Kytara nižší hmotnosti :-)

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
beetle ramone
Kontaktovat uživatele:

Kytara nižší hmotnosti :-)

Příspěvek od beetle ramone »

Zdar,
v poslední době jsem začal mít problémy se zádama a můj LP tomu moc nepomáhá, takže se asi budu muset poohlídnout po nějakém lehčím modelu. Můžete mi nadhodit nějakou inspiraci? Cokoliv co je lehčí než LP :twisted:
Fender Telecaster BTB MIM
Fender Jaugar HH Blacktop
Harley Benton HB 35 Vintage Cherry
Fokus Les Paul
Fender Hellcat Ruby Red
TCE Polytune 2 Noir, Dunlop Cry Baby JC95, Salvation Audio Tonewheel, Keeley Aria, EHX OP AMP Big Muff, MXR M115 Distortion III, MXR EVH Phase 90, MXR Carbon Copy Delay, Salvation Audio Tonewheel Ensemble Chorus
Ego Noise 50W (Soldano Style by Trevor), Marshall 1960A
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

skutecny LP je jedna z nejtezsich kytar... :) pokud je tedy pouzit tezky mahagon.... Ale jsou i ze stredne tezkeho a lehkeho mahagonu - byvaji i pri takovem objemu dreva lehci nez treba kytary z olse...
Vyraz do obchodu s vahou :)
Hlavne zalezi jak kytara sedne na tele, to LP je takovy neforemny, me strasne tlacily hrany do bricha a pod rukou (zadny vybrani/zkoseni)...
Kytary, trsatka, struny, kabely, komba, repraky, snimace, sroubovaky a hafo ruzneho naradi... :)
beetle ramone
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od beetle ramone »

No... LP mi po všech stránkách vyhovuje... jen tak hmotnost, ale dost se mi líbí strat Hello Kitty :twisted: je to brutálně úchylný a když by se tam nacpal pořádnej snímač, tak to bude asi i slušně hrát...
Fender Telecaster BTB MIM
Fender Jaugar HH Blacktop
Harley Benton HB 35 Vintage Cherry
Fokus Les Paul
Fender Hellcat Ruby Red
TCE Polytune 2 Noir, Dunlop Cry Baby JC95, Salvation Audio Tonewheel, Keeley Aria, EHX OP AMP Big Muff, MXR M115 Distortion III, MXR EVH Phase 90, MXR Carbon Copy Delay, Salvation Audio Tonewheel Ensemble Chorus
Ego Noise 50W (Soldano Style by Trevor), Marshall 1960A
Braniik
Rádce

Příspěvek od Braniik »

Pokial by si trval na LP, tak ma napadlo, ze Epiphone Studio Gothic je tensi a aj podstatne lahsi (v porovnani s Epiphone Studio, Standard..)
Chapman ML1 Standard Modern, Squier Classic Vibe Stratocaster '50s, --> Michalík Wah/Volume, Boss IR-2, TC Pipeline Tremolo, TC Alter Ego v2, Fender Marine Layer Reverb --> Yamaha THR 10
majkie

Příspěvek od majkie »

a co nejake to moderni lp (nevim jak se tomu tvaru spravne rika, proste takove to tenci tvarovane lp) co dela treba cort ? treba zenox serii ?
Bach LP, KUSTOM Dart 10, 40 W trandak, Zoom g2.1u, Ernie Ball 13, Tortex 0.88

Sláva veškeré hudbě vznikající severně od Kodaně :)
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

já osobně bych doporučil SG, ty jsou hodně lehké (pokud jsou udělané tak jak mají být)
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Bezvýznamný

Příspěvek od Bezvýznamný »

A co takhle nějaký speciální pás? Viděl jsem kytarový pás pro lidi co maj potíže se zádama a nebo maj těžký nástroje... měl jeden menší popruh navíc speciálně udělanej tak aby se váha kytary rovnoměrně rozložila na obě ramena.. a kupodivu v tom člověk ani nevypadal příliš jako debil:-)
Squire by Fender Fat Telecaster, Cort Earth 70NS, VOX Valvetronix AD15VT, RotoReds 011, D´Addario Prosphor Bronze 011, trsátka dumlop Tortex 0.50 mm a Big Stubby 1.0 mm.
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

nedávno to začali vyrábět Planetwaves,l taky řešení
Graywolf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Graywolf »

kdesi sem zahlídl i nějaký hodně tenký ibanezy.. a když říkám hodně tak opravdu hodně tenký :)
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

Ibanez nemusi byt tenka, klasicka mahagonova RG321 je hodne lehka na to jak ma velky telo s minimem dutin - je tam pouzita lehci svetlejsi odruda mahagonu.
Ta velka Ibanez je dokonce lehci nez co jsem mel olsovou kytaru, ktera mela jeste k tomu mensi telo a vic dutin.
Staci kouknout na neco z lehciho mahagonu, nebo lehkyho bahenniho jasanu...
Kdysi jsem mel korejsky mahagonovy LP (Studio), a taky byla lehka, ackoliv velikostne odpovidala predloze - taky lehci svetly mahagon...
Urcite neco najdes
Kytary, trsatka, struny, kabely, komba, repraky, snimace, sroubovaky a hafo ruzneho naradi... :)
pajos

Příspěvek od pajos »

Smrťokvítek píše:strat ? :D

a třeba asi toto http://eshop.kytary.cz/yamaha-elektrick ... Yamaha:2:0
Tahle Yamaha je opravdu lehká. když jsem jí měl v ruce, vypadala dost lacině a plastově, ale po zapojení neměla vůbec špatnej zvuk. Takže co se týče váhy tak OK, ale zvukově si musíš poradit sám.
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

podle mě je nesmysl doporučovat strat, když má LP a líbí se mu zvuk LP...já bych byl hlavně pro SG, který není zvukem tak daleko.) v některejch ohledech se mi i líbí zvukově víc :?:
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Maples píše:podle mě je nesmysl doporučovat strat, když má LP a líbí se mu zvuk LP...já bych byl hlavně pro SG, který není zvukem tak daleko.) v některejch ohledech se mi i líbí zvukově víc :?:
divim se že si nedoporučil PRS a MESSSSSSU :D

Sorry jen blbej vtip neber to osobně :wink:
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

to, že PRS zbožňuju neznamená že je budu doporučovat jako kytaru místo LP.) zvukově je někde hodně jinde...a cenově taky, takže by to byla blbost!
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Maples píše:to, že PRS zbožňuju neznamená že je budu doporučovat jako kytaru místo LP.) zvukově je někde hodně jinde...a cenově taky, takže by to byla blbost!
Sorry to byl jen blbej vtip :idea:
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
Ragnar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ragnar »

Hele ten studio gothic hraje docela dobre, a hlavně je oproti ostatním LP fakt podstatně lehčí... pokud bys chtěl zůstat u LP popřemejšlej o něm....
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

popřípadě ten model LP standart faded (je to standart, žejo?)
impact

Příspěvek od impact »

Parker Fly, kupodivu je teď jedna tady v bazaru

http://www.hudebnibazar.cz/index.php?ka ... on=&ins=10
Practice doesn't make perfect. Practice makes permanent.

Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

Dark Axel píše:popřípadě ten model LP standart faded (je to standart, žejo?)
jo jenže ten dělá jen orig Gibson..je to ten vydlabanej, že jo?.)
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“