Fender Mustang 2
Pravidla fóra
Re: Fender Mustang 2
To vypadá, na zajímavou konkurenci pro Rolandy. 
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Jaký k tomuto kombo footswitch ? Dík.
Já by koupit obyčejná.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
V ukázkách používají tenhle origoš, ale možnosti jsou hodně omezené, umí jen přepínat dva zvuky mezi sebou. Až uvidíš, pochopíš. Co jsem četl na jejich fóru, nic jiného (sofistikovanějšího) zatím k mání není.heart píše:Jaký k tomuto kombo footswitch ? Dík.
http://www.fender.com/products/search.p ... 0994049000#
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
http://kytary.cz/fender-footswitch-099- ... /HN073679/ by měl tez stacit a fungovat ne?:)
No stačit bude, ale je 3x dražší než ten odkazovaný
I s dopravou by to mělo vyjít levněji.
http://www.sweetwater.com/store/detail/099-4049-000
edit: Někdy těm amíkům fakt závidím. Za osmnáct stovek až do baráku
http://www.sweetwater.com/store/detail/Mustang1/
http://www.sweetwater.com/store/detail/099-4049-000
edit: Někdy těm amíkům fakt závidím. Za osmnáct stovek až do baráku
http://www.sweetwater.com/store/detail/Mustang1/
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
footswitch si k tomu komnu budu vyrábět....přepínač vyjde na nějakou stokorunu, a kus plechu a kabel se u mě určitě najde
nemá cenu kupovat novej.....
CUSTOM TELECASTER NAVRÁTIL..VintageModifiedJaguar..Sigma-GuitarsOMM-ST..Jolana Iris..BossTU3..DOD280Comp..FulltoneFulldrive ..E.Orange Vodka&Juice..DIY FatFuzzFactory..TC SparkBoostMini..DIY Delay..VintageSmallStone..EHXCathedral..TAP Tremolo..BossDD20...MMJUZ 40W..Roland JC120H...Pearl SunFlower
CUSTOM TELECASTER NAVRÁTIL..VintageModifiedJaguar..Sigma-GuitarsOMM-ST..Jolana Iris..BossTU3..DOD280Comp..FulltoneFulldrive ..E.Orange Vodka&Juice..DIY FatFuzzFactory..TC SparkBoostMini..DIY Delay..VintageSmallStone..EHXCathedral..TAP Tremolo..BossDD20...MMJUZ 40W..Roland JC120H...Pearl SunFlower
Většinu už shrnuli axi12 a a Lapid, přidám ještě nějaké postřehy co se týče FUSE. Je to výborný a stabilní(!) soft s přihlédnutím k tomu, co dokáže, bohužel s občas horším provedením-pravděpodobně daň za rychlost vývoje. Je tam spoustu nedotažených věcí, které celkový dojem z FUSE kazí a jako programátora mě svědí ruce, když vím, že by to sem tam stačilo jenom trošililinku poupravit
Sympatické je to, že lidi z Fenderu slyší na připomínky uživatelů na fóru a jsou poměrně časté updaty jak firmware komba, tak i samotného FUSE.
Provozuji ho na netbooku (Atom N270, 1GB RAM), je to pomalejší, ale jede a nepadá. Ovládání je z mého pohledu občas hodně neintuitivní, ale dá se na něj zvyknout. Jak už psali kolegové, jdou tam navolit efekty, které přímo na kombu nenatočíte (kompresor, wah apod.), další výhoda je, že se dají detailně nastavovat parametry amp simulátorů (sag, bias, blend, noise reduction) i samotných efektů.
Efekty jsou ve čtyřech skupinách
-stomp: kompresory, dodatečná zkreslovadla, wahy
-modulation: chorusy, flangery, pitchshiftery apod.
-delaye
-reverby
Z každé skupiny může v reálném čase "běžet" jeden efekt, tzn. třeba kompresor a dodatečný overdrive najednou nezapojíte. Pořadí efektů je libovolné jak mezi sebou tak i před nebo za simulací aparátu. Tj. klidně si můžete dát třeba pořadí delay, reverb, amp, distortion, chorus. Každý efekt lze samozřejmě vypnout i zapnout samostatně.
Media Library: zobrazí se jako tabulka, kde jsou seřazeny všechny presety a to buď nalezené v PC, v kombu nebo v databázi Fenderu (pokud jste připojeni k internetu a máte zřízen uživatelský účet). Preset si dvojklikem natáhnete do komba, můžete editovat a přímadně uložit do komba nebo k sobě na PC. Pokud vytvoříte nějaký svůj cool
zvuk, můžete ho uploadnout do fender databáze a poskytnout ho tak ostatním.
Provozuji ho na netbooku (Atom N270, 1GB RAM), je to pomalejší, ale jede a nepadá. Ovládání je z mého pohledu občas hodně neintuitivní, ale dá se na něj zvyknout. Jak už psali kolegové, jdou tam navolit efekty, které přímo na kombu nenatočíte (kompresor, wah apod.), další výhoda je, že se dají detailně nastavovat parametry amp simulátorů (sag, bias, blend, noise reduction) i samotných efektů.
Efekty jsou ve čtyřech skupinách
-stomp: kompresory, dodatečná zkreslovadla, wahy
-modulation: chorusy, flangery, pitchshiftery apod.
-delaye
-reverby
Z každé skupiny může v reálném čase "běžet" jeden efekt, tzn. třeba kompresor a dodatečný overdrive najednou nezapojíte. Pořadí efektů je libovolné jak mezi sebou tak i před nebo za simulací aparátu. Tj. klidně si můžete dát třeba pořadí delay, reverb, amp, distortion, chorus. Každý efekt lze samozřejmě vypnout i zapnout samostatně.
Media Library: zobrazí se jako tabulka, kde jsou seřazeny všechny presety a to buď nalezené v PC, v kombu nebo v databázi Fenderu (pokud jste připojeni k internetu a máte zřízen uživatelský účet). Preset si dvojklikem natáhnete do komba, můžete editovat a přímadně uložit do komba nebo k sobě na PC. Pokud vytvoříte nějaký svůj cool
Naposledy upravil(a) filo01 dne 1.04.2011 9:57, celkem upraveno 1 x.
To kombo mám doma od vánoc, a kdybych měl zhrnout ty presety zesilovačů, použitelny na zkreslený kanál je podle mě jen super sonic a ještě částečně ten american hned nad ním,supeer sonic je jediný kanál (nechápu proč), který dobře spolupracuje s zkreslovacími krabičkami co mám, ostatní presety to prostě zahltí a je to takové tupé a zahuhlané, co se týče clean kanálů 1.kanal deluxe je opravdu výborný,opravdu krásný hutný zvuk. ale více kanálu ani moc nevyužiju Navíc korekce basů a výšek mi přijde dost slabá. Efekty jsou spracované dobře, ale poslední a zásadní věc co bych kombu vytknul, je prodleva mezi přepínáním Fswitchem, je to pár milisekund, kdy jakoby poklesne hlasitost pak přepnutí a zase naběh hlasitosti...Někdy je to docela na obtíž, ale dá se to přežít:) přece jen je to kombo na domaci hrani. Za ty peníze je to na doma opravdu super pomocník.
Bude 40W verze stačit na zkušebnu?
Abych řekl pravdu do zklušebny se toto kombo podle mě moc nehodí, já ho mám na doma, a tam je to více než pohoda ale do zkušebny bych si nevzal ani tu verzi 40W, už kvuli zminene prodlevě mezi prepínáním kanálů, efekty jsou sice zpracovány dobře (i díky tlačítku TAP kterým se volí tempo u všech typů efektů kde to je třeba) ale co se týčě těch presetů zesilovače + použití efektových krabiček tam to už pokulhává. Navíc podle mě je 40W malo...kdyby to mělo aspon 60tak už jo ale stejně radši si kup klasickej tranzistorák který nemá problém s krabičkama. Mrkni se na hudebnibazar.cz a za stejné prachy možna i zamin tam seženeš perfektni komba do zkušebny, nedávno jsem tam našel pár kousků Laney nekolik typu cca 65-100W dvoj i troj kanaly za dost přijatelné ceny, pokud teda nemáš problém s bazarovým zbožím.HUDY píše:Bude 40W verze stačit na zkušebnu?
OK s bazarem problém nemám, jenom se mi líbily ty efekty 
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
40 W je ve zkušebně na hraně.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Dobrý den, chci se zeptat, jestli těch 40W není do normálního bytu až moc? Jestli nestčí 20W. A taky mě zajímá, jestli je hodně poznat v malý místnosti při normální hlasitosti rozdíl mezi 8'' a 12'' repro?
A naposledy, jestli je srovnatelný s Rolandy a nebo jestli pořád vedou.
Děkuji
A naposledy, jestli je srovnatelný s Rolandy a nebo jestli pořád vedou.
Děkuji
Naposledy upravil(a) Bejk dne 14.11.2011 10:59, celkem upraveno 1 x.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
20 W naplno je do bytu skoro i moc. Ale nikdo tě nenutí dávat volume naplno.
Rozdíl mezi 8" a 12" poznáš podání různých frekvencí. 12" umí lépe podat nižší frekvence - a je to slyšet.
Roland vs. Mustang, to je dost těžké rozsoudit. Ale bude to hodně vyrovnaný boj.
Rozdíl mezi 8" a 12" poznáš podání různých frekvencí. 12" umí lépe podat nižší frekvence - a je to slyšet.
Roland vs. Mustang, to je dost těžké rozsoudit. Ale bude to hodně vyrovnaný boj.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
To samozřejmě nenutí a já ho ani naplno dávat nechtěl. Jen si to nedovedu v bytě představit tak se ptám Vás, kdo s tím má zkušenosti, protože 40W laney může přeřvat třeba 30W Roland např....
No, škoda, že Mustang I má jen 8'' repro
, kdyby měl 12'' tak by to bylo super
. Výkon na domácí hraní a přitom větší repro a ne chrastítko
. Ale i já si myslím, že Mustang a Cube jsou hodně vyrovnaný.
Nero tobě děkuju.
Ještě někdo může přidat nějaký svůj názor nebo zkušenost, abych mohl posoudit?
No, škoda, že Mustang I má jen 8'' repro
Nero tobě děkuju.
Ještě někdo může přidat nějaký svůj názor nebo zkušenost, abych mohl posoudit?
Zkušenost můžu přiložit svoji: Rukama mi doma prošel Mustang1 (20W), Cube 15X (15W), MicroCube(2W) a Vox Mini (4W) Zodpovědně můžu říct, že ač se to nezdá, tak z pohledu výkonu na běžné panelákové hraní a na cvičení stačí i ty 2W z MicroCube. Z tvých dotazů odhaduju, že jsi ještě nenavštívil žádné hudebniny, protože pak by dotazy typu "20 nebo 40W do bytu" byly zcela bezpředmětné. Prostě si to zkus a budeš mít jasno. Už jsem to tu někde psal, Mustang je úžasně variabilní aparát, kde si díky FUSE můžeš nastavit kdejaký parametr, naproti tomu Cube/MicroCube má hardrockový/metalový zvuk, který z Mustanga nedostaneš ani omylem. Všechno je to o preferencích a vkusu hráče. Tlachat tu můžem do aleluja, nejlepší máš zvednout zadek a prubnout to na vlastní uši.
PS: Jsem obyčejný panelákový hráč, co si hraje pro radost, mám MicroCube se sbastlenou větší bednou a 8" reprákem z Cube 15X a naprosto mi to dostačuje, kraválu až až.
PS: Jsem obyčejný panelákový hráč, co si hraje pro radost, mám MicroCube se sbastlenou větší bednou a 8" reprákem z Cube 15X a naprosto mi to dostačuje, kraválu až až.
Ale zkoušel jsem
, jen jsem nezkoušel Mustanga II protože ho v Plzni neměli. Vím, že i 15W dokáže udělat bordel, to vím. Spíš jsem tu otázku myslel se zaměřením na velikost repra.
To je škoda... já bych rád jak velkou variabilitu
tak hard zvuk... Asi skončím u Crate FW15R s 12'' repro a nějakej mulťák do 1000, co říkáte? Teď je na bazaru Zoom 606 a nějaký Digitechy RP 70,80 nebo kolik... CO byste radši doporučili? Na začátek, do bytu, na vyzkoušení toho, co by se mi do budoucna líbilo...
To je škoda... já bych rád jak velkou variabilitu
Simtě, radsi se soustřeď na hraní. Roland je variabilní až dost a z nějakýho lacinýho mulťáku nedostaneš ani zdaleka tak dobrej zvuk.Bejk píše:já bych rád jak velkou variabilitutak hard zvuk...