Fender Stratocaster versus Gibson Les paul

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...

Který zvuk se vám víc líbí?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

freelancer02

Příspěvek od freelancer02 »

no já mám doma Les Paula a nemůžu si stěžovat. chtěl jsem si pořídit strata, tak jsem vyrazil do obchodu.... za celý den mi prošlo rukou asi 5 kytar(od 5000 do asi 18000Kč), ale prostě mě to neoslovilo. Jsem rozmazlenej z krásnýho zvuku humbuckerů, takovej plnej tón a když se zkreslí tak pěkně silnej. Neumím si představit kytaru že bych měl mít bez humbuckeru. Taky si nedokážu Erica Claptona představit s humbuckerem. Je to každýho volba.
Epiphone LP Custom, Marshall DSL40 + nějaké blbosti kolem
Veth
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Veth »

freelancer02 píše:no já mám doma Les Paula a nemůžu si stěžovat. chtěl jsem si pořídit strata, tak jsem vyrazil do obchodu.... za celý den mi prošlo rukou asi 5 kytar(od 5000 do asi 18000Kč), ale prostě mě to neoslovilo. Jsem rozmazlenej z krásnýho zvuku humbuckerů, takovej plnej tón a když se zkreslí tak pěkně silnej. Neumím si představit kytaru že bych měl mít bez humbuckeru. Taky si nedokážu Erica Claptona představit s humbuckerem. Je to každýho volba.
no ale eric třeba hrál na LP
Engl Thunder 50, Ibanez RG 570+Tone ZOne a Paf Pro,Fender 57 ressuie + zamikací schallery , MXR micro ampJim Dunlop Cry Baby 535,BOSS Tu2,CH-1, DD-3, BCB-60, Kabely Monster rock, vysílačka AKG . http://www.benefit-rock.com http://www.brix-rock.cz/
Trao
last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

Takže z toho vyvodíme závěr pro každého spokojeného kytaristu...

Dokud nebudeš mít Gibson LP, Fender Stratocaster, PRS a nějakýho pořádnýho superstrata tak je nemůžeš srovnávat!

A až je budeš mít, tak už se na nás stejně vykašleš, protože ti budem ukradený...

Maples: to nebylo na tebe, bylo to myšleno univerzálně a pro všechny
Die Hard or Die Home
freelancer02

Příspěvek od freelancer02 »

Veth píše:
freelancer02 píše:no já mám doma Les Paula a nemůžu si stěžovat. chtěl jsem si pořídit strata, tak jsem vyrazil do obchodu.... za celý den mi prošlo rukou asi 5 kytar(od 5000 do asi 18000Kč), ale prostě mě to neoslovilo. Jsem rozmazlenej z krásnýho zvuku humbuckerů, takovej plnej tón a když se zkreslí tak pěkně silnej. Neumím si představit kytaru že bych měl mít bez humbuckeru. Taky si nedokážu Erica Claptona představit s humbuckerem. Je to každýho volba.
nevyvracím, ale kdykoli jsem ho viděl na živo tak strat(3xsingl). no jo. Nejspíš když hrál s Cream tak ho asi používal, máš pravdu :wink:
Epiphone LP Custom, Marshall DSL40 + nějaké blbosti kolem
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

s Cream hrál určitě na SG, nevím jestli i na Strat
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Veth
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Veth »

freelancer02 píše:
Veth píše:
nevyvracím, ale kdykoli jsem ho viděl na živo tak strat(3xsingl). no jo. Nejspíš když hrál s Cream tak ho asi používal, máš pravdu :wink:
no lp používal jako jednu z mnoha kytar a to hlavně u bluesbrakers
Engl Thunder 50, Ibanez RG 570+Tone ZOne a Paf Pro,Fender 57 ressuie + zamikací schallery , MXR micro ampJim Dunlop Cry Baby 535,BOSS Tu2,CH-1, DD-3, BCB-60, Kabely Monster rock, vysílačka AKG . http://www.benefit-rock.com http://www.brix-rock.cz/
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Jste hodně OT kluci :wink: založte o tom topic jinde pokud se chcete o tom přirozeně bavit :wink:
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
punta

Příspěvek od punta »

strat i LP maji neco do sebe
Greeg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Greeg »

na letošnim veletrhu sem hrál na les paula za 70 tisíc a moc mě to nenadchlo,
vzhled nic extra a zvukově prostě normální kytara
Fender Y. Malmsteen stratocaster ,Fender standard stratocaster,Cort Earth 200 + SD Woody,Marshall TSL 602,BOSS CS-2, GE-7, NS-2, DOD YJM 308,Digitech Digidelay,VOX Bulldog dist, Kabely Fender Elrctro-volt
Jens Ludwig
Odborník

Příspěvek od Jens Ludwig »

víš jak - kvalitu nástroje nepoznáš během několika minut zkoušení ve veletržní hale... navíc pokud přesně nevíš, co tak extra na tom nástroji máš hledat, tak to v takovým prostředí těžko najdeš....
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
Katka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Katka »

já mám LP a jsem spokojená..........časem plánuju SG,mají hezký hutný zvuk
Kytara SX GG1-STD-HB Les Paul
Behringer LX 210
trsátka vlastní výroby a 2 George Dennis (žluté a černé)
a taky nějaká ta akustika........
kennedys

Příspěvek od kennedys »

preferuju strata, ale LP zvuk se mi libi stejne... taky jsem to driv resil - a nevyresil, protoze oboji ma neco do sebe a neda se rict, co je lepsi... Pak tu je rozdil v tom, jestli se hraje na humbuckery nebo singly, zkreslene nebo ciste - tj. dalsi typy zvuku... podle me hlavne zalezi na stylu hudby, kterou clovek hraje, aby tam tak kytara sedla. A spatnej zvuk maj stejne jenom spatny kytary :wink:
obecne se mi ale zda, ze vic lidi prechazi ze strata na LP, nez opacne: vypozoroval jsem to u vice kytaristu okolo me: Zacinali s Telecastrem, pak vymenili singl snimac za minihumbucker, potom vymenili telecaster za fat strata, vzali to pres SG a pokud u nej nezustali, hrajou dneska na LP... teda v ramci stylu tvrdsiho rocku :)
raio

Příspěvek od raio »

Strat

lp kryje nepresnosti prstu, navic celkove mi hra pripadne "snadnejsi", zvukove moc ucesany, chybi ostrost. A jestli ma nekdo pocit ze Strat nemuze byt hutny jak tuna ocele, at si poslechne nahravky Hendrixe /Machine gun, Wo0do0Chile / kickAss rekl by amik. Ja rikam kur*a MAZEC .

pS: na zvuku LP jsem trcel cca 2roky
do doby nez jsem prvne slysel DrivinSouth: ))

/r
squier, rivera, srdce
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Já bych určitě jednou chtěl mít alespoň nějakého strata :-)
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
bestwick.GT05
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bestwick.GT05 »

nu vzhledem k tomu že mam strata tak bych ho asi měl zastávat ale mě se strašně líbí LP,chci si ho pořídit...a nechat si jak strata tak LP :P :lol:
RJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RJ »

Někde jsem četl na stránkách jednoho sběratele kytar (je to čech co žije v americe, jestli náhodou máte link na jeho stránky tak ho tu prosím hoďte) článek, kde LP a Strat srovnával. DOcela trefné bylo : když hrajete na Strat a vezmete pak do ruky LP, uchvátí vás mohutný zvuk a drtivé basy, okamžitě strata schováte do futrálu a půjdete vyzkoušet, až jak moc tvrdá hudba se dá vlastně hrát. Ale po čase se možná rozhodnete jen tak z nostalgie vytáhnout strata z kufru a TY VOLE! Zvuk je krásně čistý a cinkavý, a vy se cítíte, jako když opustíte dlouhé manželství s agresivní a do všehokecající potvorou.

Noo tak nějak to bylo, myslím že to je docela trefný. Já osobně mám strata, dnes sem hrál v obchodě na LP od bachu a ANO, naprosto mě uchvátil, ten hmotný a silný ton hambáčů a blabla, myslím že o LP už tu padlo dost řečí. Ale i tak, STRAT is DA BEST! Ale chtěl bych to LP od Bacha :-D
spagr

Příspěvek od spagr »

preferuju Les Paul, měl jsem i strata a některý zvuk je super, ale špatně se mi na něj hrálo. Les Paul je úplně o něčem jiným a ještě líp se hraje na SG. a co se týče univerzálnosti teď jsem se koupil LP BFG a tak zvonivej čistej zvuk jste ještě u LP neslyšeli (P90 u krku) u kobyly burstbucker jako protipól
MacaFCB
Kontaktovat uživatele:

čus

Příspěvek od MacaFCB »

ja se přidavam k LP i když fender není zrovna k zahození ale preferujku tvrdé styly 8) 8)
Kytara: Ibanez RG 321MH (prodána za 6,300Kč)
Kombo: VOX AD15VT (jen měsíc starý,prodám jen za 4,000kč)
Ramms+ein 4ever!!!
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“