Za jak dlouho se vám sjely pražce?

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
kmensik
Rádce

Re: Za jak dlouho se vám sjely pražce?

Příspěvek od kmensik »

Hondo II z druhé ruky, hrané asi 25 let, pražce mělo úplně placaté těsně nad dřevem, drnčelo to všude. Přepražcováno drátem od Bacha, slušně tvrdý.
Na Squier Affinity po 8 letech snesitelné plošky pod tenkými strunami, nejvíc H.
V Aleximu prodávají buď levnější drát - blatíčko, nebo dražší Gotoh - hódně tvrdý.
shoooter

Příspěvek od shoooter »

Kinx píše:donedavna jsem nevedel ze s tim ma co docineni i sklon krku (nastaveni tahla), a ja porad proc mam na kazde kytare do roka vyjete prvni tri prazce :)
Jakže ???
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
shmootik

Příspěvek od shmootik »

Gobak píše:Gibson SG special '96, nevím, kolik lidí ho mělo přede mnou, ale pražce jsou stále jako nové... protože jsou tam ty hranaté, soudím, že je přede mnou nikdo neměnil.
hranatý pražce? :shock:
ec401vfsh1sh4ns2jcm2000dsl401lpstd2dp155sc2sg1bksh8ehxmmwtb490r498tod2jh1xt2exl110m80
logo na hlavě nástroje nedělá žádnej zvuk
arcilucifer

Příspěvek od arcilucifer »

shmootik píše:
Gobak píše:Gibson SG special '96, nevím, kolik lidí ho mělo přede mnou, ale pražce jsou stále jako nové... protože jsou tam ty hranaté, soudím, že je přede mnou nikdo neměnil.
hranatý pražce? :shock:
asi ma na mysli, ten prurez prazce, kterej pusobi tim dojmem. hrany jsou samozrejme zaobleny.
shmootik

Příspěvek od shmootik »

nevíte někdo co to je za novou módu dělat pražce zvrchu placatý? viděl jsem to na gibsonech a dneska i na schecterech v music-city. mám na mysli to co vypadá jako stav průřezu pražce po přebroušení než se recrownne zase do kulata. geometricky řečeno válcová plocha s osou rovnoběžnou s osu krku místo části anuloidu.
ec401vfsh1sh4ns2jcm2000dsl401lpstd2dp155sc2sg1bksh8ehxmmwtb490r498tod2jh1xt2exl110m80
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Hádal bych to na lenost a šlendryján :wink:
mtmccox
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mtmccox »

Když je pražec zakulacený, a o nějakou setinku se ošoupe, tak je to hned poznat, protože ta ploška se prozradí.. ale když je placatý už z počátku, tak se to pozná až při větším opotřebovaání :)
(pokud to samozřejmě člověk co měsíc nečekuje šuplerou..)
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
Gobak

Příspěvek od Gobak »

Shmootik: jo to je přesně to, o čem mluvím. Prostě hranatý :D. (samozřejmě mají kulaté hrany, ale není to klasický půlkruh). Nevím jak dlouho to Gibson dělá, ale mám to na kytaře z '96.
Obrázek
Gibson SG Special '96, Marshall JCM 2000 TSL 601+homemade box 1x12", Dunlop, EHX, Boss, Line6, Ibanez...
Buldokill

Příspěvek od Buldokill »

Gobak píše:Shmootik: jo to je přesně to, o čem mluvím. Prostě hranatý :D. (samozřejmě mají kulaté hrany, ale není to klasický půlkruh). Nevím jak dlouho to Gibson dělá, ale mám to na kytaře z '96.
Obrázek
Hele a takhle jako je to na týhle fotce, já mám sjetý pražce na dvouletým Gibsonovi
Gibson SG-SFWCH

kombo: Roland Cube

Boss LS2, Boss AC3,Blackstar HT Dual,
Digitech Multi Chorus, EHX - Freeze Retainer,Morpheus Capo
Vysílačka: Line 6 Relay g30
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

To je opotřebení :wink:
shmootik

Příspěvek od shmootik »

po dnešnim vejletě pro struny musim zpochybnit svuj předchozí přízpěvek. ty konkrétní kusy na kterejch jsem to minule viděl tam už sice nebyly, ale bez průzkumu pohmatem, bych u většiny přítomnejch gibsonů, fakt řek že tam je placka přes celej pražec... po ošahání jsou ty pražce normálně zaoblený, maj sice takovej placatější průžez, ale nic v tom smyslu co jsem psal minule. světlo a odlesky na kulatym povrchu jsou zřejmě zákeřnější než jsem předpokládal.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“