http://www.precious-forever.com/wp-cont ... -rig-4.png
na obrazku je tapedeck v racku.
dostanes ho tam tlacitkem PRE s obrazkem kazety (zhruba pod napisem Limit nahore)
prepinac PLAY prepni na AT OUTPUT
pod nim jsou 3 tlacitka. prostrednim otevres soubor (tu mp3 napriklad)
pak uz jen zmacnes PLAY (to je stejny, jako u kazetaku)
Naposledy upravil(a) Paris dne 2.11.2010 8:28, celkem upraveno 1 x.
zkus to proste pustit, ale myslim, ze ne. GR (potazmo ASIO4ALL) si zvukovku vezme pro sebe a jinymu programu ji nepusti. asi by se to dalo softwarove resit, ale jen by to zhorsilo situaci s latenci....
ja mam na tohle (hlavne teda na jiny veci) v pocitaci 3 zvukovy karty.
Elmaker píše:Jeste mam jeden dotaz, jde neůjak povolit abych slysel jiny zvuky? napr guitar pro, youtube atd
Většina zvukovek nepodporuje multi-clienta, tzn. dokáže (spolehlivě) pracovat jen s jedním programem. Optimální je mít třeba interní zvukovku na přehrávání videí z YT a externí na hraní.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
Ja jedu pres NB takze vic zvukovek to asi nepobere:D......zkousel jsem si pohrat s tema samplama... ono kdyz to dam uplne na minimum tak to snima lip a lip ted to mam na 100 samplu vytizeni CPU 28%... je nejaky idealni nastaveni tech samplu? pomerove
Zdravím,
pořídil jsem si Guitar Rig 4 společně se zvukovou kartou GR mobile, ale mám problém. Občas se mi stane (asi tak 1 za 3 min ), že mi vypadne zvuk asi na 2s a indikace zatížení processoru během toho zahlásí CPU OFF. Nezáleží na tom, jestli mám připojenou kytaru nebo jen pustím mp3 v Tapedecku, stále se to chová stejně. Jinak všechno funguje normálně.
Nevíte, kde může být problém?
Kartu používám s notebookem s Win7 Professional 64bit.
"92% of teens have moved onto rap or hip hop. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature"!
problem muze byt temer kdekoliv.
- nejdriv zkus jiny kabel (jestli mas), pripadne jiny USB port.
- aktualizuj ovladace GR Mobile.
- aktualizuj GR4 na posledni verzi.
- jestli to neprestane, stahni si Process Explorer od Sysinternals, dej si ho vedle GR tak, abys na nej videl (na kolonku CPU)... a zkus odhalit aplikaci, ktera ti v tom intervalu zere procesor. obcas to delaji nejake komunikacni programy, sprava sitovych disku, antiviry, updatovaci utility ... a tak...
... dalsi veci zkusime vymyslet pozdeji, jestli neco z tohodle nezabere.
Kabel je úplně novej, takže v tom bych problém neviděl, ale každopádně zkusím jinej. USB porty jsem zkoušel už skoro všechny (bez výsledku). Ovladače GR Mobile mám poslední z ofic. stránek stejně jako aktualizaci GR4.
Zkusím stáhnout ten Process Explorer a dám vědět. Každopádně dík za odpověď
"92% of teens have moved onto rap or hip hop. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature"!
jeste drobnost: ono je taky mozny, ze ten procesor proste chvilema nestiha pri 192kHz/24bit. zkus vypnout CPU HI, a prepnout ten GR MOBILE na 16bit a 48kHz (nebo 44,1kHz), uvidis, co to udela...
No já to mám právě přeplý na 44,1kHz, ale nevím, jak se to dá přepnout na 16bit (to jsem v nastavení nenašel)... A CPU HI taky vypnuto permanentně...
Jinak jsem teď zkoušel pozorovat ty procesy... Seřadil jsem se to podle CPU a pozoroval jsem, co v tom okamžiku zrovna skočilo před GR... Jednou tam bylo Hardware Interrupts a jednou Deferred Procedure Calls (DPCs), ale jinak jsem z toho moc chytrej nebyl...
kdyz vyvolas system information (CTRL+I), je tam i historie toho, co se delo. kdyby slo neco pred GR, melo by to tam byt videt. zaroven uvidis, jestli GR "sahnul na strop" ve ten ktery okamzik. jestli tam bude jen GR sam, bude se muset asi pockat na dalsi update Driveru GR mobile nebo update GR.
da se ten GR mobile pouzit i v jiny aplikaci? resp.. dela to taky, kdyz bys to dal jako VST plugin do cubase a hral pres to takhle? a udela to i cubase bez GR, kdyz neco pustis? pripadne, kdyz zkusis jiny VST plugin na kytaru, nez GR?
Naposledy upravil(a) Paris dne 10.11.2010 22:13, celkem upraveno 1 x.
No můžu ještě teda zítra vyzkoušet Cubase... Ale zkoušel jsem si GR přepnout na intergrovanou zvukovku a pustit přes ni mp3 a funguje to bez problémů... Taky mě napadlo vyzkoušet jinej systém (třeba XP 32bit) nebo jinej PC, ale to už bude na dýl...
me to (teda ne "to", ale neco podobnyho a mene casto) dela i 32bit XP. doposud sem to prisuzoval externi USB zvukovce, protoze s interni PCI to nedelalo. (mam tedy nejasne podezreni, ze to drhne nekde v USB (zvlast, kdyz k tomu mam pripojeny kdeco). ale abych sel po driverech jednotlivejch USB elementu, na to sem byl zatim linej....)
jo ... a dela to jen na nekterych pocitacich. kdyz vezmu zvukovku a kytaru jinam, vetsinou to funguje bez problemu...
Ahoj, zkousim pripojit kytaru ke zvukove karte ktera ma pouze vstup a vystup....ktaru pichnu do mikrofonu a snazim se ve vlastnostech zaznamu nastavim line-in jako default ale nabidku line-in tam nemam. Da se tam nejak doplnit?