže píšu z hlavy a podle VST/32 verze. V novějších by se to ale nemělo výrazně lišit a na závěr podotýkám, že ty souborové operace jsou z menu efektu (buď jeho rozhranní nebo sloty efektů v případě Sendu).
P.
-
negativecreep
Zdravím, předem se omlouvám,že mam idiotskej dotaz,ale nevím jak nahrát VTSi addictive drums v cubase LE 4 , zapnul jsem to jako instrument track. a hraje to ,ale mam problém to zaznamenat. Prosím napište mi to jako blbovi. Dlouho jsem nic nenahrával a ty holý základy , co jsem věděl , už jsou v tahu , předem dík
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Export Audio Mixdown. Prostě vyrenderovat MIDI stopu do audio stopy. DObré je v exportním dialogu rovnou zaškrtnout Import To Audio Pool a Import To Audio Track; vyrenderované audio se do projektu hned zařadí automaticky.
P.
P.
-
negativecreep
Dík moc za odpověď , takhle to ale funguje jen když tam vrazím MIDI stopu ne? Mě jde o to jestli jdou nejak zaznamenat ty presety už předem vytvořený přímo v tom programu.Že si proste zapnu v tom programu třeba ten základní rytmus a nahraju ho normálně do audio stopy , jestli to je teda vůbec možný to takhle udělat.Nebo se v tom budu muset nějak pohrabat a importovat tam ty midi.Dík moc
ale jak tak o tom přemejšlím , nejlíp by se tvořilo, kdybych se tam naučil nějak importovat to midi, jdou nějak z toho programu vytáhnout midi těch rytmů v základu nainstalovaných v programu.
Jinak se omlouvám za debilní dotazy
ale jak tak o tom přemejšlím , nejlíp by se tvořilo, kdybych se tam naučil nějak importovat to midi, jdou nějak z toho programu vytáhnout midi těch rytmů v základu nainstalovaných v programu.
Jinak se omlouvám za debilní dotazy
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ahhaaaa..! Tak tohle jsem nikdá nezkoušel a z hlavy nevím
odhadem by to šlo v případě, že má zvukovka tzv. "interní loopback", čili možnost záznamu toho, co se aktuálně přehrává. Samozřejmě by to šlo i propojením výstupu se vstupem analogově, ale tam by už byla degradace (nemluvě o možnosti zacyklení, pokud by zvukovka neměla více vstupů/výstupů).
P.
P.
-
negativecreep
dík už jsem se asi naučil to nabouchat do stopy (doma zjistim, jestli do instruments track,nebo do midi stopy) z Addictive drums , normálně to tam přetahuju, tak snad to tak bude šlapat,teď to vyzkoušet nemůžu , protože nemám na koleji zvukovku.Ale předpokládám, že to tak půjde, kdyby něco tak se ozvu. Dík moc, příště si nejdřív zjistím jak program funguje. já se totiž slova MIDI bojím (kromě MIDI footswitchu ).
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
MIDI stopa a Instrument stopa jedno jest (z pohledu obsažených dat).
P.
P.
-
negativecreep
Dík dík , udělal jsi mě v tom jasno ,dokonce jsem zjistil že tam asi můžu prásknout vygenerovanej midi soubor Bicích z guitar pro. dík moc , hodně jsi mi pomohl
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Nz
moc jsem toho nenapsal.
P.
P.