kytara na punk rock do 5ti tisíc

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
GameEs

kytara na punk rock do 5ti tisíc

Příspěvek od GameEs »

Tak abych to shrnul. Jsem začátečník a zatím se učím jen 3 měsíce na 20 let staré akustice po mamce a rozhodně bych se chtěl naučit na elektriku. Přečetl jsem si obě témata pro nováčky, hodně sem si toho přečetl i jinde na netu, ale prostě pořád potřebuju poradit.

Poslouchám, a na kytaře plánuju určitě hrát punk rock/pop punk apod. věci (příklady skupin Green Day, Blink 182, New Found Glory a hlavně SUM 41, ale i indie rock Arctic Monkeys, The Kooks,...) a zúžil jsem svůj výběr Squier Affinity Telecaster anebo nějaký Epiphone les Paul. Samozřejmě budu rád, pokud mi doporučíte nějaký lepší model, pokud o nějakém víte, popřípadě mi řekli které z těchto 2 kytar/značek budou kvalitnější a budou lépe odpovídat tomu co na tom budu hrát.

Předem všem děkuji a omlouvám se za založení dalšího "začátečnického topicu", kterých jak vidím je tady dost, ale nikde jsem prostě nenašel dostatečnou odpověď.

Jo a mám to jen na hraní doma, zatím na 15W kombu. Jestli někdy budu hrát jinde než doma, to teď nedokážu říct..

edit. a nevim jestli by nebyl pro mě lepší místo single coilu humbucker. Kažopádně do 5000kč sem nic s humbuckerem neviděl.
Pak my mohl bejt dobrej i stratocaster http://kytary.cz/squier-affinity-fat-st ... /HN002266/ .

No nechám se poučit od vás, zkušenějších a mrknu sem zejtra :).

edit2. změnil jsem název topicu, protože chci vědět jak velkej je tam rozdíl popř. jestli to má cenu.
edit3. RODIČE JSOU NEOBLOMNÍ, KYTARA MUSÍ BÝT DO 5TI TISÍC.
Naposledy upravil(a) GameEs dne 7.11.2010 14:10, celkem upraveno 6 x.
Paris
Rádce

Re: kytara do 5ti tisíc

Příspěvek od Paris »

K Epi Les Paulum mohu jen (mozna nepresny) postreh amatera: me ty levny LP pripadaly proti Epiphone Standardu hodne smutny. Uz na sucho to byla takova nicnerikajici placka. Standard by proti tomu "krasny nastroj". To bych se mozna radsi podival u Corta nebo AXL.
NHK

Příspěvek od NHK »

ESP LTD EC-401 BK LANEY TI15-112 MONSTER Rock-12
ObrázekObrázekObrázek
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

za sebe muzu doporucit todle http://kytary.cz/cort-x-6/HN103258/
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

GameEs píše:edit. a nevim jestli by nebyl pro mě lepší místo single coilu humbucker. Kažopádně do 5000kč sem nic s humbuckerem neviděl.
ale jo. neco se vybrat da. (nejbeznejsi kompromis je stratocaster s humbuckerem u kobylky (a dvema singly), ale moznosti je hodne...)

jeste jednu otazku - musis/chces mit na kytare tremolo?
GameEs

Příspěvek od GameEs »

Ne, rozhodně to nevyžaduju a bez problému bych se bez něj obešel.

Já měl vybranou tuhle kytaru http://kytary.cz/squier-artist-series-d ... /HN094836/ . Ale rodiče mi řekli, že na hraní doma a pro samouka je kytara za 7500 zbytečná. Co si o tom myslíte? Je nějakej znatelnej rozdíl v kvalitě a ve zvuku mezi těmahle kytarama za 7-9 tisíc oproti tady těm nejlevnějším do 5ti tisíc? Nebo by mě bohatě stačila na hraní doma nějaká z tý nejlevnější kategorie?
mycountry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mycountry »

Rozdíl tam znatelnej určitě je, ale u toho kusu co si poslal ne, tam platíš za ty dva křížky...
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

GameEs píše:Ne, rozhodně to nevyžaduju a bez problému bych se bez něj obešel.

Já měl vybranou tuhle kytaru http://kytary.cz/squier-artist-series-d ... /HN094836/ . Ale rodiče mi řekli, že na hraní doma a pro samouka je kytara za 7500 zbytečná. Co si o tom myslíte? Je nějakej znatelnej rozdíl v kvalitě a ve zvuku mezi těmahle kytarama za 7-9 tisíc oproti tady těm nejlevnějším do 5ti tisíc? Nebo by mě bohatě stačila na hraní doma nějaká z tý nejlevnější kategorie?
rekni rodicum, ze to rozhodne zbytecne neni, jen si vyber jiny kousek, tydle sign serie a jeste za tak male prachy budou na prd...(jkoaze za stejne penize sezenes lepe)
mycountry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mycountry »

Já bych za 7500 neváhal a z první bych koupil toto: http://kytary.cz/cort-m600-t/HN103306/ - hrál jsem asi na pět kusů a všechny na tom byly hodně slušně
NHK

Příspěvek od NHK »

Určitě dobrá kytara, ale na to co chce hrát bych spíš volil něco s HSS.
ESP LTD EC-401 BK LANEY TI15-112 MONSTER Rock-12
ObrázekObrázekObrázek
GameEs

Příspěvek od GameEs »

Tamtu sem si samozřejmě vybral, protože jsem obrovskej fanoušek Sum 41, aniž bych o ní věděl něco víc, ale byla na ni i dobrá kritika ze strany těch co na ni hráli.

Kažopádně by mě zajímalo, jestli je znatelnej rozdíl mezi nejlevnějšíma squierama, epiphonama apod. za 4-5 tisíc a tímhle http://kytary.cz/squier-tele-custom/HN082846/ . Což je v podstatě něco jako ten signature telecaster, ale má 2 humbáče. Jestli má cenu pro mě, absolutního začátečníka, samouka co si chce hrát doma ty 2 tisíce navíc investovat.
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Za takový prachy seženeš našláplou kytaru na bazaru, vím o čem mluvím, třebas to nebude telecaster, ale o to nejde...
GameEs

Příspěvek od GameEs »

Z bazaru se mi to moc brát nechce. Nikdy nevíš, co s tím ten před tebou dělal. Nechci kytaru, kterou budu muset každou chvilu opravovat. Chci nějakej spolehlivej nástroj. A zvuk telecasteru se mi asi líbí nejvíc.
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

GameEs píše:Z bazaru se mi to moc brát nechce. Nikdy nevíš, co s tím ten před tebou dělal. Nechci kytaru, kterou budu muset každou chvilu opravovat. Chci nějakej spolehlivej nástroj. A zvuk telecasteru se mi asi líbí nejvíc.
Kytara z bazaru není míněno jako kytaru z "bazaru" ale z inzerce, kazit se ti nebude, to jak se k ní někdo choval taky poznáš, samo, že nesmíš tu kytaru brát poštou, ale osobně. Pak je to mnohem lepší řešení, ale mluvt ti do toho už nebudu.

Edit: http://hudebnibazar.cz/
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

GameEs píše:Z bazaru se mi to moc brát nechce. Nikdy nevíš, co s tím ten před tebou dělal. Nechci kytaru, kterou budu muset každou chvilu opravovat. Chci nějakej spolehlivej nástroj. A zvuk telecasteru se mi asi líbí nejvíc.
jestli je ta kytara zmrsena, tak se muze podelat i z prodejny..kdyz ju nekdo pred tebou mel dva roky a porad drzi a kdyz mas moznost is ji predem prohlednout a vidis ze je v poradku, tak neni co ztratit
GameEs

Příspěvek od GameEs »

Jo jasně, ale najít typ, kterej by mě vyhovoval + aby to bylo v dojezdový vzdálenosti mi příjde nemožný když to prohlížím.
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Sice je to vopruz, ale těch pár stovek za jízdenky se už vyplatí.
whisoure
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/dondak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od whisoure »

McKozias píše:
jestli je ta kytara zmrsena, tak se muze podelat i z prodejny..kdyz ju nekdo pred tebou mel dva roky a porad drzi a kdyz mas moznost is ji predem prohlednout a vidis ze je v poradku, tak neni co ztratit
přesně tak, de o to, že už koupenej nástroj při dalším prodeji nutně ztrácí na ceně aniž by s nim něco bylo, proto můžeš v bazíku koupit dobrý kytary za dobrý peníze. To jestli nemaj fungl novej lak, to nehraje. A jak už bylo řečeno to aby nástroj byl podělanej nemusí být nutně z druhý ruky ale klidně novej...mluvim z vlastní zkušenosti...i mistři ve Fenderu se někdy utnou.
Fender Am. Deluxe JAZZ 08'|Greco Jap. PRECISION 76´|Fender Am. Deluxe DIMENSION HH V 13'|Breedlove RETRO D/ERe 08'|Squier Affinity TELECASTER 13'|Stamar DREADNOUGHT ?? :D
https://facebook.com/stevensofficialpage
Markbass LITTLE MARK TUBE|Ampeg SVT-212AV|Hartke HD210
GameEs

Příspěvek od GameEs »

Jo, ale my máme ve městě hudebniny. Myslel jsem, že si tady vytipuju pár favoritů, tam si je vyzkouším a podle toho vyberu.

edit. navíc na výrobní vady by snad šla uplatnit záruka ne?
edit2. a hlavně já potřebuju poradit konkrétní typy. říkám kupuju svou první elektriku, prostě se v tom nevyznám, rád bych se vyhnul šmejdům a koupil něco s čím se mi bude dobře hrát. Proto píšu sem.
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

GameEs píše:nevyznám, rád bych se vyhnul šmejdům a koupil něco s čím se mi bude dobře hrát. Proto píšu sem.
a prave proto ti doprocujeme bazar..kdyz reknu s nadsazkou (ikdzy ani moc ne) tak v obchode koupis kytaru za 5k, ktere tim hnedka cene klesne na 3...a na bazaru koupis neco za 5k, ale porizovaci cena byla treba 7 nebo 8k...co myslis ze bude lepsi kytara?
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“