Paris píše:myslis neco jako Ibanez Talman a Fender Stratacoustic/Telecoustic? nebo proste prijemnejsi kytaru s mene hlubokym telem?honza.ho píše:docela by mě zajímalo, zda existují "ne tak hluboké", kytary (u kterých člověk nemá pocit že drží slona), které hrají i lépe vyšší tóny než dread a jak je to s úchytem u nich? Elektroakustiky? Méně hluboká těla? Vím, že by bylo nejlepší to vidět v praxi, ale jsem samouk a v okolí znalce zrovna neznám. Potřeboval bych asi prostě něco mezi tím těžkým, hlučným, hlubokým dreadnoughtem, který mám teď, a elektrikou.
Jako člověk co hraje od května letošního roku těžko soudím dle obrázků, už jsem se přesvědčil, že velikost se odhaduje velmi těžko a realita je potom jiná. Ale asi ano, něco takového co píšete. Elektriku mám Yamahu Pac. 112 (Strat), toto vypadá velmi podobně. Asi bych si na to musel i chmátnout. Pro mě je vždycky docela problém jít do obchodu sám, sdělit svůj problém, s umem který jsem získal za pár měsícu tam něco před publikem (prodavači) zkusit a vyvodit verdikt