Co vám ze začátku při hře ve stoje dělalo největší problem..

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Skořepný Šokátor

Re: Co vám ze začátku při hře ve stoje dělalo největší problem..

Příspěvek od Skořepný Šokátor »

John M. William píše:Takhle bych hrát nemohl, to je výškový extrém pro mně. Ale zase neuznávam to, jak to má slash a ten basák z deathstars. Zlatý střed nejlepší
Neuznáváš? Trošku silné slovo ne? Když jim to tak vyhovuje... :roll:
fekál.
MirdaPr.

Příspěvek od MirdaPr. »

Je to tak.Každému vyhovuje něco.Někdo to má na kolenou třeba jen kvůli image a druhý pro pohodlí pod krkem,ale vpodstatě je to každého věc.Důležité je spíš to co z toho nástroje ve výsledku "leze".Ale to není předmětem tohoto vlákna.Tady řešíme co nám dělá(dělalo)největší problém když jsme se s kytarou postavili a pověsili ji na krk.No a u mě to bylo,že nevidím na hmatník.Jak už jsem psal,mám výhodu celkem dlouhých prstů a celkově ruky tudíž mi nějáký zálom zápěstí při spuštěné kytaře až tak nevadí zatím,ale stejně ji mám i doma při cvičení v takové té neutrální poloze nebo možná malilinko výš než obvykle.Asi jako Tipton z Judas Priest zde výše na fotce.Možná bych řek,že mi vadí víc,že vsedě mám krk blíž u těla.Kytaru si postavíš(vsedě) kolměji na noze ať se učíš hrát tak trochu poslepu,ale jakmile jsem se postavil tak se krk vyklopil ven a stím už nešlo udělat nic,takže víc natažená levačka a jedu.
Ibanez RG 370
John M. William

Příspěvek od John M. William »

Skořepný Šokátor píše:
John M. William píše:Takhle bych hrát nemohl, to je výškový extrém pro mně. Ale zase neuznávam to, jak to má slash a ten basák z deathstars. Zlatý střed nejlepší
Neuznáváš? Trošku silné slovo ne? Když jim to tak vyhovuje... :roll:
Když jim to vyhovuje, tak budiž no. Ale nevim, takhle bych na to nezahrál ani známku punku, ale zase se mi nepohodlně hraje, když mam kytaru strašně vysoko pod krkem.
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Jsem odpůrce zkratek.. LP = Les Paul, Long Play, Linkin Park..?

Tabulatury hudbě škodlivé.
SUK
last.fm: last.fm/user/sukcz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

Tak. Koupil jsem elektriku, koupil jsem popruh (dnes v kytarach :roll: ) a hodil si to pres sebe. Uz vim, co bude nejvetsi problem: zada. Jeste ted me bolej a to jsem to vic jak hodinu nemel v ruce :-(
Hodně budem někde...
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Jak těžkou máš kytaru? Já mám něco kolem 5-6kg a záda mě bolí jen, když sedím, protože se u toho hrbím, a ve stoje ne :-)
SUK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

9.4 pounds = 4.26376828 kilograms

a v jejim pripade, zada me zacly bolet i pri hrani v sede... to se mi s akoustikou nestavalo
Hodně budem někde...
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

SUK píše:9.4 pounds = 4.26376828 kilograms

a v jejim pripade, zada me zacly bolet i pri hrani v sede... to se mi s akoustikou nestavalo
To je IMHO pouze nezvyk. Taky když jsem začínal s elektrikou, tak mě záda bolely - pár koncertů, pár stovek hodin hraní ve stoje a není co řešit. Jinak že i v sedě a s akustikou se ti to nestávalo - akustika má tlusté tělo, poloha těla v sedě při hraní na akustiku a elektriku je například u mě dost odlišná.

Co bych ti doporučil? Procvičit se před a po hraní.
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
SUK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

Zkusim to... jeste teda mam malinko problem chytat napriklad powery nebo barrecka v nizsich polochach -je to hrozne daleko...
Hodně budem někde...
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Tak si dej el. kytaru ve stoje více na pravé stehno a hned to bude blíž.
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
žebrák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od žebrák »

Tak to aby Slash přestal hrát na kytaru když to neuznáváš :)

Já mám kytaru tak nějak v rozkroku, níž se mi lámou ruce a vejš mě štve jak se pak o to opírám. Ale mít to pod krkem je fakt hnus, to si hrajte jak dobře chcete, ale prostě při tom člověk vypadá jak ****** :)
Naposledy upravil(a) Red Bull dne 2.09.2010 14:20, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Cenzura vulgarismů a kompletní přepis příspěvku do spisovné češtiny - bez rádoby drsného hospodského a vulgárního stylu.
arcilucifer

Příspěvek od arcilucifer »

Jimmy page mel kytaru spustenou proklate nizko a hraje mu to na vybornou.
zacinam mit pocit ze se tohle tema meni na thread : poradme slavnejm kytaristum jak je to nejlepší. :)
žebrák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od žebrák »

Redbulle ježiši prosimtě nečti žádný moje posty, když tě s**e (koukej, je tu cenzura! Takže do toho nemusíš rejpat) slovo jako péro nebo mentálek - nevidim důvod se nad tim vůbec pozastavovat - tak už fakt nevim. Běž psát encyklopedie a mě nech psát "rádoby drsným hospodským a vulgárního stylem".

A teď du do hospody pózovat a bejt drsnej.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Tak si to pózování užij v tý hospodě a sem ho netahej. Nikdo na to není zvědavý.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Mjkl
last.fm: Mjkl666
Bandzone: Mjkl666
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mjkl »

No takhle jako hraní ve stoje = to co při sezení => cvičit cvičit cvičit a ještě jednou cvičit...

Co mi dělá/dělalo problémy? :

Popruh... PM lepší když je kytara nízko vs. teď se začínám učit trochu shredy a potřebuju kytaru výš no babo raď

Ale zastávám názoru jak tady převeliký nero nastavit popruh podle nohy na židly, já to dělám podle nohy na opěrce od gauče taky dobré :D

Jinak to že nevidím na hmatník je mi už celkem jedno, člověk si časem zvykne a hraje poslepu :-)

Hlavně teď nový problém, když hraju shred tuším na G struně 14-16-17 tak hraju prostředník, prsteník, malíček a nějak ten malíček tam nacpat... stačilo pootočit zápěstí a ejhle chce to cvičit...

Jak říká místní mecenáš ALOU CVIČIT HOLOTO!!! (proto jsem tu skoro rok nepostoval, teda snažil jsem se cvičit :-) )
dalabo

Příspěvek od dalabo »

Mně dost vadilo na záda když je těžký nástroj nevyvážený a dotahuju to tělem.
kudlajz

Příspěvek od kudlajz »

Já celou dobu, co hraju na elektriku, dohromady asi tak půl roku, tak sem hrál vždycky v sedě a bohužel s kytarou nakloněnou k sobě, takže sem koukal na hmatník.

Zkoušel sem si párkrát stoupnout, ale strašně mě z toho bolelo na levé ruce zápěstí, budu si asi muset ještě najít ten "bod", kdy to budu mít akorát vysoké a nakloněné + teda ještě si zvyknout že.. :)
Epiphone Les Paul Studio Goth | Roland Cube 15W | Ernie Ball Regular Slinky
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Z8pěstí většinou bolí kvůli tomu, že máš krk moc nízko a moc horizontálně. Zkus si kytaru malinko zvednout a trochu naklonit. Pak si zvykneš poměrně rychle a bez problémů.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
koko

Příspěvek od koko »

Tak jestli k tomuhle muzu jako zacatecnik kterej s tim mel donedavna taky problem, neco prispet, tak je to jak rika Nero, jen to trochu napisu vic polopate. Kytaru jsem musel prizvednout, tzn pouze krk, telo zustava dole a hlavne krk vice posunout zleva dopredu. Takze se telo kytary dostane na pravy bok. To mi hodne pomohlo. Dale je dobre, ze jsem se ucil vsechny pentatoniky hrat bez koukani a pro kazdy prst svuj prazec, takze tam nemusim porad cumet a staci mi mrknout na znacku nahore na krku jestli zakladni prazec je vybran spravne. A ejhle o d te doby musim pri solovani stat, jinak to stoji za prd.
BaCH PL-03MJBS, Washburn RX22F, Roland Cube 40xl , 15x a Micro Cube 2W, Ensoniq KS-32
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“