Za jak dlouho se vám sjely pražce?
Pravidla fóra
Re: Za jak dlouho se vám sjely pražce?
Hondo II z druhé ruky, hrané asi 25 let, pražce mělo úplně placaté těsně nad dřevem, drnčelo to všude. Přepražcováno drátem od Bacha, slušně tvrdý.
Na Squier Affinity po 8 letech snesitelné plošky pod tenkými strunami, nejvíc H.
V Aleximu prodávají buď levnější drát - blatíčko, nebo dražší Gotoh - hódně tvrdý.
Na Squier Affinity po 8 letech snesitelné plošky pod tenkými strunami, nejvíc H.
V Aleximu prodávají buď levnější drát - blatíčko, nebo dražší Gotoh - hódně tvrdý.
Jakže ???Kinx píše:donedavna jsem nevedel ze s tim ma co docineni i sklon krku (nastaveni tahla), a ja porad proc mam na kazde kytare do roka vyjete prvni tri prazce![]()
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
hranatý pražce?Gobak píše:Gibson SG special '96, nevím, kolik lidí ho mělo přede mnou, ale pražce jsou stále jako nové... protože jsou tam ty hranaté, soudím, že je přede mnou nikdo neměnil.
ec401vfsh1sh4ns2jcm2000dsl401lpstd2dp155sc2sg1bksh8ehxmmwtb490r498tod2jh1xt2exl110m80
logo na hlavě nástroje nedělá žádnej zvuk
-
arcilucifer
asi ma na mysli, ten prurez prazce, kterej pusobi tim dojmem. hrany jsou samozrejme zaobleny.shmootik píše:hranatý pražce?Gobak píše:Gibson SG special '96, nevím, kolik lidí ho mělo přede mnou, ale pražce jsou stále jako nové... protože jsou tam ty hranaté, soudím, že je přede mnou nikdo neměnil.
nevíte někdo co to je za novou módu dělat pražce zvrchu placatý? viděl jsem to na gibsonech a dneska i na schecterech v music-city. mám na mysli to co vypadá jako stav průřezu pražce po přebroušení než se recrownne zase do kulata. geometricky řečeno válcová plocha s osou rovnoběžnou s osu krku místo části anuloidu.
ec401vfsh1sh4ns2jcm2000dsl401lpstd2dp155sc2sg1bksh8ehxmmwtb490r498tod2jh1xt2exl110m80
Když je pražec zakulacený, a o nějakou setinku se ošoupe, tak je to hned poznat, protože ta ploška se prozradí.. ale když je placatý už z počátku, tak se to pozná až při větším opotřebovaání 
(pokud to samozřejmě člověk co měsíc nečekuje šuplerou..)
(pokud to samozřejmě člověk co měsíc nečekuje šuplerou..)
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
Shmootik: jo to je přesně to, o čem mluvím. Prostě hranatý
. (samozřejmě mají kulaté hrany, ale není to klasický půlkruh). Nevím jak dlouho to Gibson dělá, ale mám to na kytaře z '96.

Gibson SG Special '96, Marshall JCM 2000 TSL 601+homemade box 1x12", Dunlop, EHX, Boss, Line6, Ibanez...
Hele a takhle jako je to na týhle fotce, já mám sjetý pražce na dvouletým GibsonoviGobak píše:Shmootik: jo to je přesně to, o čem mluvím. Prostě hranatý. (samozřejmě mají kulaté hrany, ale není to klasický půlkruh). Nevím jak dlouho to Gibson dělá, ale mám to na kytaře z '96.
Gibson SG-SFWCH
kombo: Roland Cube
Boss LS2, Boss AC3,Blackstar HT Dual,
Digitech Multi Chorus, EHX - Freeze Retainer,Morpheus Capo
Vysílačka: Line 6 Relay g30
kombo: Roland Cube
Boss LS2, Boss AC3,Blackstar HT Dual,
Digitech Multi Chorus, EHX - Freeze Retainer,Morpheus Capo
Vysílačka: Line 6 Relay g30
po dnešnim vejletě pro struny musim zpochybnit svuj předchozí přízpěvek. ty konkrétní kusy na kterejch jsem to minule viděl tam už sice nebyly, ale bez průzkumu pohmatem, bych u většiny přítomnejch gibsonů, fakt řek že tam je placka přes celej pražec... po ošahání jsou ty pražce normálně zaoblený, maj sice takovej placatější průžez, ale nic v tom smyslu co jsem psal minule. světlo a odlesky na kulatym povrchu jsou zřejmě zákeřnější než jsem předpokládal.