E-Wawe DG-50

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

E-Wawe DG-50

Příspěvek od jakub.kubaaa »

Zdravim,

narazil jsem na tenhle zesilovač, nemáte s tim někdo zkušenost? O tý značce jsem tady vůbec nic nenašel, a za tu cenu to vypadá moc pěkně. Hlavně ten průhledný předek se mi líbí :twisted:
Tak by mě zajímalo jak to asi hraje?

http://kytary.cz/e-wave-dg-50rh/HN110837/
"Nezáleží na co hrajete ani přes co hrajete, ale jak hrajete" R. Hladík
Obrázek
JohnyWM

Re: E-Wawe DG-50

Příspěvek od JohnyWM »

Low-end, china, nikdo stím aztím pořádně nemá zkušenosti, možná Nero
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

jakub.kubaaa píše:Tak by mě zajímalo jak to asi hraje...
mozna by to slo poznat podle toho, jaky oblicej udela pan Vrana ;)
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakub.kubaaa »

Paris píše:
jakub.kubaaa píše:Tak by mě zajímalo jak to asi hraje...
mozna by to slo poznat podle toho, jaky oblicej udela pan Vrana ;)
Noo musim se přiznat, že tomu nějak nerozumim jak to myslíš :roll:
"Nezáleží na co hrajete ani přes co hrajete, ale jak hrajete" R. Hladík
Obrázek
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

jakub.kubaaa píše:Noo musim se přiznat, že tomu nějak nerozumim jak to myslíš :roll:
http://www.youtube.com/user/kytaryczsho ... RMGdyUOSpw
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Hrál jsem na 30W kombo verzi a moc mě nezaujala - čistý zvuk byl (jestli si to správně vybavuji) opravdu pěkný, ale zkreslený byl uprskaný a nezajímavý.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Mam to 30W kombo a vicemene souhlasim s Bummerem... neni to teda uplne cerne, cisty kanal je OK, zkresleni ma malo stredu a navic ma nizsi hlasitost nez clean (pri nastaveni mensiho gainu), takze ho moc nepouzivam (stejne jsem spis zvykly na jednokanal + overdrive). Zvuk se vylepsil vymenou repraku za C80 Classic Lead. Ale podruhy bych si to asi nekoupil, to uz radeji nejaky bazarovy Peavey.... :(
Hraju výhradně na šrot.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Je to samozřejmě čínský low-end, ale patří to k tomu lepšímu, co do této kategorie spadá. Pokud si člověk položí otázku, jestli nové E-Wave nebo bazarový kus značky XY, tak pravděpodobně vyhraje bazarový kus. Na druhou stranu, když se kouknete, co za tyhle prachy jde koupit nové, tak se to zas tak neztrácí. Čistý zvuk nabízí vcelku solidní základ, zkreslení sice nic moc, ale to je jen u málo lamp této cenové kategorie.

Jo a ještě poznámka - doufám, že neočekáváte super zvuk s těma stock lampama. Pokud je vyměníte, posune se to znatelně dál. Podobně jako u výměny repro.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

No tak výměna lamp a repra je další investice v řádech stovek a tisíců korun. A to už pak člověk může pořídit zas o něco lepší aparát, kde by třeba alespoň pro začátek nic měnit nemusel.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

No jo, ale řekni mi o lampě do 15k (nový kus), kde budeš mít od začátku skvělé lampy a slušné repro. Takové budeš hledat dost těžko... U low-end lamp se prostě s tímhle musí počítat. Respektive musí se s tím počítat, pokud z nich člověk chce dostat maximum.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Nero píše:No jo, ale řekni mi o lampě do 15k (nový kus), kde budeš mít od začátku skvělé lampy a slušné repro. Takové budeš hledat dost těžko... U low-end lamp se prostě s tímhle musí počítat. Respektive musí se s tím počítat, pokud z nich člověk chce dostat maximum.
No tak třeba ta moje. :D

Repro sice stejně časem vyměním, ale jak jsem si předtím stěžoval, tak teď už si nestěžuju, protože repro se zřejmě zahrálo a zvuk i hlasitost je naprosto v pořádku.

A lampy měnit nepotřebují - nelupou a šum je v normě.

Ale je pravda, že tady jsme na hranici 15k a řeč je o kombu skoro dvakrát levnějším. I tak bych si ale nekupoval kombo, u kterého nevím, jestli se zvuk po našetření a přelampování skutečně tak brutálně zlepší.

Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Jasný, že u té hranice 15k se to začne lámat a pár vlaštovek se najde, ale tady se bavíme o cenách kolem +/- 10, kde to je fakt nereálné. Stock lampy nejsou žádný zázrak a pokud chce z lampáče člověk tahat kvalití zvuk, tak je třeba mít kvalitní elektronky. O tom se přece nemusíme dohadovat. U repra platí totéž...

Low-end elektronky se neprojevují jen tím, že by lupaly nebo šuměly. Je to poznat i na tom, že zvuk postrádá to "ono". Právě proto stoí za to zvážit výměnu i bez toho, aby se projevovaly nějaké explicitní nedostatky.

PetrPeter 1975 - 2008
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Bummer píše: A lampy měnit nepotřebují - nelupou a šum je v normě.
Zkus si je vyměnit. Třeba budeš dost příjemně překvapenej. Nějak jsem tak dospěl k závěru, že lampy je potřeba v novém kombu vyměnit vždy. Ale uznávám, že jsem zatím nehrál na kombo od 50ti výš. Tam to třeba nebude potřeba. :wink:
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Jester píše:
Bummer píše: A lampy měnit nepotřebují - nelupou a šum je v normě.
Zkus si je vyměnit. Třeba budeš dost příjemně překvapenej. Nějak jsem tak dospěl k závěru, že lampy je potřeba v novém kombu vyměnit vždy. Ale uznávám, že jsem zatím nehrál na kombo od 50ti výš. Tam to třeba nebude potřeba. :wink:
Víš - máš možná pravdu. Oba máte. Tyhle lampy třeba nehrají tak, jak by mohly nějaké lepší. Jenže já jsem z toho komba a jeho zvuku ještě pořád po takové době děsně nadšenej a radši tedy počkám, až mě to přejde, abych se měl na co těšit. :)

Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Dobrá strategie, nadšení z aparátu se rozloží do delší doby - hezky si to vymyslel :mrgreen:

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“