Cort Kx5 vs. Cort X6 punk rock kytara

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
XtreMmMmOoOoO

Re: Cort Kx5 vs. Cort X6 punk rock kytara

Příspěvek od XtreMmMmOoOoO »

A ted jeste jedno porovnani... Cort kx5 Fr vs Cort g254-250 .. na ktere lepe zahraju mekky punk rock.. ale kdyz prednastavim kombo tak z toho vytahnu i nejakej metalek.. ?
Guitar ----- Cort G210 barva mystic ice crazer
Amp-------- Crate Flexwave 15 R
Řemen ---- Ibanez cerveny
Trsatka---- Medium Ibanez ,barva metalic silver
Kabel...... RockCable by Warwick
Ladicka.... Marshall
tadeasp
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tadeasp »

Na metal bude lepší ta kx5, na jemnější zkreslení bude ase lépe znít ta g250. Btw ty squiery nejsou špatné kytary, zrovna u baigera jsem kdysi narazil na jednoho strata HSS bullet serie a hrál neskutečně dobře.
Ibanez S270
Telecaster Adonis
Roland Cube 15x
Kustom Dart 10
Milerinho

Příspěvek od Milerinho »

Mam cort g260 což je o řadu vyšší než 254 ale nevidim v tom nák velkej rozdíl. S kytarou jsem spokojenej, Hraju na ní rock, punk, hard rock, blues a vše šlape jak má. Má hodně univerzální zvuk a i metal z ní v pohodě vytáhneš.
elektrika: Hamer PRS sunbrust
akustika: Tenson
kombo: Peavey valveking 112, Marshall mg10cd
efekt: Jimi Dunlop Cry baby
XtreMmMmOoOoO

takze na te tvoji g260 zahrajes jak sum41 napriklad az po system of a down.. ? asi vemu tu g250 .. akorat se bojim toho tremola.. :/
Ladicka.... Marshall
Dante

Příspěvek od Dante »

Ber ji to tremolo je jednozvrat to by melo byt OK.
Vztek, zkreslení.
Obrázek
∞=0
XtreMmMmOoOoO

takze myslite ze na typ songu napriklad http://www.youtube.com/watch?v=qO-mSLxih-c od sum41 bude lepsi ta g250 ? ... nebo kx5 a nebo pomalejsi song http://www.youtube.com/watch?v=g8z-qP34-1Y ..
Ladicka.... Marshall
Dante

Příspěvek od Dante »

XtreMmMmOoOoO píše:takze myslite ze na typ songu napriklad http://www.youtube.com/watch?v=qO-mSLxih-c od sum41 bude lepsi ta g250 ? ... nebo kx5 a nebo pomalejsi song http://www.youtube.com/watch?v=g8z-qP34-1Y ..
Ano g250.
Vztek, zkreslení.
Obrázek
∞=0
XtreMmMmOoOoO

ok moc diky.. :)
Ladicka.... Marshall
Milerinho

Příspěvek od Milerinho »

moc to řešíš:D obě dvě budou ok. Maj totiž u kobylky humbucker, takže na punk a metal ideální.

Rozdíl mezi nima bych viděl v ostatních snímačích.
g250=singl, můžeš si i zahrát blues atd. bude to pěkně cinkat

u kx5 to taky půjde ale zvuk z toho nepoleze jako ze singlů. Je to kytara na tvrdší hudbu

jo a jinak ano na mé kytaře se dá zahrat od sum41 až po SOAD :twisted: :D
elektrika: Hamer PRS sunbrust
akustika: Tenson
kombo: Peavey valveking 112, Marshall mg10cd
efekt: Jimi Dunlop Cry baby
XtreMmMmOoOoO

vemu tu kx5tku bude asi univerzalni to docela kejtra... teda doufam... jeste si ji osaham v hudebninach.. a jak mi padne tak beru.. doufam teda ze to uhraje i ty pomalejsi pisne od sum41 napriklad :( .. http://www.youtube.com/watch?v=GEFco8us_QM vsem diky za rady :)
Ladicka.... Marshall
Dante

Příspěvek od Dante »

Jistě že uhraje všechno, to bude záležet hlavně na tobě. :D
Chybu určitě neuděláš jen de o to že ten zvuk je o něco drsnější, hutnější nejsou všechny HB stejný ale máš je tam rozepínací tak to bude OK.
Tady by bylo idealní si obě osahat a která ti víc sedne do ruky tu vzít chybu neuděláš ani s jednou.
Vztek, zkreslení.
Obrázek
∞=0
tadeasp
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tadeasp »

podle mě je více univerzální ta g250.Protože HB budeš mít na tvrdší věci a ty singly tomu zase dodají cinkavý zvuk.
Ibanez S270
Telecaster Adonis
Roland Cube 15x
Kustom Dart 10
Moleek

Příspěvek od Moleek »

jestli kx5 má rozepínání, tak to je taky zvuk singlů. Šel bych do ní.. Navíc když se mu líbí

Jak jistě autor ví, tak kytara sama nezkresluje, takže se i na "tvrdou" kytaru to With Me zahrát dá v pohodě... .Záleží na rukou a kombu..
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
ASmith

CORT KX5 FR

Příspěvek od ASmith »

Zdravím, na Vánoce si chci koupit už něco ucházejího tak přemejšlim o CORT KX 5 Floyd Rose. Včera jsem odehrál 1. vystupko na Stagg a po pul hodině to bylo rozlazneý jako prase :D, tak jsem si řek že takle to dál nepude. Má někdo tu KX5 FR ?...jestli by moh říct jak hraje, co kvalita a halvně jestli drží ladění...prostě náký info, který se v technickym popisu prodejců už nedočtu...dík
Squier classic Vibe 50's Stratocaster Olympic White HSH /Squier Affinity '04 Stratocaster 3TSB HH / Stagg S200 natural relic / Squier Affinity '99 Stratocaster AW / Cremona Luby / Line 6 Micro Spider / Superlux HD681B
Uncle

Příspěvek od Uncle »

já jsem teda hrál na KX5 a musím říct že za ty prachy perfektní kytara .... má to rozepínatelné snímače, takže univerzálnost jí nechybí a hraje se na to moc dobře ...
NHK

Příspěvek od NHK »

Tak já sice nemám KX s FR, ale tu s pevnou kobylkou a ladění drží na jedničku.
Celkově za ty prachy moc pěkná kytara 8)
ESP LTD EC-401 BK LANEY TI15-112 MONSTER Rock-12
ObrázekObrázekObrázek
ASmith

Re: Cort Kx5 / Squier Affinity

Příspěvek od ASmith »

Mám 5 klacků a rozhoduju se mezi Squierem Affinity a nebo Cort KX5. Vim, že jsou to uplně jiný kytary - co se týče tremola i snímačů, ale tremolo páku na svym Stagg stratu používám a je to šikovná věc. Nicméně bych se bez ní obešel a co se týče snímačů i přes to, že hraju nákej rock a hard rock a dal jsem si na strata miniham si na pěknej zkreslenej zvuk si při sólovaní i doprovodu potrpim, takže koupit si toho Squiera tak dokoupim zase HB. Obě kytary stojí +-50 kč stejně ( kolem 4500,-) takže kvalitativně by to mělo bejt stejný, ale něco v hlavě mi řiká, že CORT na tom bude líp a tim bych se od Staggu výrazně pohnul a o to mi jde, ale ruce a srdce řiká ber Strata, ta kytara mi přirostal k ruce a i s ní vypadám dobře prostě jí vemu do ruky a hraju.. a kdybych si koupil tu CORTKU tak vim, že bych si pořád řikal, že Strat je Strat a Cort bych zavrhoval i kdyby hrál sebelíp....tak poraďte co z toho - protože jestli jsou na tom kvalitou stejně, tak beru Squier....
Squier classic Vibe 50's Stratocaster Olympic White HSH /Squier Affinity '04 Stratocaster 3TSB HH / Stagg S200 natural relic / Squier Affinity '99 Stratocaster AW / Cremona Luby / Line 6 Micro Spider / Superlux HD681B
Uncle

Re: Cort Kx5 / Squier Affinity

Příspěvek od Uncle »

ASmith píše:Mám 5 klacků a rozhoduju se mezi Squierem Affinity a nebo Cort KX5. Vim, že jsou to uplně jiný kytary - co se týče tremola i snímačů, ale tremolo páku na svym Stagg stratu používám a je to šikovná věc. Nicméně bych se bez ní obešel a co se týče snímačů i přes to, že hraju nákej rock a hard rock a dal jsem si na strata miniham si na pěknej zkreslenej zvuk si při sólovaní i doprovodu potrpim, takže koupit si toho Squiera tak dokoupim zase HB. Obě kytary stojí +-50 kč stejně ( kolem 4500,-) takže kvalitativně by to mělo bejt stejný, ale něco v hlavě mi řiká, že CORT na tom bude líp a tim bych se od Staggu výrazně pohnul a o to mi jde, ale ruce a srdce řiká ber Strata, ta kytara mi přirostal k ruce a i s ní vypadám dobře prostě jí vemu do ruky a hraju.. a kdybych si koupil tu CORTKU tak vim, že bych si pořád řikal, že Strat je Strat a Cort bych zavrhoval i kdyby hrál sebelíp....tak poraďte co z toho - protože jestli jsou na tom kvalitou stejně, tak beru Squier....
Cortka je velice praktická kytara.. předpokládám, že si začátečník(omluv mě, mýlim-li se) takže nikdy nevíš jakým směrem se tvá hra bude ubírat. Právě proto je Cortka nejlepší volba.. má to 24 pražců a na cvičení je ta kytara idealní. S rozepínatelnýma snímačema navíc získáš velkou škálu zvuků i když ty snímače stojí za nic. Nic méně když je vyměníš za lepší, máš perfektní kytaru .....
ASmith

Příspěvek od ASmith »

Ne uplně začátečník, ale Hammet taky nejsem :lol: , právě že jsem zase o level výš a Stagg mě s**e...kapelu máme a už i hrajem, takže jakym směrem se ubírám taky vim, zahraju na oboje, ale nevim co se týče kvality... Kx5 asi bude v pohodě, ale jak řikám, Strat je Strat a bral bych ho spíš ale abych se kvalitou pohnul od toho Staggu... Prostě to porovnat..
Joe DiMaggio
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joe DiMaggio »

Neberte mě v potaz, budu-li příliš subjektivní, ale na několik Cortek jsem hrál a připadaly mi jakoby strašně "bez duše" či jak to mám nazvat. Prostě jen nástroj k užívání a bez žádnýho citu, možná za to může ta hromada laku co je na těle a na krku (zvlášť u těch KX seriich)..
2001 Ibanez RG550EX (EVO /Ibanez S1/EVO)
2007 Apollo DST-100
2009 akustika Sounder;
Roland Micro-Cube 2W; Gallistrings 0.9 EG Extra Light; Ernie Ball Hybrid; Dunlop Tortex 1.14 mm
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“