Fender Stratocaster versus Gibson Les paul
Pravidla fóra
- freelancer02
no já mám doma Les Paula a nemůžu si stěžovat. chtěl jsem si pořídit strata, tak jsem vyrazil do obchodu.... za celý den mi prošlo rukou asi 5 kytar(od 5000 do asi 18000Kč), ale prostě mě to neoslovilo. Jsem rozmazlenej z krásnýho zvuku humbuckerů, takovej plnej tón a když se zkreslí tak pěkně silnej. Neumím si představit kytaru že bych měl mít bez humbuckeru. Taky si nedokážu Erica Claptona představit s humbuckerem. Je to každýho volba.
Epiphone LP Custom, Marshall DSL40 + nějaké blbosti kolem
no ale eric třeba hrál na LPfreelancer02 píše:no já mám doma Les Paula a nemůžu si stěžovat. chtěl jsem si pořídit strata, tak jsem vyrazil do obchodu.... za celý den mi prošlo rukou asi 5 kytar(od 5000 do asi 18000Kč), ale prostě mě to neoslovilo. Jsem rozmazlenej z krásnýho zvuku humbuckerů, takovej plnej tón a když se zkreslí tak pěkně silnej. Neumím si představit kytaru že bych měl mít bez humbuckeru. Taky si nedokážu Erica Claptona představit s humbuckerem. Je to každýho volba.
Engl Thunder 50, Ibanez RG 570+Tone ZOne a Paf Pro,Fender 57 ressuie + zamikací schallery , MXR micro ampJim Dunlop Cry Baby 535,BOSS Tu2,CH-1, DD-3, BCB-60, Kabely Monster rock, vysílačka AKG . http://www.benefit-rock.com http://www.brix-rock.cz/
- Trao
- last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
- Kontaktovat uživatele:
Takže z toho vyvodíme závěr pro každého spokojeného kytaristu...
Dokud nebudeš mít Gibson LP, Fender Stratocaster, PRS a nějakýho pořádnýho superstrata tak je nemůžeš srovnávat!
A až je budeš mít, tak už se na nás stejně vykašleš, protože ti budem ukradený...
Maples: to nebylo na tebe, bylo to myšleno univerzálně a pro všechny
Dokud nebudeš mít Gibson LP, Fender Stratocaster, PRS a nějakýho pořádnýho superstrata tak je nemůžeš srovnávat!
A až je budeš mít, tak už se na nás stejně vykašleš, protože ti budem ukradený...
Maples: to nebylo na tebe, bylo to myšleno univerzálně a pro všechny
Die Hard or Die Home
- freelancer02
nevyvracím, ale kdykoli jsem ho viděl na živo tak strat(3xsingl). no jo. Nejspíš když hrál s Cream tak ho asi používal, máš pravduVeth píše:no ale eric třeba hrál na LPfreelancer02 píše:no já mám doma Les Paula a nemůžu si stěžovat. chtěl jsem si pořídit strata, tak jsem vyrazil do obchodu.... za celý den mi prošlo rukou asi 5 kytar(od 5000 do asi 18000Kč), ale prostě mě to neoslovilo. Jsem rozmazlenej z krásnýho zvuku humbuckerů, takovej plnej tón a když se zkreslí tak pěkně silnej. Neumím si představit kytaru že bych měl mít bez humbuckeru. Taky si nedokážu Erica Claptona představit s humbuckerem. Je to každýho volba.
Epiphone LP Custom, Marshall DSL40 + nějaké blbosti kolem
no lp používal jako jednu z mnoha kytar a to hlavně u bluesbrakersfreelancer02 píše:nevyvracím, ale kdykoli jsem ho viděl na živo tak strat(3xsingl). no jo. Nejspíš když hrál s Cream tak ho asi používal, máš pravduVeth píše:no ale eric třeba hrál na LPfreelancer02 píše:no já mám doma Les Paula a nemůžu si stěžovat. chtěl jsem si pořídit strata, tak jsem vyrazil do obchodu.... za celý den mi prošlo rukou asi 5 kytar(od 5000 do asi 18000Kč), ale prostě mě to neoslovilo. Jsem rozmazlenej z krásnýho zvuku humbuckerů, takovej plnej tón a když se zkreslí tak pěkně silnej. Neumím si představit kytaru že bych měl mít bez humbuckeru. Taky si nedokážu Erica Claptona představit s humbuckerem. Je to každýho volba.
Engl Thunder 50, Ibanez RG 570+Tone ZOne a Paf Pro,Fender 57 ressuie + zamikací schallery , MXR micro ampJim Dunlop Cry Baby 535,BOSS Tu2,CH-1, DD-3, BCB-60, Kabely Monster rock, vysílačka AKG . http://www.benefit-rock.com http://www.brix-rock.cz/
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jste hodně OT kluci
založte o tom topic jinde pokud se chcete o tom přirozeně bavit 
"MOJO" kills modern music...
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
na letošnim veletrhu sem hrál na les paula za 70 tisíc a moc mě to nenadchlo,
vzhled nic extra a zvukově prostě normální kytara
vzhled nic extra a zvukově prostě normální kytara
Fender Y. Malmsteen stratocaster ,Fender standard stratocaster,Cort Earth 200 + SD Woody,Marshall TSL 602,BOSS CS-2, GE-7, NS-2, DOD YJM 308,Digitech Digidelay,VOX Bulldog dist, Kabely Fender Elrctro-volt
- Jens Ludwig
- Odborník
víš jak - kvalitu nástroje nepoznáš během několika minut zkoušení ve veletržní hale... navíc pokud přesně nevíš, co tak extra na tom nástroji máš hledat, tak to v takovým prostředí těžko najdeš....
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
preferuju strata, ale LP zvuk se mi libi stejne... taky jsem to driv resil - a nevyresil, protoze oboji ma neco do sebe a neda se rict, co je lepsi... Pak tu je rozdil v tom, jestli se hraje na humbuckery nebo singly, zkreslene nebo ciste - tj. dalsi typy zvuku... podle me hlavne zalezi na stylu hudby, kterou clovek hraje, aby tam tak kytara sedla. A spatnej zvuk maj stejne jenom spatny kytary 
obecne se mi ale zda, ze vic lidi prechazi ze strata na LP, nez opacne: vypozoroval jsem to u vice kytaristu okolo me: Zacinali s Telecastrem, pak vymenili singl snimac za minihumbucker, potom vymenili telecaster za fat strata, vzali to pres SG a pokud u nej nezustali, hrajou dneska na LP... teda v ramci stylu tvrdsiho rocku
obecne se mi ale zda, ze vic lidi prechazi ze strata na LP, nez opacne: vypozoroval jsem to u vice kytaristu okolo me: Zacinali s Telecastrem, pak vymenili singl snimac za minihumbucker, potom vymenili telecaster za fat strata, vzali to pres SG a pokud u nej nezustali, hrajou dneska na LP... teda v ramci stylu tvrdsiho rocku
Strat
lp kryje nepresnosti prstu, navic celkove mi hra pripadne "snadnejsi", zvukove moc ucesany, chybi ostrost. A jestli ma nekdo pocit ze Strat nemuze byt hutny jak tuna ocele, at si poslechne nahravky Hendrixe /Machine gun, Wo0do0Chile / kickAss rekl by amik. Ja rikam kur*a MAZEC .
pS: na zvuku LP jsem trcel cca 2roky
do doby nez jsem prvne slysel DrivinSouth: ))
/r
lp kryje nepresnosti prstu, navic celkove mi hra pripadne "snadnejsi", zvukove moc ucesany, chybi ostrost. A jestli ma nekdo pocit ze Strat nemuze byt hutny jak tuna ocele, at si poslechne nahravky Hendrixe /Machine gun, Wo0do0Chile / kickAss rekl by amik. Ja rikam kur*a MAZEC .
pS: na zvuku LP jsem trcel cca 2roky
do doby nez jsem prvne slysel DrivinSouth: ))
/r
squier, rivera, srdce
-
bestwick.GT05
- Kontaktovat uživatele:
Někde jsem četl na stránkách jednoho sběratele kytar (je to čech co žije v americe, jestli náhodou máte link na jeho stránky tak ho tu prosím hoďte) článek, kde LP a Strat srovnával. DOcela trefné bylo : když hrajete na Strat a vezmete pak do ruky LP, uchvátí vás mohutný zvuk a drtivé basy, okamžitě strata schováte do futrálu a půjdete vyzkoušet, až jak moc tvrdá hudba se dá vlastně hrát. Ale po čase se možná rozhodnete jen tak z nostalgie vytáhnout strata z kufru a TY VOLE! Zvuk je krásně čistý a cinkavý, a vy se cítíte, jako když opustíte dlouhé manželství s agresivní a do všehokecající potvorou.
Noo tak nějak to bylo, myslím že to je docela trefný. Já osobně mám strata, dnes sem hrál v obchodě na LP od bachu a ANO, naprosto mě uchvátil, ten hmotný a silný ton hambáčů a blabla, myslím že o LP už tu padlo dost řečí. Ale i tak, STRAT is DA BEST! Ale chtěl bych to LP od Bacha
Noo tak nějak to bylo, myslím že to je docela trefný. Já osobně mám strata, dnes sem hrál v obchodě na LP od bachu a ANO, naprosto mě uchvátil, ten hmotný a silný ton hambáčů a blabla, myslím že o LP už tu padlo dost řečí. Ale i tak, STRAT is DA BEST! Ale chtěl bych to LP od Bacha
preferuju Les Paul, měl jsem i strata a některý zvuk je super, ale špatně se mi na něj hrálo. Les Paul je úplně o něčem jiným a ještě líp se hraje na SG. a co se týče univerzálnosti teď jsem se koupil LP BFG a tak zvonivej čistej zvuk jste ještě u LP neslyšeli (P90 u krku) u kobyly burstbucker jako protipól
- MacaFCB
- Kontaktovat uživatele:
čus
ja se přidavam k LP i když fender není zrovna k zahození ale preferujku tvrdé styly

Kytara: Ibanez RG 321MH (prodána za 6,300Kč)
Kombo: VOX AD15VT (jen měsíc starý,prodám jen za 4,000kč)
Ramms+ein 4ever!!!
Kombo: VOX AD15VT (jen měsíc starý,prodám jen za 4,000kč)
Ramms+ein 4ever!!!