prapodivnej šum u Valveking 112

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

venca.k píše:ja mam na to takovejhle nazor. Jeden chlap mi rek(hraje uz pres 20 let na westernovku, benjo...) ze kupovat si takhle drahy aparaty v tomhle veku absolutne nema cenu. nejdulezitejsi je se naucit hrat a to muzes klidne na westernovku. A ja mam na to takovej nazor, ze kdyz si koupim jako prvni nebo druhej aparat mesu, tak uz se nemam na co dalsiho tesit a to je podle me spatny. A tenhle chlap vi o hrani vic nez my vsichni dohromady takze asi bude mit pravdu. Proste takhle, hrali jsme pisnicku, on ji v zivote neslysel a zahral do ni solo uplne bez chyby- proste svoje solo si v tu chvili vymyslel. A nikdy zadnou mesu nemel a je mu pres 45.
A to mi taky rek jeden kytarista kterej hral i v americe, ze to moje kombo za 5000 hraje hodne slusne, tak nevidim duvod, proc si do zacatku kupovat mesu, apod. A hlavne zas nezacinejte ze lampa ma lepsi zvuk, ja to vim,ale urcite neumi maples za par let to co umi ten znamej za 20 let a opakuju ze nikdy zadnou mesu nemel. A to ze maji na podiu postavenejch 10 reproboxu mesa, marshal.... je spis reklama nez ucelnost.
nechci nějak odoprvoat jen k tomu něco dodat..
To že se člověk nemá na co těšit..co je to podivnost? Chceš říct že je lepší si kupovat horší věci a až pak si koupit něco pořádnýho? A vyhazovat tak prachy? Tose mi nezdá správné. Třeba já jako začátečník jsem si koupil hooodnbě dobrou basu a ta mi vydrží možná po celej život (mi řekl jen basák co je 55)
pokdu jde o vymýšlení sol, tak to je běžná věc u šikovných lidí s praxí...
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Asi v tomhle topicu sem popisoval to vaše slavný šetření nebo někde jinde tak si to najděte vždycky není možnost šetřit (koncerty,zkušebna) - někdo nemá možnost jako maples půjčit si aparát i když by sme chtěli - hezký že všechno napodiu se snímá do PA ale vylezte si tam s kombem stagg 8 watů sem na vás zvědaej jak se vám bude hrát - to radši budete mít jak to nazýváte "levnou celolampu z číny".Já si pořídil teď taky celolampovou hlavu a nestála mě ani tolik jako VK a to nemam kopii.Koupil sem si hlavu český výroby Hocke jen s čistym kanálem a co jako?Nikoho to neštve páč lidi tomu nerozuměj tam de o zvuk.Nemam zreslenej tak si ho udělám efektem Vox Bulldog s lampou - dost pěkná věcička už se na ní těšim.Pro můj styl ideální kombinace a nebudu mít mesu no - ale budu mít pravděpodobně zvuk o trochu jinde než ostatní a o to mi šlo.Neberte klukům co si víc nemůžou dovolit jejich VK a my vám nebudem brát vaše Mesy,Rivery,Genz - bezy atd. :!:
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
mi-lan

RE: RedBull

Příspěvek od mi-lan »

To je uplne v pohode :P , vzdyt jde vzdycky o vysledek a je jedno na jakej aparat se k nemu dostanes.
Co se tyka znacek aparatu k tomu muzu rict jenom to, ze dana znacka by mela garantovat urcity standart ale neni to vsemocne. Na druhou stranu prilisne lpeni na znackach (nedejboze prestizi) delaji vetsinou ti jedinci kteri nikdy nic nedokazali a schovavaji si sve nedostatecne sebevedomi za drahe znacky. A to bohuzel neplati jen u nastroju a aparatu. :P
Ti co neco dokazali a umi, vetsinou tyto veci prilis neresi.
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

to je taky pravda, ale ber to tak, že ta značka se na tohle místo nedostala tím, že na ní hráli hvězdy, ale naopak, byla tak dobrá a kvalitní, že si hvězdy zvukem dostala (bohužel u marschalla je to dnes už jinak)
snad ani nák nemám co dodat, jen to, že číst si příspěvky, co vypadaj, že je napsalo 7 letý dítě nemám náladu.) ale ted se tu řeklo hodně rozumnějch věcí, což mě potěšilo:)
jinak k těm sólům do písniček - takle a ne jinak si trénujte improvizaci, to je o tom se do písničky, kterou si nikdy předtím neslyšel chytnou se do toniny a vymyslet k tomu sólo, co má melodii, ducha :twisted: takle jsem se já vlastně improvizovat naučil, jen to chce malinko sluchu
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

improvizovat se holt člověk nenaučí doma na gauči. pokud hraje s jinými muzikanty, není problém dobře improvizovat po dvou letech, ani po pěti ani po dvaceti
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
venca.k

Příspěvek od venca.k »

Dark Axel píše:improvizovat se holt člověk nenaučí doma na gauči. pokud hraje s jinými muzikanty, není problém dobře improvizovat po dvou letech, ani po pěti ani po dvaceti
ja samozrejme nemluvim o jednodochym solu aby se to do ty pisnicky jenom hodilo, ale ze mu rek jeden kytarista pri pisnicce at zahraje solo a v tom okamziku hral, a takovy solo bych ja nezahral, ani kdybych ho trenoval. asi na 5 strun a docela rychli- ja to vlastne ani nestihal vnimat :lol:
Kytara: el. Fokus strat, fokus LP , SX telecaster, akustika Johnson
Efekty: Modtone Dyno Drive, Modtone wah
Kombo: Marshall HAZE 40, Roland Microcube
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

to je normální:) na to stačí jen znát pentatoniku a doplnění do dur/moll stupnic a jede to uplně samo...skvěle se sóluje i do český hymny :twisted:
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
venca.k

Příspěvek od venca.k »

Maples píše:to je normální:) na to stačí jen znát pentatoniku a doplnění do dur/moll stupnic a jede to uplně samo...skvěle se sóluje i do český hymny :twisted:
maplesi, kdyz jsi tak dobrej a vsechno umis, tak jakto ze nehrajes v zadny znamy skupine a ani nemate www stranky- jen tak pro zajimavost
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

venca.k píše:
Maples píše:to je normální:) na to stačí jen znát pentatoniku a doplnění do dur/moll stupnic a jede to uplně samo...skvěle se sóluje i do český hymny :twisted:
maplesi, kdyz jsi tak dobrej a vsechno umis, tak jakto ze nehrajes v zadny znamy skupine a ani nemate www stranky- jen tak pro zajimavost
Ale no tak no tak....už chceš azse začínat?
Nevím sice co Maples umí a neumí, ale má pravdu (jako o tom solovani). Jasně che to praxi, ale pentatoniky hoooodně pomáhaj.
Jo a k tomu že nahraje ve známé kapele - podívej se na youtube. Spousta hooodně dobrejch lidí a pochybuju že o nich někdo někdy slyšel kromě toho viea co tam mají....
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

venca.k

Příspěvek od venca.k »

KIWI píše:
venca.k píše:
Ale no tak no tak....už chceš azse začínat?
Nevím sice co Maples umí a neumí, ale má pravdu (jako o tom solovani). Jasně che to praxi, ale pentatoniky hoooodně pomáhaj.
Jo a k tomu že nahraje ve známé kapele - podívej se na youtube. Spousta hooodně dobrejch lidí a pochybuju že o nich někdo někdy slyšel kromě toho viea co tam mají....
kdybych se chtel hadat, tak nebudu psat jen tak pro zajimavost. Protoze taky znam lidi, co reknou ze vsechno zahrajou uplne v pohode a pak kdyz to slysim na zivo tak se to ani neda poslouchat, ja nereknu o nicem, ze to umim dokud to nezahraju 100x spravne. Tak by me zajimalo, jak vubec hraje. Ja zadny video davat nemusim, protoze uznavam ze jsem neco mezi zacatecnikem a pokrocilim. neco jako mirne pokrocilej :lol:
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

venca.k píše: kdybych se chtel hadat, tak nebudu psat jen tak pro zajimavost. Protoze taky znam lidi, co reknou ze vsechno zahrajou uplne v pohode a pak kdyz to slysim na zivo tak se to ani neda poslouchat, ja nereknu o nicem, ze to umim dokud to nezahraju 100x spravne. Tak by me zajimalo, jak vubec hraje. Ja zadny video davat nemusim, protoze uznavam ze jsem neco mezi zacatecnikem a pokrocilim. neco jako mirne pokrocilej :lol:
Taky doufám že jsem někde tam. :-) Ale jsem basák, takže když udělám chybu není to tak slyšet :-D

Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Sóla se nemaj tvořit podle pentantoniky - to nemam rád ztrácí se individualita zní to vše trochu podobně páč to má všechno stejnej základ.

Definice pro tvoření sól: "Musíš to slyšet a cítit v hlavě a těle a dát to do kytary - pokud se trefíš do pentantoniky což se může stát budiž ale měl bys si to vymýšlet jako sám osoba a ne použít alibistickou pentantoniku to je o dost jednoduší!" :wink: -klidně nesouhlaste

venca.k

Příspěvek od venca.k »

Red Bull píše:Sóla se nemaj tvořit podle pentantoniky - to nemam rád ztrácí se individualita zní to vše trochu podobně páč to má všechno stejnej základ.

Definice pro tvoření sól: "Musíš to slyšet a cítit v hlavě a těle a dát to do kytary - pokud se trefíš do pentantoniky což se může stát budiž ale měl bys si to vymýšlet jako sám osoba a ne použít alibistickou pentantoniku to je o dost jednoduší!" :wink: -klidně nesouhlaste
ja ani nevim co to pentatonika je :lol: ale proste jsme hrali vsichni i s nim akordy v naky country pisnicce a najednou jsme se na nej koukli a o n si uz pul pisnicky smrdlal solo tak jsme trochu ztlumily aby to bylo slyset, a nadhernej zvuk a k ty pisnicce to fakt slo, taky ma westernovku za 20000+ snimac za 7000 ale hrali jsme jenom na sucho. Proste on ne ze tam řeže jeden ton za druhym jako metalisti, ale s kazdym tonem si dokaze vyhrat a hral to docela rychle. To mne taky jednou ukazoval jak hraje beatles a jeste k tomu zpival a na akordy dost slozita pisnicka ale nevim nazev. proste jestli budu hrat nekdy jako on, tak budu spokojenej
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

každopádně zpět k tématu...pokud tu je ještě co řešit.

já řekl svoje, chtěl sjem se zastat Maplese - stalo se. A nebudu se tu bavit o tom, jestli máš nějakého úžasného známého, který ví o muzice víc než my všichni dohromady :lol:
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

Red Bull píše:Sóla se nemaj tvořit podle pentantoniky - to nemam rád ztrácí se individualita zní to vše trochu podobně páč to má všechno stejnej základ.

promin, ale do "pentatoniky" se trefíš s naprosto každým tónem, pokud cíleně nehraješ disharmonicky kamaráde :P
pentatonika je soubor všech tónů na hmatníku, které pasují čistě do různých tónin. to, co slyšíš, že tam sedí, jsou jen a jen pentatoniky doplněný na stupnice....a v žádným případě to není všechno stejný, asi si viděl jen špatný příklady. není to, jako že řežeš jako magor sem tam stejný stupnice, ale to sólo má mít duši. stačí jenom 3 tóny duchaplně opajující se... :!:
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

pro toho šťourala - přijď se podívat 12.10 do klubu Mlejn v Praze...tam uvidíš mojí kapelu v celý svý kráse na AMF (festival kapel z naší školy)
nebo ještě líp třeba 6.10 na benefikční akci Camp Afghanistan
máme sice bandzone, ale tam ty nahrávky ještě stojej za velký kulový...a sakra jak bychom asi mohli být známý jako 16 kluci po 2 letech existence kapely? :?

a Darkovi díky za zastání :)
venca.k

Příspěvek od venca.k »

Maples píše:pro toho šťourala - přijď se podívat 12.10 do klubu Mlejn v Praze...tam uvidíš mojí kapelu v celý svý kráse na AMF (festival kapel z naší školy)
nebo ještě líp třeba 6.10 na benefikční akci Camp Afghanistan
máme sice bandzone, ale tam ty nahrávky ještě stojej za velký kulový...a sakra jak bychom asi mohli být známý jako 16 kluci po 2 letech existence kapely? :?

a Darkovi díky za zastání :)
urcite pojedu 120km abych se na tebe podival :lol: :lol:
a kde jste na tom bandzone?
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Maples: ALE ALE ještě že ty všechno víš nejlíp - asi nevíš o kytaristech co záměrně používaj disharmonii btw Dark Axel ho má rád :wink:

Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

já sám se přiznám občas záměrně používám disharmonii :D

o kterém z mých oblíbených kytaristů zrovna mluvíš? :-)

PS: Maplesi, není zač, já rád
Naposledy upravil(a) Dark Axel dne 6.09.2007 16:13, celkem upraveno 1 x.
an_albatross

Příspěvek od an_albatross »

venca.k píše: urcite pojedu 120km abych se na tebe podival :lol: :lol:
tak se radeji bez podivat na toho tvyho genialniho znamyho a zbytecne neprud.....
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“