Jaké používáte struny?

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět

Jaké používáte struny?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

honza.ho
Kontaktovat uživatele:

Re: Jaké používáte struny?

Příspěvek od honza.ho »

Paris píše:
honza.ho píše:docela by mě zajímalo, zda existují "ne tak hluboké", kytary (u kterých člověk nemá pocit že drží slona), které hrají i lépe vyšší tóny než dread a jak je to s úchytem u nich? Elektroakustiky? Méně hluboká těla? Vím, že by bylo nejlepší to vidět v praxi, ale jsem samouk a v okolí znalce zrovna neznám. Potřeboval bych asi prostě něco mezi tím těžkým, hlučným, hlubokým dreadnoughtem, který mám teď, a elektrikou.
myslis neco jako Ibanez Talman a Fender Stratacoustic/Telecoustic? nebo proste prijemnejsi kytaru s mene hlubokym telem?

Jako člověk co hraje od května letošního roku těžko soudím dle obrázků, už jsem se přesvědčil, že velikost se odhaduje velmi těžko a realita je potom jiná. Ale asi ano, něco takového co píšete. Elektriku mám Yamahu Pac. 112 (Strat), toto vypadá velmi podobně. Asi bych si na to musel i chmátnout. Pro mě je vždycky docela problém jít do obchodu sám, sdělit svůj problém, s umem který jsem získal za pár měsícu tam něco před publikem (prodavači) zkusit a vyvodit verdikt :). Doma to je v pohodě, člověk se lehce rozehraje a nějaké začátečnické songy dám. Hraju tedy většinou to, na čem se něco naučím, krom technických cvičení typu stupnice/střídání akordů/noty, většinou floydy nebo písničky, který rozvinou to co neumím pořádně. Hodně se nyní snažím hrát s Barré (Coldplay, PF, REM) ... ale akustika by zrovna u některých bodla.
Yamaha Pacifica 112, Ibanez V72E, RolandCube 20x
... začátečník
SUK
last.fm: last.fm/user/sukcz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

Existujou i kytary, co vypadaj v podstate "normalne" ale jsou uzky... videl jsem to jednou na koncerte <|||>. Jen to melo, nebo mi to tak prislo, ze tomu chybi jista cast a to konkretne basy.... http://www.audioworks.cz/product_list/6 ... b_tree=163
Hodně budem někde...
shoooter

Příspěvek od shoooter »

Já se vrátím ke strunám
Thomann má 3pack Elixírů za hodně dobrou cenu
http://www.thomann.de/de/search_dir.htm ... ir&x=0&y=0
zítra mi dorazí .012-.053
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
John M. William

Příspěvek od John M. William »

EL - GHS
AC - Elixir
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Jsem odpůrce zkratek.. LP = Les Paul, Long Play, Linkin Park..?

Tabulatury hudbě škodlivé.
Dandy

Příspěvek od Dandy »

Dlouho jsem používal bronzový 12 "Darka" od Martinů. Měnil jsem je cca po měsíci a na ty moje začátky byly fajn, pak jsem přešel na phosphorbronzový Elixíry 12. Ty jsou super až na tu cenu. Jediné co mně překvapuje, že je i po 3 týdnech musím při každém hraní tj. každý den doladit vždy nahoru a to téměř všechny struny, což mi u obyčejných "Darek" za osm pětek stačilo zhruba co tři dny a to pouze 1-2 struny. Jsem tedy zvědav jak dlouho mě s takovým každodenním šponováním vydrží.
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Podle me je:
a) Nemas dobre natazene- prilis zauzlovane a prevazane na ladicich mechanikach, po trech tydnech by v kobylce urcite nemel byt problem
b) Po natazeni novych strun je poradne roztahni- bud je na chvili prelad o ton/pulton, nebo je proste rucne protahni (vem kazdou zvlast a celou ji zespoda prejed)
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

b) ani není potřeba, stačí to správně chytnout kolíkem a dobře namotat na mechaniku, já používám sotva dvě otočky (na E a A jen jednu) a takový ten způsob namotání, kdy konec struny jakoby zamkne další půlotočka. A na ladidla nemusím skoro sahat.
Dandy

Příspěvek od Dandy »

Vážu to furt stejně, zhruba 3-4 závity. Zajímavé je, že ten problém mám až s elixírama s darkama jsem ten problém neměl, ale zas taková hrůza už to nejni.
whisoure
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/dondak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od whisoure »

Dandy píše:Vážu to furt stejně, zhruba 3-4 závity. Zajímavé je, že ten problém mám až s elixírama s darkama jsem ten problém neměl, ale zas taková hrůza už to nejni.
Já to vážu už roky tak jak říká woro90-1 a nemám problémy...Elixirů už sem měl hodně a nebyl problém, shodou okolností tam teď mám Darco alě nějak se mi to nelíbí takže natáhnu zas Elixiry.
Fender Am. Deluxe JAZZ 08'|Greco Jap. PRECISION 76´|Fender Am. Deluxe DIMENSION HH V 13'|Breedlove RETRO D/ERe 08'|Squier Affinity TELECASTER 13'|Stamar DREADNOUGHT ?? :D
https://facebook.com/stevensofficialpage
Markbass LITTLE MARK TUBE|Ampeg SVT-212AV|Hartke HD210
Skořepný Šokátor

Příspěvek od Skořepný Šokátor »

Co byste mi doporučili za desítky na akustiku, co mají výrazný zvuk? Nemyslím spíš barvu, ale hlasitost a cinkavost výšek
fekál.
shoooter

Vázání strun

Příspěvek od shoooter »

Obrázek
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
mtmccox
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mtmccox »

Au, tomu pražci bych se vyhýbal jako čert kříži.. :shock:
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
Dante

Příspěvek od Dante »

Co to je ? :shock:
Vztek, zkreslení.
Obrázek
∞=0
mtmccox
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mtmccox »

Podívej se na Předmět příspěvku ;)
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
Dante

Příspěvek od Dante »

Že by suk na struně. :lol:
Já myslel že je to vada dřeva.
Vztek, zkreslení.
Obrázek
∞=0
SUK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

Dante píše:Že by suk na struně. :lol:
Nene ;)
Hodně budem někde...
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Tak nejak jsem tusil ze se toho chytnes...
Jinak ted mam Martinky SP fosforky jedenactky, a priste asi prijdou dvanactky. Ironie osudu to jest, po roce hledani a experimentovani skoncim na uplne stejnych strunach na kterych jsem zacinal.
shoooter

Příspěvek od shoooter »

...EDGE... píše:Jinak ted mam Martinky SP fosforky jedenactky, a priste asi prijdou dvanactky. Ironie osudu to jest, po roce hledani a experimentovani skoncim na uplne stejnych strunach na kterych jsem zacinal.
To je normální, rozjeď druhý kolo.
mtmccox
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mtmccox »

Co myslíte, věřili byste tomuhle:

http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.48932
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.48931
?

Cena poloviční, ještě k tomu má DX poštovné zdarma.. to se mi zdá v případě pravých D'A. jako docela solidní kauf :)
SUK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

Objednej to - uvidis... neni to kytara za pade tisic...
Jako bal bych se toho na jednu stranu, na druhou stranu - struny za 90 zase nic tak extra-levnyho nejsou... kdyby staly dvacku, bylo by to neco jinyho....
Hodně budem někde...
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“