Konečně jsem se dostal k napsání tohoto tématu a doufám,že mi trochu pomůžete(případně podpoříte/vyvrátíte některé mé volby).
Rozhodl jsem se,že si pořídím základní věci(nebo prozatím alespoň část věcí) pro nějaké to začátečnické domácí nahrávání. Chtěl bych tvořit instrumentály co se hip hopu týče a tak jsem již před nějakou dobou začal shánět informace o všem možném,zkoušel jsem nějaké programy a tak podobně.Co vlastně očékávám založením tohoto tématu ? Pouze názory, zda to tak fungovat bude či nebude a tak podobně.
Začnu asi základem a tím je zvuková karta:
Po sérii prohledávání různých fór a recenzí jsem se nejspíše rozhodl pro Lexicon ve verzi Alpha http://kytary.cz/lexicon-alpha/HN089202/ ,hlavním lákadlem je pro me nižší cena (i když zase nechci šetřit úplně na všem) a také dodávaný Cubase LE , ve kterém jsem se už docela zorientoval a nedělá mi problém v něm pracovat.Sice jsem slyšel,že má někdy problémy s latencí ale vždy jsem se dočetl, že je to jen otázka driverů a jejich nastavení.
MIDI klávesy:
Hodně lidí doporučuje M-Audio a brouzdáním po netu jsem nakonec skončil pro mě jakožto naprostého hudebního začátečníka na http://kytary.cz/m-audio-keyrig-49/HN095659/ těchto klávesách. Myslím,že do začátku nepotřebuji nic speciálního s miliony knobů (ano samozřejmě zkušený člověk je určitě potřebuje) a podobných piplátek. Myslím a doufám, že co na nich je (pitch-bend atd. ) mi do začátků postačí.
Než skončím tak bych ještě potřeboval vyřešit nebo spíše zodpovědět jeden dotaz. Do budoucna (zda se podaří ve tvorbě) určitě chci zakoupit i studiové monitory (tam bych asi vsadil na značku Behringer), otázkou zůstává zda do Lexiconu zapojím své 2.1 Geniusy, které jsou normálně vedeny do zvukové karty jedním 3,5 mm jackem(repráčky a subwoofer vedeny do ehm no té skřínky kde se koriguje hlasitost,basy a treble). Vím,vím není to nic do studia ale pro mě nemá zatím v tuto chvíli cenu pořizovat ještě pár monitorů. Otázka: Zda budou v Lexiconu fungovat a nebo je nutné mít studiové monitory které zapojím přes cinche.
Budu rád za každý názor,radu,či jen schválení mého výběru ba dokonce i kritice.Možná si to představuji jako hurvínek válku
Asi to není důležité ale aby jste si udělali obrázek tak je mi 20 let a na vše co si hodlám pořídit si vydělávám sám, nechci na něčem přímo šetřit ale zase nevím jak vážné to do budoucna bude s tvorbou.
Snad jsem na nic nezapoměl a budu čekat jest-li se někdo vůbec ozve. Díky a pěkný večer.