Jóó.LordOfHoovers píše:Takže ten Hohner je dobrá varianta na začátky? Řekněmě, že muj limit je 1500.
Ukulele
Pravidla fóra
Re: Ukulele
Slyší tóny ukulele svého pána. Je to Lanikai CK-C!
Ale KALA KA-SSTU-TE a koncertní ukulele od Štěpána Ondráka, tak to také není vůbec špatný!
Ale KALA KA-SSTU-TE a koncertní ukulele od Štěpána Ondráka, tak to také není vůbec špatný!
kiki2 píše:Mě připadá, že u nás je nějaká komunita utajených ukulelistů, kteří v krámě všechno vykoupí a potom nejsou vidět a hlavně slyšet.![]()
Já už s ukulele válčím sám tři roky a přitom v mém okolí, mimo internet, se žádní ukulelisti nevyskytují!
Spíše se mi kytaristi smějí na jakou to hračku a (sr....) vlastně hraju a že na tento nástroj nedám dopustit.
A potom mě napadá, až všichni ti utajení ukulelisté vystoupí u nás z ilegality, to potom bude něco!![]()
![]()
![]()
http://zpevak.rajce.idnes.cz/Ukulele
fajnové tričko
Bohužel, to jsem někde sebral na internetu a už nevím kde... 
-
kristynatrochtova
Už to tu trochu pokulhává.
Tak se pochlubte, co nového umíte zahrát? Já nic, ale snažím se improvizovat 
Je to slabé s časem.kristynatrochtova píše:Už to tu trochu pokulhává.Tak se pochlubte, co nového umíte zahrát? Já nic, ale snažím se improvizovat
Snažím se připravit něco na YouTube na vybrnkávání prsty, ale nějak není kdy nahrávat. Aranž mám, ale chtělo by to skoro už koledy.
Snažím o nějaké americké uku nebo jazzové dojáky z 20-30 let. Tzn.sehnat akordy na něco, co se mi líbí.
S tím souvisí učení se akordů, které jsou v jazzu hezké v přechodech. Mě vždy na kytaře dělaly problémy, ale na ukulele se dají zvládnout. Případně, když jedu ve vlaku a není co dělat, tak se na tyto písně snažím psát český text.
Mám tu pro začátečníky...
...vánoční dárek. Dostalo se mi svolení autora, že si můžou stahnout v pdf sešit 53 českých písní pro ukulele na tři akordy.
http://www.uloz.to/6838511/53-pisnicek-sarek-pdf
...vánoční dárek. Dostalo se mi svolení autora, že si můžou stahnout v pdf sešit 53 českých písní pro ukulele na tři akordy.
kiki2 píše:Mám tu pro začátečníky...![]()
ahoj lidi, co poviete na Dimavery UK-300 ? (baryton)
ps - stale smejdim po netovych obchodoch a robim si prehlad, ked uz som od vas nedostal nejaku radu
ps - stale smejdim po netovych obchodoch a robim si prehlad, ked uz som od vas nedostal nejaku radu
- SUK
- last.fm: last.fm/user/sukcz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
- Kontaktovat uživatele:
Nevim, jak ukulele... ale basova kytara Dimavery byl sh*t. Imho trosku prisetri...
(teda pokud s tim nechces zatopit... ale rikal jistej clovek, ze prej ten lak smrdi...
)
(teda pokud s tim nechces zatopit... ale rikal jistej clovek, ze prej ten lak smrdi...
Hodně budem někde...
Kup si nějakou chromatickou ladičku, půjde to s ní jednodušeji než s kytarovou. Pro nalezení správných tónů (pokud začínáš a nemáš to ještě "v uchu") taky dost pomůžou online ladičky, který jsou schopný tóny přehrát, viz třeba http://www.get-tuned.com/ukulele_tuner.php0aja píše:Mám takú otázku dajú sa všetky ladičky aj ked tam neni napísané že na ladenie ukulele, iba gytár použit pri ladení ukulele ?
Practice doesn't make perfect. Practice makes permanent.
Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
-
kristynatrochtova
Já bych to hned neodsuzovala jen kvůli značce. Pokud máš v okolí nějaké hudebniny, je lepší to ukulele vyzkoušet tam.D'Ady píše:ahoj lidi, co poviete na Dimavery UK-300 ? (baryton)
Zdravim vas ukulelisti,
mam skromny dotaz.Koupil jsem si asi pred dvema mesici sopranove ukulele od Hohneru a zkousime hrat s kamosem s kytarou.Zkousel jsem ze zacatku hrat v D ladeni,protoze jsem si koupil Skolu hry na ukulele od Ondreje Sarka,ale celkem rychle jsem zacal hrat v C ladeni,jelikoz jsem zjistil,ze vetsina tabulatur je v C. Problem nam ted ovsem nastava pri spolecne hre s kytarou,jelikoz nam to nejak nezni
.Jedine,kdyz kamos na kytare pouzije kapodastr na 4.prazci. Pak se ale dost blbe zpiva.Zda se nam to hrozne vysoko.Muzu pozadat o radu jak hrat spolecne s kytarou,aby nam to znelo?Jsem samouk a hudebni analfabet,tak me prosim kdyztak omluvte za prihlouple dotazy,avsak na netu je o ukulele informaci poskrovnu,proto vyuzivam teto moznosti.Predem moc diky za jakekoli rady. 
mam skromny dotaz.Koupil jsem si asi pred dvema mesici sopranove ukulele od Hohneru a zkousime hrat s kamosem s kytarou.Zkousel jsem ze zacatku hrat v D ladeni,protoze jsem si koupil Skolu hry na ukulele od Ondreje Sarka,ale celkem rychle jsem zacal hrat v C ladeni,jelikoz jsem zjistil,ze vetsina tabulatur je v C. Problem nam ted ovsem nastava pri spolecne hre s kytarou,jelikoz nam to nejak nezni
a zkusils dát kapodatrs na 2. pražec uke?(jo vim, že kytarový sou moc velký, ale kapo na banjo je docela dobře použitelný)
Metal vládne světem!Hip Hop nechte dětem!
Kytary: el: Washburn N1NM-Roland Cube 20X
ak: Squier Stratacoustic, Washburn D10SCE12B- Kustom Sienna 16, bazarovka dreadnought(openD)
Kytary: el: Washburn N1NM-Roland Cube 20X
ak: Squier Stratacoustic, Washburn D10SCE12B- Kustom Sienna 16, bazarovka dreadnought(openD)
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Stačí transponovat. Tzn. hrát vše o X pražců (ergo půltónů) výše nebo níže.Dude píše:Zdravim vas ukulelisti,
mam skromny dotaz.Koupil jsem si asi pred dvema mesici sopranove ukulele od Hohneru a zkousime hrat s kamosem s kytarou.Zkousel jsem ze zacatku hrat v D ladeni,protoze jsem si koupil Skolu hry na ukulele od Ondreje Sarka,ale celkem rychle jsem zacal hrat v C ladeni,jelikoz jsem zjistil,ze vetsina tabulatur je v C. Problem nam ted ovsem nastava pri spolecne hre s kytarou,jelikoz nam to nejak nezni.Jedine,kdyz kamos na kytare pouzije kapodastr na 4.prazci. Pak se ale dost blbe zpiva.Zda se nam to hrozne vysoko.Muzu pozadat o radu jak hrat spolecne s kytarou,aby nam to znelo?Jsem samouk a hudebni analfabet,tak me prosim kdyztak omluvte za prihlouple dotazy,avsak na netu je o ukulele informaci poskrovnu,proto vyuzivam teto moznosti.Predem moc diky za jakekoli rady.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Zdravím. Po nějaké době mam zase dotaz. Dají se pro ukulele použít kytarové rytmy? Platí pro uke údery dolů a nahoru? Kytara má tóny seřazené podle výšky, uke ne, takže nevím.
- Nero
- Rádce
Klidně používej "kytarové" rytmy, klidně používej údery nahoru i dolů.
Akorát teda poznámka - tóny jsou vždy seřazeny podle výšky, ať je hraješ na čemkoli
Akorát teda poznámka - tóny jsou vždy seřazeny podle výšky, ať je hraješ na čemkoli
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
dobré, tak teda struny podle výšky
. A ještě se dozeptám, abych pak mohl všem říkat jak jsem chytrej. Liší se nějak zvukově úder nahoru a dolů?
- Nero
- Rádce
Si to vyzkoušej na vlastní ucho 
PetrPeter 1975 - 2008
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Zpravidla podle toho, jaký je hráč...Liší se nějak zvukově úder nahoru a dolů?
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Ve finále to zní stejně, ale v průběhu přejíždění přes struny je samozřejmě jiný zvuk up/down. Zvlášť, když se hraje pomalu, krásně to zvýrazňuje "šťavnatost"
(mám na mysli hraní celých akordů, ne jednotlivé tóny)
(mám na mysli hraní celých akordů, ne jednotlivé tóny)
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY