Nejoblíbenější značka baskytary

Precission, Jazz, Modern, ...

Jakou máte baskytaru (máte-li jich víc, tak kterou máte nejradši)?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

Durin

Nejoblíbenější značka baskytary

Příspěvek od Durin »

Ahoj,
pojďme zjistit, od které značky má nejvíce lidí baskytaru.
Jakou máte baskytaru? Máte ji rádi/neradi? A proč? :)
Aivn86-trochu jsem upřesnil název tématu
permooon

Re: Značka baskytary

Příspěvek od permooon »

mám warwick corvette $$ NT Ash.mám ji moooooooooooc rád :D jednak pro svoje dokonalý zpracování a jednak pro svou hutnost co se zvuku týče.bere pěkně odspodu až z toho leze mráz po zádech :twisted: a za nic jinýho bych neměnil. no teda možná streamera stage :DDD ale nejsem tatooed milionare :D
Warwick Corvette $$ NT ASH 5str., Harley Benton PJ5DeLuxe
MarkBass LM250 Black, Warwick WCA 210,Warwick BlueCab 60
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Ha, první Squierista :)
Mám Squier Standard Precision Bass (koupenou cca před 10-ti lety), v současné době mimo provoz, poněvadž čeká na osazení R.M. pickups (JRM2B a PRM2, oba budou customized, již se na nich dělá :twisted: ).
A samozřejmě ji mám rád, vždyť je moje :D
Kdybych chtěl jinou, tak nějakou pětistrunku, možná bezpražec, ať je nějaká zvuková alternativa... ale to je hudba daleké budoucnosti...
rene

Příspěvek od rene »

Kámo chybí ti tam určo ještě Music man :) Jinak ačkoliv mam Cort tak tuhle značku nesnášim a spíš se koukam po nějakym Fenderu, takže za mě Fender a ještě bych zmínil Fernandes. Škoda jen že maj poruchovou elektroniku :(
PRS Soapbar II, POD HD500, Martamp #1, Crybaby classic, hero and destroy 'n' roll.....

....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
Tomas.Tajfun
last.fm: tarzancz
Bandzone: bandzone.cz/tajfun
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas.Tajfun »

Mám Squier Jazz Bass a po výměně snímačů za Fenderové, výměně potenciometrů a seřízení je dobrá. A za ty prachy zatraceně dobrá, i když lak a tak nejsou top 1, je to vcelku vkusný a fungující průměr. Dřevo je olše, možná i masiv (to je ale odvážně tvrzení). Navíc, po třech letech hezky vyhraná. Teď si ale koupím Fender Jazz Bass buď Road Worn - má ten úžasný nitroněco lak, už jsem se s ním setkal, navíc Fender tvrdí, že hraje jako několik fesítek let vyhraná baskytara a to je přece dobře ne? A když nevyjdou peníze, tak "jen" Reggie Hamilton signature, má přepínání aktivní a pasivní elektroniky, podlazovací kolík E/D a to se může hodit. Sice to nepoužívám, ale můžu začít :D tak jako tak, i v portfoliu mexických Fenderů se dá vyhledat kvalitně udělaná baskytara, oni to tam berou dost vážně, takže Long Live Fender !!
Tomi Berašon - Tajfun Karlovy Vary http://bandzone.cz/tajfun
Fender Jazz Bass 60' .:. Sire V7 .:. Gallien-Krueger 700RB-II + 410RBH, 410CX + 115CX, 810Neo .:. Digitech Bass Synth Wah .:. Squier by Fender Affinity (Fender snímače) .:. popruh Planet Waves .:. struny D'Addario, Elixir .:. Marshall G10MK-II .:. na doma kombo Torque 65W .:. několik Shure SM58 .:. kilometry kabelů .:. a pár blbostí
Durin

Příspěvek od Durin »

Tak já osobně jsem dnes v kytarách zakoupil novou basku a tak můžu s hrdostí říci, že mám pětistrunnou Ibanez SR 505 :D
rene

Příspěvek od rene »

Tomas.Tajfun píše:.....navíc Fender tvrdí, že hraje jako několik fesítek let vyhraná baskytara a to je přece dobře ne? ......
No ještě aby tvrdil že hraje na prd :) Ale jinak s Road Worn mam zkušenost z Music city a hrálo se mi na ní moc pohodlně, ten zvuk se dobře dokáže prosadit proti jiným nástrojům, dobře tam vyniknou středy.
PRS Soapbar II, POD HD500, Martamp #1, Crybaby classic, hero and destroy 'n' roll.....

....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
Tomas.Tajfun
last.fm: tarzancz
Bandzone: bandzone.cz/tajfun
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas.Tajfun »

rene píše:
Tomas.Tajfun píše:.....navíc Fender tvrdí, že hraje jako několik fesítek let vyhraná baskytara a to je přece dobře ne? ......
No ještě aby tvrdil že hraje na prd :) Ale jinak s Road Worn mam zkušenost z Music city a hrálo se mi na ní moc pohodlně, ten zvuk se dobře dokáže prosadit proti jiným nástrojům, dobře tam vyniknou středy.
to je to po čem jdu ;) líbí se mi a hlavně je v nabídce i v červené barvě, to některé jiné serie nejsou. A já mám rád červenou barvu :)
Tomi Berašon - Tajfun Karlovy Vary http://bandzone.cz/tajfun
Fender Jazz Bass 60' .:. Sire V7 .:. Gallien-Krueger 700RB-II + 410RBH, 410CX + 115CX, 810Neo .:. Digitech Bass Synth Wah .:. Squier by Fender Affinity (Fender snímače) .:. popruh Planet Waves .:. struny D'Addario, Elixir .:. Marshall G10MK-II .:. na doma kombo Torque 65W .:. několik Shure SM58 .:. kilometry kabelů .:. a pár blbostí
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Re: Nejoblíbenější značka baskytary

Příspěvek od aivn86 »

když jsem začínal hrát tak jsem měl rád takové ty moderní tvary jako má ibanez. Ale časem jsem prostě přešel na naprostou klasiku Fender JB. A prostě se nemůžu zbavit pocitu, že ta basa je naprosto dokonalá. Ještě docela mám rád zvuk HB snímače, ale tam bych vybíral taky v klasické verzi. Nic moderního. Takže asi bych sháněl MusicMan.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Paparatzzi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paparatzzi »

Tak já hraju na to co mám v podpise. Je celičká z filipínského mahagonu a děsně těžká. Jsem naprosto spokojený
Cimar, Dimarzio Model J FL
Skvér VM J 5
Marshall IBS 3520, Warwick WCA 115pro
Durin

Příspěvek od Durin »

Paparatzzi píše:Tak já hraju na to co mám v podpise. Je celičká z filipínského mahagonu a děsně těžká. Jsem naprosto spokojený
Pearly znám vždycky jen tak z doslechu. Pověz mi o ní něco :)
Dave3R
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dave3R »

cyhbí mě tam Gibson, pro ty co maj thunderbird :-D Protože ta basa je naprosto parádní, ale jinak mám rád i Fendery...
Baskytara:
Epiphone Thunderbird V reverse (Hořovice),BOSS ODB-3,BOSS CEB-3, Trace Elliot A350SMX, Trace Elliot 1048h, Behringer racktunner

http://www.bandzone.cz/melodymayhem

Kytara: Cort EVL Z4, Engl Screamer

http://www.bandzone.cz/wotf

Jeslti ste blízko od Brna a chcete nahrát Demo za pár korun, tak se ozvěte...
Durin

Příspěvek od Durin »

Dave3R píše:cyhbí mě tam Gibson, pro ty co maj thunderbird :-D Protože ta basa je naprosto parádní, ale jinak mám rád i Fendery...
Tak ten jsem tam vážně nedával, protože od Gibsona je jen jedna basa :D
Dave3R
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dave3R »

Tak, když je tam aji squier kterej patří pod Fender :-D Podle mě by se na Gibson zapomínat nemělo...hrála na to spousta známejch basáků, a teď taky...neber to špatně, to ne...ale prostě Thunderbird je podle mě něco jako legenda...
Baskytara:
Epiphone Thunderbird V reverse (Hořovice),BOSS ODB-3,BOSS CEB-3, Trace Elliot A350SMX, Trace Elliot 1048h, Behringer racktunner

Durin

Příspěvek od Durin »

Dave3R píše:Tak, když je tam aji squier kterej patří pod Fender :-D Podle mě by se na Gibson zapomínat nemělo...hrála na to spousta známejch basáků, a teď taky...neber to špatně, to ne...ale prostě Thunderbird je podle mě něco jako legenda...
Ano, to opravdu je. Předpokládám, že většina basáků zde, pokud mají Thunderbird, tak mají Epiphonku. S omezením 10 možností na anketu jsem nemohl do výběru zařadit Gibson s jedinou basou, kterou by nejspíš stejně nikdo nezvolil a místo toho jsem tam raději dal častější kusy.
Dave3R
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dave3R »

ok, já to chápu, jenom sem si prostě nemohl odpustit rýpnutí...Ale ani epi nejsou žádný shity, podle mě ta moje hraje líp než Fender co sem měl předtím :-D
Baskytara:

Durin

Příspěvek od Durin »

Dave3R píše:ok, já to chápu, jenom sem si prostě nemohl odpustit rýpnutí...Ale ani epi nejsou žádný shity, podle mě ta moje hraje líp než Fender co sem měl předtím :-D
To je jasný, na fórech se má flejmovat :D
Epi nejsou shity. Dokonce jsem si Epi Thunderbirda asi před měsícem koupil (Thunderbird PRO V), ale nakonec jsem ho jel vrátit, protože mi nevyhovoval neck dive, kterej Thunderbirdy obecně maj. Místo toho jsem nakonec pořídil tu Ibanezku
Moon

Příspěvek od Moon »

Hraju výhradně na nástroje vlastní výroby, ustálil jsem se na provedení Maple neck/olše, nejpoužívanější je u mě Jazzbass osazený Lindy Fralin. Ty snímače jsou fakt z jiné dimenze,s lepším zvukem jsem se nesetkal
GK MB 150 S, GK MB 800
- P. Bass Hand Made / SPB1 p.u. - P Bass Hand Made / Bare Knuckle PB 58 p.u.
J. Bass Hand Made / Bare Knuckle 60 PE p.u.------P. Bass Hand Made/Lollar PB p.u. -- J. bass Hand Made/ Lindy Fralin p.u.
Durin

Příspěvek od Durin »

Moon píše:Hraju výhradně na nástroje vlastní výroby, ustálil jsem se na provedení Maple neck/olše, nejpoužívanější je u mě Jazzbass osazený Lindy Fralin. Ty snímače jsou fakt z jiné dimenze,s lepším zvukem jsem se nesetkal
To ti závidim. Já bejt nějakej zručnej v tomhle, tak bych si klidně taky kytary vyráběl. Ty home-made kytary maj největší styl
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Durin píše:
Dave3R píše:cyhbí mě tam Gibson, pro ty co maj thunderbird :-D Protože ta basa je naprosto parádní, ale jinak mám rád i Fendery...
Tak ten jsem tam vážně nedával, protože od Gibsona je jen jedna basa :D
No, jedna úplně ne... Krom Thunderbirda dělá i "basové" verze SG a takové pseudo-LP, plus tam má ty Rippery a Grabbery a signature Tobiase Growlera. Historicky tam měl i další kusy, třeba EB-1 nebo EB-2, Victory Bass nebo RD.

Jen abychom byli přesní :mrgreen:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Baskytary“