Ukulele

Housle, violoncella, kontrabasy, ukulele, mandolíny, ...
Odpovědět
kiki2
Kontaktovat uživatele:

Re: Ukulele

Příspěvek od kiki2 »

LordOfHoovers píše:Takže ten Hohner je dobrá varianta na začátky? Řekněmě, že muj limit je 1500.
Jóó. :roll:
Slyší tóny ukulele svého pána. Je to Lanikai CK-C!
Ale KALA KA-SSTU-TE a koncertní ukulele od Štěpána Ondráka, tak to také není vůbec špatný!
0aja

Příspěvek od 0aja »

kiki2 píše:Mě připadá, že u nás je nějaká komunita utajených ukulelistů, kteří v krámě všechno vykoupí a potom nejsou vidět a hlavně slyšet. :D
Já už s ukulele válčím sám tři roky a přitom v mém okolí, mimo internet, se žádní ukulelisti nevyskytují!
Spíše se mi kytaristi smějí na jakou to hračku a (sr....) vlastně hraju a že na tento nástroj nedám dopustit.
A potom mě napadá, až všichni ti utajení ukulelisté vystoupí u nás z ilegality, to potom bude něco! :D :lol: :D
http://zpevak.rajce.idnes.cz/Ukulele

fajnové tričko :shock: nedá sa niekde zohnat? :lol: :lol: :D
kiki2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kiki2 »

Bohužel, to jsem někde sebral na internetu a už nevím kde... :?
Ale KALA KA-SSTU-TE a koncertní ukulele od Štěpána Ondráka, tak to také není vůbec špatný!
kristynatrochtova

Příspěvek od kristynatrochtova »

Už to tu trochu pokulhává. :-( Tak se pochlubte, co nového umíte zahrát? Já nic, ale snažím se improvizovat :D
kiki2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kiki2 »

kristynatrochtova píše:Už to tu trochu pokulhává. :-( Tak se pochlubte, co nového umíte zahrát? Já nic, ale snažím se improvizovat :D
Je to slabé s časem.
Snažím se připravit něco na YouTube na vybrnkávání prsty, ale nějak není kdy nahrávat. Aranž mám, ale chtělo by to skoro už koledy.
Snažím o nějaké americké uku nebo jazzové dojáky z 20-30 let. Tzn.sehnat akordy na něco, co se mi líbí.
S tím souvisí učení se akordů, které jsou v jazzu hezké v přechodech. Mě vždy na kytaře dělaly problémy, ale na ukulele se dají zvládnout. Případně, když jedu ve vlaku a není co dělat, tak se na tyto písně snažím psát český text. :oops: :D
kiki2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kiki2 »

Mám tu pro začátečníky... :idea:
...vánoční dárek. Dostalo se mi svolení autora, že si můžou stahnout v pdf sešit 53 českých písní pro ukulele na tři akordy.
http://www.uloz.to/6838511/53-pisnicek-sarek-pdf
kiki2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kiki2 »

kiki2 píše:Mám tu pro začátečníky... :idea:
...vánoční dárek. Dostalo se mi svolení autora, že si můžou stahnout v pdf sešit 53 českých písní pro ukulele na tři akordy.
http://www.uloz.to/6838511/53-pisnicek-sarek-pdf
:lol: Jsou tam i koledy! :roll:
D'Ady

Příspěvek od D'Ady »

ahoj lidi, co poviete na Dimavery UK-300 ? (baryton)

ps - stale smejdim po netovych obchodoch a robim si prehlad, ked uz som od vas nedostal nejaku radu :|
SUK
last.fm: last.fm/user/sukcz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

Nevim, jak ukulele... ale basova kytara Dimavery byl sh*t. Imho trosku prisetri...

(teda pokud s tim nechces zatopit... ale rikal jistej clovek, ze prej ten lak smrdi... :D )
Hodně budem někde...
impact

Příspěvek od impact »

0aja píše:Mám takú otázku dajú sa všetky ladičky aj ked tam neni napísané že na ladenie ukulele, iba gytár použit pri ladení ukulele ?
Kup si nějakou chromatickou ladičku, půjde to s ní jednodušeji než s kytarovou. Pro nalezení správných tónů (pokud začínáš a nemáš to ještě "v uchu") taky dost pomůžou online ladičky, který jsou schopný tóny přehrát, viz třeba http://www.get-tuned.com/ukulele_tuner.php
Practice doesn't make perfect. Practice makes permanent.

Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
kristynatrochtova

Příspěvek od kristynatrochtova »

D'Ady píše:ahoj lidi, co poviete na Dimavery UK-300 ? (baryton)
Já bych to hned neodsuzovala jen kvůli značce. Pokud máš v okolí nějaké hudebniny, je lepší to ukulele vyzkoušet tam.
Dude

Příspěvek od Dude »

Zdravim vas ukulelisti,
mam skromny dotaz.Koupil jsem si asi pred dvema mesici sopranove ukulele od Hohneru a zkousime hrat s kamosem s kytarou.Zkousel jsem ze zacatku hrat v D ladeni,protoze jsem si koupil Skolu hry na ukulele od Ondreje Sarka,ale celkem rychle jsem zacal hrat v C ladeni,jelikoz jsem zjistil,ze vetsina tabulatur je v C. Problem nam ted ovsem nastava pri spolecne hre s kytarou,jelikoz nam to nejak nezni :) .Jedine,kdyz kamos na kytare pouzije kapodastr na 4.prazci. Pak se ale dost blbe zpiva.Zda se nam to hrozne vysoko.Muzu pozadat o radu jak hrat spolecne s kytarou,aby nam to znelo?Jsem samouk a hudebni analfabet,tak me prosim kdyztak omluvte za prihlouple dotazy,avsak na netu je o ukulele informaci poskrovnu,proto vyuzivam teto moznosti.Predem moc diky za jakekoli rady. :lol:
vorech6

Příspěvek od vorech6 »

a zkusils dát kapodatrs na 2. pražec uke?(jo vim, že kytarový sou moc velký, ale kapo na banjo je docela dobře použitelný)
Metal vládne světem!Hip Hop nechte dětem!

Kytary: el: Washburn N1NM-Roland Cube 20X
ak: Squier Stratacoustic, Washburn D10SCE12B- Kustom Sienna 16, bazarovka dreadnought(openD)
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Dude píše:Zdravim vas ukulelisti,
mam skromny dotaz.Koupil jsem si asi pred dvema mesici sopranove ukulele od Hohneru a zkousime hrat s kamosem s kytarou.Zkousel jsem ze zacatku hrat v D ladeni,protoze jsem si koupil Skolu hry na ukulele od Ondreje Sarka,ale celkem rychle jsem zacal hrat v C ladeni,jelikoz jsem zjistil,ze vetsina tabulatur je v C. Problem nam ted ovsem nastava pri spolecne hre s kytarou,jelikoz nam to nejak nezni :) .Jedine,kdyz kamos na kytare pouzije kapodastr na 4.prazci. Pak se ale dost blbe zpiva.Zda se nam to hrozne vysoko.Muzu pozadat o radu jak hrat spolecne s kytarou,aby nam to znelo?Jsem samouk a hudebni analfabet,tak me prosim kdyztak omluvte za prihlouple dotazy,avsak na netu je o ukulele informaci poskrovnu,proto vyuzivam teto moznosti.Predem moc diky za jakekoli rady. :lol:
Stačí transponovat. Tzn. hrát vše o X pražců (ergo půltónů) výše nebo níže.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Vocko

Příspěvek od Vocko »

Zdravím. Po nějaké době mam zase dotaz. Dají se pro ukulele použít kytarové rytmy? Platí pro uke údery dolů a nahoru? Kytara má tóny seřazené podle výšky, uke ne, takže nevím.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Klidně používej "kytarové" rytmy, klidně používej údery nahoru i dolů.

Akorát teda poznámka - tóny jsou vždy seřazeny podle výšky, ať je hraješ na čemkoli 8)
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Vocko

Příspěvek od Vocko »

dobré, tak teda struny podle výšky :oops: . A ještě se dozeptám, abych pak mohl všem říkat jak jsem chytrej. Liší se nějak zvukově úder nahoru a dolů?
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Si to vyzkoušej na vlastní ucho :wink:

PetrPeter 1975 - 2008
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Liší se nějak zvukově úder nahoru a dolů?
Zpravidla podle toho, jaký je hráč... :lol: A u mnohých se opravdi liší.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
mtmccox
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mtmccox »

Ve finále to zní stejně, ale v průběhu přejíždění přes struny je samozřejmě jiný zvuk up/down. Zvlášť, když se hraje pomalu, krásně to zvýrazňuje "šťavnatost" :)
(mám na mysli hraní celých akordů, ne jednotlivé tóny)
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
Odpovědět

Zpět na „Smyčcové a další strunné nástroje“