Cort Kx5 vs. Cort X6 punk rock kytara
Pravidla fóra
-
XtreMmMmOoOoO
Re: Cort Kx5 vs. Cort X6 punk rock kytara
A ted jeste jedno porovnani... Cort kx5 Fr vs Cort g254-250 .. na ktere lepe zahraju mekky punk rock.. ale kdyz prednastavim kombo tak z toho vytahnu i nejakej metalek.. ?
Guitar ----- Cort G210 barva mystic ice crazer
Amp-------- Crate Flexwave 15 R
Řemen ---- Ibanez cerveny
Trsatka---- Medium Ibanez ,barva metalic silver
Kabel...... RockCable by Warwick
Ladicka.... Marshall
Ladicka.... Marshall
Na metal bude lepší ta kx5, na jemnější zkreslení bude ase lépe znít ta g250. Btw ty squiery nejsou špatné kytary, zrovna u baigera jsem kdysi narazil na jednoho strata HSS bullet serie a hrál neskutečně dobře.
Ibanez S270
Telecaster Adonis
Roland Cube 15x
Kustom Dart 10
Telecaster Adonis
Roland Cube 15x
Kustom Dart 10
Mam cort g260 což je o řadu vyšší než 254 ale nevidim v tom nák velkej rozdíl. S kytarou jsem spokojenej, Hraju na ní rock, punk, hard rock, blues a vše šlape jak má. Má hodně univerzální zvuk a i metal z ní v pohodě vytáhneš.
elektrika: Hamer PRS sunbrust
akustika: Tenson
kombo: Peavey valveking 112, Marshall mg10cd
efekt: Jimi Dunlop Cry baby
-
XtreMmMmOoOoO
takze na te tvoji g260 zahrajes jak sum41 napriklad az po system of a down.. ? asi vemu tu g250 .. akorat se bojim toho tremola.. :/
Ladicka.... Marshall
Ladicka.... Marshall
Ber ji to tremolo je jednozvrat to by melo byt OK.
Vztek, zkreslení.

∞=0

∞=0
-
XtreMmMmOoOoO
takze myslite ze na typ songu napriklad http://www.youtube.com/watch?v=qO-mSLxih-c od sum41 bude lepsi ta g250 ? ... nebo kx5 a nebo pomalejsi song http://www.youtube.com/watch?v=g8z-qP34-1Y ..
Ladicka.... Marshall
Ladicka.... Marshall
Ano g250.XtreMmMmOoOoO píše:takze myslite ze na typ songu napriklad http://www.youtube.com/watch?v=qO-mSLxih-c od sum41 bude lepsi ta g250 ? ... nebo kx5 a nebo pomalejsi song http://www.youtube.com/watch?v=g8z-qP34-1Y ..
Vztek, zkreslení.

∞=0

∞=0
-
XtreMmMmOoOoO
ok moc diky.. 
Ladicka.... Marshall
Ladicka.... Marshall
moc to řešíš:D obě dvě budou ok. Maj totiž u kobylky humbucker, takže na punk a metal ideální.
Rozdíl mezi nima bych viděl v ostatních snímačích.
g250=singl, můžeš si i zahrát blues atd. bude to pěkně cinkat
u kx5 to taky půjde ale zvuk z toho nepoleze jako ze singlů. Je to kytara na tvrdší hudbu
jo a jinak ano na mé kytaře se dá zahrat od sum41 až po SOAD

Rozdíl mezi nima bych viděl v ostatních snímačích.
g250=singl, můžeš si i zahrát blues atd. bude to pěkně cinkat
u kx5 to taky půjde ale zvuk z toho nepoleze jako ze singlů. Je to kytara na tvrdší hudbu
jo a jinak ano na mé kytaře se dá zahrat od sum41 až po SOAD
elektrika: Hamer PRS sunbrust
-
XtreMmMmOoOoO
vemu tu kx5tku bude asi univerzalni to docela kejtra... teda doufam... jeste si ji osaham v hudebninach.. a jak mi padne tak beru.. doufam teda ze to uhraje i ty pomalejsi pisne od sum41 napriklad
.. http://www.youtube.com/watch?v=GEFco8us_QM vsem diky za rady 
Ladicka.... Marshall
Ladicka.... Marshall
Jistě že uhraje všechno, to bude záležet hlavně na tobě.
Chybu určitě neuděláš jen de o to že ten zvuk je o něco drsnější, hutnější nejsou všechny HB stejný ale máš je tam rozepínací tak to bude OK.
Tady by bylo idealní si obě osahat a která ti víc sedne do ruky tu vzít chybu neuděláš ani s jednou.
Chybu určitě neuděláš jen de o to že ten zvuk je o něco drsnější, hutnější nejsou všechny HB stejný ale máš je tam rozepínací tak to bude OK.
Tady by bylo idealní si obě osahat a která ti víc sedne do ruky tu vzít chybu neuděláš ani s jednou.
Vztek, zkreslení.

∞=0

∞=0
podle mě je více univerzální ta g250.Protože HB budeš mít na tvrdší věci a ty singly tomu zase dodají cinkavý zvuk.
Ibanez S270
Telecaster Adonis
Roland Cube 15x
Kustom Dart 10
Telecaster Adonis
Roland Cube 15x
Kustom Dart 10
jestli kx5 má rozepínání, tak to je taky zvuk singlů. Šel bych do ní.. Navíc když se mu líbí
Jak jistě autor ví, tak kytara sama nezkresluje, takže se i na "tvrdou" kytaru to With Me zahrát dá v pohodě... .Záleží na rukou a kombu..
Jak jistě autor ví, tak kytara sama nezkresluje, takže se i na "tvrdou" kytaru to With Me zahrát dá v pohodě... .Záleží na rukou a kombu..
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
CORT KX5 FR
Zdravím, na Vánoce si chci koupit už něco ucházejího tak přemejšlim o CORT KX 5 Floyd Rose. Včera jsem odehrál 1. vystupko na Stagg a po pul hodině to bylo rozlazneý jako prase
, tak jsem si řek že takle to dál nepude. Má někdo tu KX5 FR ?...jestli by moh říct jak hraje, co kvalita a halvně jestli drží ladění...prostě náký info, který se v technickym popisu prodejců už nedočtu...dík
Squier classic Vibe 50's Stratocaster Olympic White HSH /Squier Affinity '04 Stratocaster 3TSB HH / Stagg S200 natural relic / Squier Affinity '99 Stratocaster AW / Cremona Luby / Line 6 Micro Spider / Superlux HD681B
já jsem teda hrál na KX5 a musím říct že za ty prachy perfektní kytara .... má to rozepínatelné snímače, takže univerzálnost jí nechybí a hraje se na to moc dobře ...
Tak já sice nemám KX s FR, ale tu s pevnou kobylkou a ladění drží na jedničku.
Celkově za ty prachy moc pěkná kytara
Celkově za ty prachy moc pěkná kytara
Re: Cort Kx5 / Squier Affinity
Mám 5 klacků a rozhoduju se mezi Squierem Affinity a nebo Cort KX5. Vim, že jsou to uplně jiný kytary - co se týče tremola i snímačů, ale tremolo páku na svym Stagg stratu používám a je to šikovná věc. Nicméně bych se bez ní obešel a co se týče snímačů i přes to, že hraju nákej rock a hard rock a dal jsem si na strata miniham si na pěknej zkreslenej zvuk si při sólovaní i doprovodu potrpim, takže koupit si toho Squiera tak dokoupim zase HB. Obě kytary stojí +-50 kč stejně ( kolem 4500,-) takže kvalitativně by to mělo bejt stejný, ale něco v hlavě mi řiká, že CORT na tom bude líp a tim bych se od Staggu výrazně pohnul a o to mi jde, ale ruce a srdce řiká ber Strata, ta kytara mi přirostal k ruce a i s ní vypadám dobře prostě jí vemu do ruky a hraju.. a kdybych si koupil tu CORTKU tak vim, že bych si pořád řikal, že Strat je Strat a Cort bych zavrhoval i kdyby hrál sebelíp....tak poraďte co z toho - protože jestli jsou na tom kvalitou stejně, tak beru Squier....
Squier classic Vibe 50's Stratocaster Olympic White HSH /Squier Affinity '04 Stratocaster 3TSB HH / Stagg S200 natural relic / Squier Affinity '99 Stratocaster AW / Cremona Luby / Line 6 Micro Spider / Superlux HD681B
Re: Cort Kx5 / Squier Affinity
Cortka je velice praktická kytara.. předpokládám, že si začátečník(omluv mě, mýlim-li se) takže nikdy nevíš jakým směrem se tvá hra bude ubírat. Právě proto je Cortka nejlepší volba.. má to 24 pražců a na cvičení je ta kytara idealní. S rozepínatelnýma snímačema navíc získáš velkou škálu zvuků i když ty snímače stojí za nic. Nic méně když je vyměníš za lepší, máš perfektní kytaru .....ASmith píše:Mám 5 klacků a rozhoduju se mezi Squierem Affinity a nebo Cort KX5. Vim, že jsou to uplně jiný kytary - co se týče tremola i snímačů, ale tremolo páku na svym Stagg stratu používám a je to šikovná věc. Nicméně bych se bez ní obešel a co se týče snímačů i přes to, že hraju nákej rock a hard rock a dal jsem si na strata miniham si na pěknej zkreslenej zvuk si při sólovaní i doprovodu potrpim, takže koupit si toho Squiera tak dokoupim zase HB. Obě kytary stojí +-50 kč stejně ( kolem 4500,-) takže kvalitativně by to mělo bejt stejný, ale něco v hlavě mi řiká, že CORT na tom bude líp a tim bych se od Staggu výrazně pohnul a o to mi jde, ale ruce a srdce řiká ber Strata, ta kytara mi přirostal k ruce a i s ní vypadám dobře prostě jí vemu do ruky a hraju.. a kdybych si koupil tu CORTKU tak vim, že bych si pořád řikal, že Strat je Strat a Cort bych zavrhoval i kdyby hrál sebelíp....tak poraďte co z toho - protože jestli jsou na tom kvalitou stejně, tak beru Squier....
Ne uplně začátečník, ale Hammet taky nejsem
, právě že jsem zase o level výš a Stagg mě s**e...kapelu máme a už i hrajem, takže jakym směrem se ubírám taky vim, zahraju na oboje, ale nevim co se týče kvality... Kx5 asi bude v pohodě, ale jak řikám, Strat je Strat a bral bych ho spíš ale abych se kvalitou pohnul od toho Staggu... Prostě to porovnat..
-
Joe DiMaggio
- Kontaktovat uživatele:
Neberte mě v potaz, budu-li příliš subjektivní, ale na několik Cortek jsem hrál a připadaly mi jakoby strašně "bez duše" či jak to mám nazvat. Prostě jen nástroj k užívání a bez žádnýho citu, možná za to může ta hromada laku co je na těle a na krku (zvlášť u těch KX seriich)..
2001 Ibanez RG550EX (EVO /Ibanez S1/EVO)
2007 Apollo DST-100
2009 akustika Sounder;
Roland Micro-Cube 2W; Gallistrings 0.9 EG Extra Light; Ernie Ball Hybrid; Dunlop Tortex 1.14 mm
2007 Apollo DST-100
2009 akustika Sounder;
Roland Micro-Cube 2W; Gallistrings 0.9 EG Extra Light; Ernie Ball Hybrid; Dunlop Tortex 1.14 mm